11 Eylül 2010, Cumartesi 08:03:57

Hedef: 50 bin uçuş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yılbaşından bu yana yaklaşık 20 bin kişi yamaç paraşütüyle atlayış yaptı.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15'lik bir artış olduğunu belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, "Uçuş pistlerinin ve yolların yenilenmesiyle birlikte yıl sonuna kadar 50 bin uçuş sayısını yakalamak istiyoruz" dedi.

Fethiye'ye 20 yıl önce tatile gelen 2 paraşütçü turistin uçmak için tesadüfen bulduğu Ölüdeniz Beldesi'ndeki Babadağ, görsel güzelliğiyle dünyanın sayılı yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alıyor. 20 yıldan bu yana binlerce kişinin yamaç paraşütüyle atlayış yaptığı Babadağ, son yıllarda yabancı turistlerin yanı sıra yerli tatilcilerin de gözdesi oldu. 1965 rakımlı Babadağ'da yer alan 3 uçuş pistinden yılbaşından bu yana yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı tatilci atlayış yaptı. Çoğunlukla tandem (ikili) uçuşların yapıldığı Babadağ'dan, eğitim alanlar single (tek) uçuş da gerçekleştirebiliyor.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, atlayışların bu yıl daha güvenli hale getirildiğini söyledi. Yılmaz, "1 Eylül itibariyle yamaç paraşütüyle atlayış yapan turist sayımız 20 bine ulaştı. Geçen yıllara oranla yüzde 15'lik bir artışımız var. Bu artışa, bozuk olan yolların düzeltilmesi, uçuş pistlerinin yenilenmesi ve işletim anlayışının değişmesini örnek gösterebiliriz" diye konuştu.

UÇUŞLAR DAHA GÜVENLİ

Yılmaz, Babadağ'da bulunan 11 uçuş firmasının pilotlarının artık daha deneyimle olduğunu ve dolayısıyla bu yıl daha güvenilir uçuşlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yılmaz, "Birkaç yaralamalı kazanın dışında ölümcül kazalarımız meydana gelmedi. Bunun için oldukça mutluyuz. Yıl sonuna kadar, araya bayramların da girmesiyle birlikte uçuş sayının 50 bine çıkacağını düşünüyoruz. Özellikle ülkemizde yaşayanların bu görsel güzelliği görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

(Hürriyet)

Hedef: 50 bin uçuş

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000