17 Haziran 2014, Salı 12:39:10

HAVALİMANIYLA İLGİLİ RÜŞVET SKANDALI BÜYÜYOR!

Berlin'in Schönefeld bölgesinde yapımına devam edilen havalimanına ilişkin rüşvet skandalı büyüyor…
  • ya arkadaş demeki bizden almanyaya giden gurbetçiler kadar türiyeye gelip vatandaş olan almanların da sayısıçok fazla inadına 3 havalimanı anlayana
  • İlk önce kaldırım yapmasını öğrenin.sonra başkalarını eleştirebilirsiniz...
  • Sizler ilk önce düzgün bir kaldırım yapın memleketinize.Sonra bizleri eleştirirsiniz
  • Millet turkiyede kepcele goturuyo,ne var yani buda bir cay kasigila goturmus. Her zenginin gecmisi pislikle temeli atilmistir.Kimse terleyerek zengin olamaz.
  • biz gurbetcileri ,turkiyedekilerle karistirmayin ,bizim adimiz sahtekarliklarla anilmadi, sahtekarlik herzaman turkiye kokenli turklerden kaynaklanir almancilardan degil, ayrica 350 bin euro bir sey degil olabilir adamlar bulup gerekeni yapmis turkiyede olsa milyon dolarlar gider ve hirsizlar adamgibi adam muamelesi gorurler
  • haber mentinin sonundaki parantezin içindeki üç harf haberin kimlere hizmet amacıyla yazıldığının açık kanıtı. fakat bu havalimanı cidden skandal ötesi bir olay, o da ayrı mesele.
  • Sonunda Almanları kendimize benzettik. Bizim Türkler Almanya’ya akın etiler ve bildiğimizi ve inandığımızı adamlara aşıladık. Hey gözünü sevdiğim Türkiye, Avrupa’ya adım, adım yaklaşıyorsun.
  • Haberi okurken metinin yazilis tarzindan dolayi (gazetecilik adina) dehset duydum ama sonra kaynagin TRT oldugunu görünce anladim sebebini. Ah TRT, düstügün hallere bak! Sahibinin sesi olmak konusunda en istekli kurumlarin TRT ve Anadolu Ajansi olmasi devlet geleneginin nasil yerle bir oldugunun da bir göstergesi sanki. Devlete ait olan bu kurumlar nasil bu hale düstüler, nasil siyasi otoritenin kuklasi haline geldiler, haberciligi ve gazeteciligi nasil bu sekilde rezil edebiliyorlar anlamak mümkün degil. Bir zamanlar Ismail Cem'in basinda oldugu TRT gercekten bu mu??!!
  • Bir Binali amcalari yok, havuza zorla işadamlarını cagirsin, alo baba, en son 30 milyon Euro kaldı, ne yapalım baba...
  • Bi bizde olur sanırdım.

Almanya'nın başkenti Berlin'in Schönefeld bölgesinde yapımına devam edilen havalimanına ilişkin rüşvet skandalı büyüyor…

Savcılık havalimanının teknik sorumlusu Jochen Großmann  hakkında ikinci bir soruşturma daha açtı. Başsavcı Jürgen Schiermeyer rekabet koşullarını etkileyen başka uygulamaların da olduğunu belirtti.

İddiaya göre Großmann havalimanı için çalışan bir Hollanda şirketin üzerinden zimmetine 350.000 euro geçirmeye çalıştı. Buna göre şirket yapılacak ihaledeki teklifini 350.000 arttırarak, bir sözleşme ile bu meblağı Großmann'ın sahibi olduğu şirketlerden birine aktaracaktı.

Almanya'da havalimanı fiyaskosu

Avrupa Birliği’nin devlet geleneği en güçlü, büyük projeleri ile ünlü ülkesi Almanya, 2006’dan bu yana artık yılan hikayesine dönen Berlin Brandenburg Havalimanı inşaatı nedeniyle o şöhretini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı.

Havalimanı, 2012 Haziran ayında açılacaktı. Açılış için tüm reklam çalışmaları hazırlandı  ve şehir afişlerle doluyken açılış iptal edildi.

2006’da başlayan inşaat çalışmalarının 2011’de tamamlanması planlanıyordu. Ancak işler Alman disiplinine hiç de uymayacak şekilde ters gitti. Projenin teslim süresi yangın söndürme sistemindeki aksaklık ve diğer bazı sorunlar nedeniyle 4 kez ertelendi. Teslim tarihi için önce 2012, sonra 2013, şimdi de 2014 deniyor.

Son alınan karar ise; havalimanının bölüm bölüm açılması...

Sebeplerden biri yangın söndürme sistemi

Yeni havalimanı teknoloji harikası fakat gereksiz otomatik yangın söndürme sistemlerine sahip ama bir türlü çalıştırılamıyor. Alman verimliliği tüm dünyada dillere destan olabilir ama biraz abartıldığı da gerçek.

Yakıt dolum tesisi de hatalı...

