13 Eylül 2011, Salı 08:06:08

HAVALİMANLARINI KUNDAKLAYANLARA SERT ÇIKTI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de havaalanı inşaatlarını kundaklayanların kimseye hizmet edemeyeceğini söyledi. Yıldırım, 'Terör, bu ülkenin bütünlüğünü bozamaz.' dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova'nın Armutlu ilçesinde yaptırılan balıkçı barınağının açılışına katıldı. Bakan Yıldırım, Armutlu Balıkçı Barınağı'nın açılış kurdelesini eşi Semiha Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile birlikte kesti.

Ulaşımdaki her anlamdaki gelişmelerden ve hızlı trenden söz eden Bakan Yıldırım, 9 yat limanı yaptıklarını, 70 balıkçı barınağının onarımını tamamladıklarını anlattı. Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "2004 yılında balıkçılarımıza sağladığımız ucuz yakıtla, bugün 2 katrilyon 60 milyon destek sağladık. Eğer bu destekler olmasaydı balıkçılar barınaklarından dışarı çıkamazlardı. Balıkçılığımız gelişiyor. Bununla da kalmayarak alt denizlerde de açık denizlerde de balıkçılarımız vira bismillah diye yelken açıyor. Havacılıkta zaten gelişmeyi biliyorsunuz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Türkiye'nin artık her yerine uçuluyor. Hava alanlarımızı atıl durumdan aktif hale getirdik. Hızlı tren özlemini giderdik. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya sonra da Ankara-İstanbul'u hizmete alıyoruz. Bursa-İstanbul, Bursa-Ankara'yı da 3 sene sonra hizmete alacağız. İşte böyle adım adım hızlı tren ağları Türkiye'nin her yerine yayılıyor."

Yalova Valisi Esengül Civelek de yaptığı konuşmada, barınağın bölgedeki balıkçıların en büyük hayali olduğunu belirterek, Bakan Yıldırım ve hizmeti geçenlere teşekkür etti.

"PKK ŞANTİYE BASIP MAKİNALARI YAKARAK BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ"
Törendeki konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'nın şantiye basıp iş makinelerini yakmasına değinen Bakan Yıldırım, "Bu topraklarda yaşayanlar bin yıldır omuz omuza verip, düşmanla mücadele edip işgalcileri kovdu. Terör de bu ülkenin bütünlüğünü bozamaz, bu ülkenin birlik beraberliğine kimse zarar veremez. Bu millet, büyük bir millet, bu millet her türlü zorluğun üstesinden gelir. Aramıza nifak sokmak isteyenlerin sonu da hüsrandır, bunu da buradan ilan ediyorum." diye ifade etti.

Ay-Yıldızlı bayrağın altında tek vatan ve tek millet olarak yaşamaya devam edileceğini kaydeden Yıldırım, "Bu ülke için söyleyecek sözü olanlara söyleyecek bir çift lafım var. Gelin eğer söyleyeceğiniz bir sözünüz varsa, ülkemizi 2023'e Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çabalayalım. Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de havaalanı inşaatlarını kundaklayarak iş makinelerini yakarak kimse hizmet edemez." diye konuştu.
HAVALİMANLARINI KUNDAKLAYANLARA SERT ÇIKTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000