08 Eylül 2014, Pazartesi 12:25:28

HAVALİMANI KULLANILAMAZ HALE GELDİ!

Kiev yönetimi ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında sağlanan ateşkesten önce şiddetli çatışmaların yaşandığı Lugansk Havalimanı adeta harabeye döndü.
  • Belki de aylardır ilk kez burada bilgi, akıl ve yerinde öngörü içeren bir yorum okudum. Bu, ülkemizde ve çevremizde gitgide azaldığı için son zamanlarda daha da kıymetli hale geldi. En içten teşekkürlerimi iletmek isterim. Saygılar.
  • Ukrayna'nın durumu herkese ders olmalı. Güçlü devlet, güçlü ordu böyle hallere düşmemek için lazım işte. 'Millet' gibi değil tesadüfen bağımsızlığını kazanmış sorumsuz bir kitle gibi yaşarsan, devlet gibi değil 'devletimsi' bir yapı kurarsan, en ufak bir resmi görevli dahi topladığı rüşvetlerle kendi çapında servet sahibi olurken, vatandaştan çıkan para maliyenin kasası yerine bu asalak zümrenin cebine akarsa, sonunda devlet aygıtı çürür.. Silahlı kuvvetler göstermelik bir hal alır. İlk sarsıntıda çöker. Millet de Putin'in insafına kalır. Ondan sonra SMS kampanyaları ile vatandaştan üçer beşer lira toplayıp askerine çelik yelek tedarik etmeye çabalarsın. Bağımsızlıktan bugüne 23 yıl geçti. İşlerin böyle yürümeyeceği, bu geminin mutlaka karaya oturacağı herkes tarafından biliniyordu. Sadece bu kadar ani ve dramatik olacağı akıllara gelmezdi. Onu da son çar Putin'in aşırı güvenlikçi politikaları ile Batı'nın, özellikle Avrupa'nın sorumsuzca cesaretlendirme politikaları sağlamış oldu.

Ukrayna yönetimi ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında sağlanan ateşkesten önce şiddetli çatışmaların yaşandığı Lugansk Havalimanı'nın harabeye döndüğü görüldü.

Ateşkesten sonra bazı yolların açılmasıyla görülebilen havalimanı, ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların derin izlerini taşıyor.

Bir hafta önce yaşanan çatışmalarda, havalimanının birçok binası harabeye dönmüş, kullanılamaz hale gelmiş durumda.
Çatışmalarda ordu birliklerinin terketmek zorunda kaldığı ve ayrılıkçıların eline geçen havalimanından geriye, dağılmış yapılar, vurularak demir yığını haline gelmiş zırhlı araçlar, çevreye saçılmış patlamamış top mermileri ve askerlerin bıraktıkları eşyalar kaldı.

Lugansk'taki Kiev yönetiminin elinde bulunan çok az sayıda yerlerden biri olan havalimanı, ayrılıkçıların beşinci saldırısından sonra el değiştirdi.

Havalimanını kuşatan ayrılıkçılar, ilk büyük saldırıyı ağır top atışlarıyla 31 Ağustos'ta yaptı. Bu saldırıda başarısız olan Rus yanlıları, ağır kayıplar vererek geri çekildi. Daha sonraki saldırılarda durumları iyice zorlaşan askerler, ablukayı aşarak bölgeden çıkmak istedi ama başarılı olamadı. İki taraftanda çok sayıda can kayıpları oldu.

Ukrayna askerleri, Uluslaraarası Kızılhaç Örgütü'nden devreye girmesi sonucu oluşturulan güvenli koridordan geçerek ablukadan kurtuldu.

Tüm binaların, araçların, vericilerin, kulenin vurulduğu havalimanı şimdi ayrılıkçıların kontrolünde.























HAVALİMANI KULLANILAMAZ HALE GELDİ!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Belki de aylardır ilk kez burada bilgi, akıl ve yerinde öngörü içeren bir yorum okudum. Bu, ülkemizde ve çevremizde gitgide azaldığı için son zamanlarda daha da kıymetli hale geldi. En içten teşekkürlerimi iletmek isterim. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiev ~ 10 yıl önce
Ukrayna'nın durumu herkese ders olmalı. Güçlü devlet, güçlü ordu böyle hallere düşmemek için lazım işte. 'Millet' gibi değil tesadüfen bağımsızlığını kazanmış sorumsuz bir kitle gibi yaşarsan, devlet gibi değil 'devletimsi' bir yapı kurarsan, en ufak bir resmi görevli dahi topladığı rüşvetlerle kendi çapında servet sahibi olurken, vatandaştan çıkan para maliyenin kasası yerine bu asalak zümrenin cebine akarsa, sonunda devlet aygıtı çürür.. Silahlı kuvvetler göstermelik bir hal alır. İlk sarsıntıda çöker. Millet de Putin'in insafına kalır. Ondan sonra SMS kampanyaları ile vatandaştan üçer beşer lira toplayıp askerine çelik yelek tedarik etmeye çabalarsın. Bağımsızlıktan bugüne 23 yıl geçti. İşlerin böyle yürümeyeceği, bu geminin mutlaka karaya oturacağı herkes tarafından biliniyordu. Sadece bu kadar ani ve dramatik olacağı akıllara gelmezdi. Onu da son çar Putin'in aşırı güvenlikçi politikaları ile Batı'nın, özellikle Avrupa'nın sorumsuzca cesaretlendirme politikaları sağlamış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
bizde fiili durum ulke 2ye ayrilmis.. her sali eyy eyy diye diye ege yakinda bagimsizlik ister

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000