Merkezi bilgisayar sisteminin soğutmasının çalışmaması, uçaklar için yeraltı yakıt dolum tesisinde sıkıntı yaratıyor.

Uçuş güzergahı kuşları rahatsız ediyor!

Uçaklar için belirlenen güzergahın havalimanına beş kilometre uzaklıktaki Rangsdorfer See isimli gölün üzerinden geçmesi ve bu gölün İskandinavya ve Sibirya'dan gelen yabani kuşlar tarafından kışı geçirmek için kullanılması da bir diğer problem. Yakınlardaki diğer göllerin de yabani kuşlar tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

Son alınan karar ise; havalimanının bölüm bölüm açılması! Yaşanan aksaklıklar da Avrupa basınında bir hayli alay konusu olmuş durumda.

İşler nasıl bu kadar ters gitti de Berlin havalimanı sürekli artan bir bütçeyle hala tamamlanmamış bir halde duruyor?

The Economist dergisi bu sorunun cevabını şöyle veriyor:

"Taşeron şirket anlaşmazlıkları bir yana, bu sorunun cevabı belediye başkanlarında yatıyor. Berlin ve Bradenburg kentleri havalimanının yapımını üstlenmiş durumda. Sosyal Demokrat Parti üyesi iki belediye başkanı bu projenin başında ve havalimanı inşaatını bir hobi olarak  görüyorlar!"

Bitmeyen diğer projeler...

Almanya’da havalimanı bitirilemeyen tek altyapı projesi değil. Listede tren istasyonları, konser salonları ve metro hatları var. Ülkenin federal yapısı pahalı ve kibirli projelere sürekli destek oluyor fakat hem siyasi hem de ticari bazda yanlış yönetim projeleri tehlikeye sokuyor.

Aşırı mühendislik de diğer bir sorun...

Avrupa Birliği Komisyonu Almanya'ya karşı sözleşmeleri ihlal gerekçesi ile soruşturma başlattı. AB Komisyonu Almanya'nın uçak güzergahlarını belirlerken çevre ile ilgili şartları ihlal ettiğinden şüphe ediyor. (TRT)

HAVALİMANIYLA İLGİLİ RÜŞVET SKANDALI BÜYÜYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

urfair ~ 10 yıl önce
ya arkadaş demeki bizden almanyaya giden gurbetçiler kadar türiyeye gelip vatandaş olan almanların da sayısıçok fazla inadına 3 havalimanı anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaldırım ~ 10 yıl önce
inadına kaldırım
KALDIRIM ~ 10 yıl önce
İlk önce kaldırım yapmasını öğrenin.sonra başkalarını eleştirebilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KALDIRIM ~ 10 yıl önce
Sizler ilk önce düzgün bir kaldırım yapın memleketinize.Sonra bizleri eleştirirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 10 yıl önce
Millet turkiyede kepcele goturuyo,ne var yani buda bir cay kasigila goturmus. Her zenginin gecmisi pislikle temeli atilmistir.Kimse terleyerek zengin olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hey almanci ~ 10 yıl önce
biz gurbetcileri ,turkiyedekilerle karistirmayin ,bizim adimiz sahtekarliklarla anilmadi, sahtekarlik herzaman turkiye kokenli turklerden kaynaklanir almancilardan degil, ayrica 350 bin euro bir sey degil olabilir adamlar bulup gerekeni yapmis turkiyede olsa milyon dolarlar gider ve hirsizlar adamgibi adam muamelesi gorurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkische rundfunk ~ 10 yıl önce
haber mentinin sonundaki parantezin içindeki üç harf haberin kimlere hizmet amacıyla yazıldığının açık kanıtı. fakat bu havalimanı cidden skandal ötesi bir olay, o da ayrı mesele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almancı ~ 10 yıl önce
Sonunda Almanları kendimize benzettik. Bizim Türkler Almanya’ya akın etiler ve bildiğimizi ve inandığımızı adamlara aşıladık. Hey gözünü sevdiğim Türkiye, Avrupa’ya adım, adım yaklaşıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRT ~ 10 yıl önce
Haberi okurken metinin yazilis tarzindan dolayi (gazetecilik adina) dehset duydum ama sonra kaynagin TRT oldugunu görünce anladim sebebini. Ah TRT, düstügün hallere bak! Sahibinin sesi olmak konusunda en istekli kurumlarin TRT ve Anadolu Ajansi olmasi devlet geleneginin nasil yerle bir oldugunun da bir göstergesi sanki. Devlete ait olan bu kurumlar nasil bu hale düstüler, nasil siyasi otoritenin kuklasi haline geldiler, haberciligi ve gazeteciligi nasil bu sekilde rezil edebiliyorlar anlamak mümkün degil. Bir zamanlar Ismail Cem'in basinda oldugu TRT gercekten bu mu??!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir Binali amcalari yok, havuza zorla işadamlarını cagirsin, alo baba, en son 30 milyon Euro kaldı, ne yapalım baba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 10 yıl önce
Bi bizde olur sanırdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000