07 Ekim 2010, Perşembe 17:41:44

Havalimanlarının mimarı Türkiye'ye geliyor

Paris Charles De Gaulle Havaalanı başta olmak üzere çok sayıda havaalanı tasarımına imza atan dünyaca ünlü mimar Paul Andreu, 22 Ekim'de Yapı-Endüstri Merkezi’nde “40 Yıllık Mimari Deneyim: Roissy 1’den Pekin Opera Binası’na” başlıklı bir konferans verecek.
  • Sadece BJV değil, AYT ve DLM da elden geçirse fena olmaz.
  • bu arkadaş bjv'ye de bi el atsa ne iyi olur... bjv nereye gidiyor acaba???? son durum da belli değil, ilkelliğe devam bjv'de...

Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 42 yıldır etkinliğini sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını ilgilileri ile biraraya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, Ekim ayı boyunca farklı konu ve kapsamdaki etkinliklerle dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak olan Yapı-Endüstri Merkezi, tecrübeli Fransız mimar Paul Andreu Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Konferans, Culturesfrance, Fransa Dış İşleri Bakanlığı katkısı ve İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenleniyor.

1938 Bordeaux doğumlu, havaalanı inşaatı uzmanı Paul Andreu, 1979 yılında mimari ve mühendislik müdürü olduğu Aeroports de Paris’de kırk yılı aşkın bir süre çalıştı. Andreu’nün çalışmaları arasında Paris Charles De Gaulle Havaalanı başta olmak Nice ve Bordeaux da dahil Fransa’nın değişik havaalanları yer alıyor. Andreu ayrıca Abu-Dabi, Cakarta, Kahire ve Şanghay havaalanlarının tasarım ve inşaatlarını da gerçekleştirdi. Farklı mimari alanlara da açılan Andreu, 2007 yılında açılan Pekin Opera Binası’nın da mimarıdır. 1966 yılında Güzel Sanatlar Akademisi üyesi seçilen Andreu, alanında en saygın ödüllerden biri olan Globe Cristal’a layık görüldü. Son on yıldır yazın alanında da çalışan Andreu, bu süre içinde iki mesleki yayın, iki de romana imza attı.
 

Havalimanlarının mimarı Türkiye'ye geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece BJV değil, AYT ve DLM da elden geçirse fena olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu arkadaş bjv'ye de bi el atsa ne iyi olur... bjv nereye gidiyor acaba???? son durum da belli değil, ilkelliğe devam bjv'de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000