16 Kasım 2012, Cuma 10:06:53

HAVALİMANINDA BÜYÜK SOYGUN!

Kimliği belirlenemeyen iki kişi New York JFK Havalimanı'ndan 1.5 milyon dolar değerinde 3.600 Apple iPad Mini çalarak kayıplara karıştı.

New York Post'un ortaya çıkardığı filmleri aratmayacak hırsızlık hikayesi pazartesi gecesi gerçekleşti. Hırsızlar saat 11'de beyaz bir kamyonetle 261 numaralı binanın havalimanına değil dışarıya bakan kısmına yanaştı. New York Post hırsızların binanın dışarıya açılan kapısında güvenlik önlemlerinin hafif olması nedeniyle burayı tercih ettiğini iddia ediyor.

Hırsızlar daha sonra havalimanının forkliftini kullanarak Çin'den yeni gelen iPad minileri kamyonlarına yükledi. Tam o sırada bir güvenlik görevlisi durumu farkedince yüklemeyi yarıda bırakmak zorunda kaldılar. Ancak kayıplara karışan bu ikili buna rağmen 3 bin 600 cihazı çalmayı başardı.

Havalimanındaki bu güvenlik açığı ABD'de büyük tartışma yaratırken uzmanlar 'içeriden yardım alınmadan' böyle bir soygunun gerçekleştirilemeyeceğini düşünüyor. Konuyla ilgili şu ana kadar kargo firması veya Apple'dan bir açıklama yapılmadı.

HAVALİMANINDA BÜYÜK SOYGUN!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000