02 Aralık 2012, Pazar 08:39:23

HEDEF BÖLGESEL HAVACILIK!

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, Adana'da bölgesel havacılık şirketi kurulması gerektiğini söyledi.
  • Güzel kardesim Kahramanmaras Narli ya Kargoüstü yapilacak buda Kahramanmaras G.antep, Malatya Adiyaman kapsiyor sen Cukurova diyorsun :-D

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, Adana'da bölgesel havacılık şirketi kurulması gerektiğini söyledi.

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın ortasında, Türkiye'nin ilk bölgesel hava limanının açılışını gerçekleştirildiğini hatırlatan Baş, “Adana’mızda zaten modern bir hava limanı var. Çukurova olarak bizim yapmamız gereken proje bölgesel havacılık şirketi kurmaktır” dedi.

Aktarmasız olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden direkt Adana’ya uçuşların gerçekleşmesi halinde Adana’ya ve bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin olacağını kaydeden Baş, “Yatırımcı şirketlerin birinci adamları buna çok dikkat etmektedir. Aktarmalı seyahatin yapıldığı yerlere iç ve dış yatırımcı fazla rağbet etmemektedir. Bunu önlemenin yolu bölgesel bir havacılık şirketinin kurmaktan geçmektedir. Bölgesel Havacılık Antalya ve İzmir’de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi.

Şubat 2013 yılı içerisinde ATO seçimlerin yapılacağını belirten Baş, kendisinin yeniden ATO Başkanlığına aday olduğunu yineleyerek şunları söyledi:

“Başta bölgesel havacılık projesi olmak üzere Adana’yı yeniden eski günlerine döndürecek olan önemli projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirebilmek için adayım” diye konuştu.

Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantepli iş çevrelerinin kurulacak havacılık firmasının ortağı olmalarının altını çizen Baş, Adana'nın bu projenin faaliyete geçmesi ile diğer illeri gibi en az 20 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmesinin mümkün olacağını kaydetti.

Kendisinin ATO Başkanı olduğu dönemde gündeme taşıdıkları Çukurova Bölgesel Havacılık Projesi ile Çukurova bölgesinde dış ticaretin artacağını, bölgeye gelecek yatırımların hız kazanacağını ve turizm sektörünün hareketlenmesini sağlayacağını vurgulayan Baş, “Bu proje ile yabancı sermaye Çukurova'ya gelecek ve bölgesel ekonomiye bir sinerji olacaktır’’ şeklinde konuştu.
(ADN-Y)

HEDEF BÖLGESEL HAVACILIK!

Yorumlar

Ato ya ~ 11 yıl önce
Güzel kardesim Kahramanmaras Narli ya Kargoüstü yapilacak buda Kahramanmaras G.antep, Malatya Adiyaman kapsiyor sen Cukurova diyorsun :-D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000