27 Şubat 2024, Salı 16:44:25

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ TİS AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları A.O. Yönetimi ile yetkili sendika Hava-İş arasında devam eden 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkında flaş bir açıklama geldi. Hava-İş Sendikası TİS süreciyle ilgili üyelerine bilgilendirme yaptı.
  • Sendika vergiler neden hiç konuşulmuyor.Bizimde vergilerimizi şirket ödesin
  • Haliyle 100 milyar tl kar edecek şirket zamları vermez ise kazanlar kaynar. Mart ayı zamlı maaşlar alınır. Dışarıdan bir artısı yok ise kimse burada durmaz. Yeni eğitime gelenlere çift asgari ücret, konaklama, servis ve bilet hakkı verilmiş. Eskiden niye yoktu bunların hiçbiri? Biz personel servisine bile binemiyprduk eğitime giderken. Neden söyleyeyim kimse gelmiyor artık. Televizyona çıkıp çok para veriyoruz laflarını kimse yemiyor. Yıllar önce 5 bin tl yüzde yüz km maaşı iken nevin atv ye çıkıp 15 bin tl maaş veriyoruz diyordu o zamandan belliydi kaliteli personel bulamıyorsun kandırarak çekmeye çalışıyorsun. Kafası çalışan gelmiyor. 20 bin tl ye insanlar milletin çöp olan tepsi kokusunu tepsileri toplarken suratında hissediyor. Maaş motivasyondur motivasyonu alır isen kimse katlanmaz. Dua edin eski personel iş ahlakına sahip ordan götürüyorsunuz yoksa haliniz duman.
  • Pegasus hava Yollarına kullanmayan yolcular var Türk hava Yollarına binip kabin memurlarına bağırıp stresimi atayım diyen yıllar önce San Express pegasustan çok daha iyi maaş alırdık şimdi bizden fersah fersah altta yer alan bu firmalardan daha az maaş alıyoruz Diğer şirketlerde ağzını açamayan yolcu profili kuralı söylediğimizde bizi tokatlayacak duruma geliyor neden çünkü şirketimiz bize her konuda susmayı öğretti fakat bu kadar susma durumuna karşılık aldığımız maaş temizlikçi maaşı
  • Şirketten ayrılıp dışarda kargo elemanı olarak çalışsan burada aldığımızdan daha fazla maaş alıyor resmen bizi rezil ettiler dışardan bakan da sanıyor ki düzgün maaş alıyoruz Yazıklar olsun Hak yemekten herkesin göbeği şişti. Hala ne zamdan haber var ne pazar mesaisinden! Körler sağırlar birbirini ağırlar
  • Sendika, Artık yemlemeyi bırakın, hepimiz oyalandığımızın farkındayız aldığınız paranın hakkını verin..
  • 15yılı geçen personel greve gelmez,yeni personelde çekinir ne yapacağını bilemez,greve gelecek 7-12 senesi olan personel bunun yarısından fazlası ödemeleri var iki düşünür bir hareket eder.Sendika diyebiliyor mu arkadaşlar bu süreç tamamlanana kadar sizden aidat ücretlerini almıyoruz,biz arkanızdayız diye,zannetmem.Çözüm bu mu o da muallak.Sessizliğe bürünüp bol şikayet eder durumdayız.Şirket büyüktür sendikadan,olan ekiplere olur,oluyor da..
  • Sendikanın kalitesizliği terminaldeki bürosuna oturttuğu kadından belli ne sorsanız bilgim yok diyor hani bilmeyenler bilenlere anlatıyordu?
  • Yönetim senelik %105 teklif etmiş inşallah bu hırsızların kucağına oturmazlar.
  • bunca olaydan sonra hala hava ise uye olan resmen enayidir korkaktir
  • Pazar mesaisi, %80 zam, vergilerin aynı kendilerine yapıldığı gibi şirket tarafından karşılanması maddeleri kabul edilmeden sakın Tis imzalamayın. Seçim ve genel kurul geliyor, bu iş krize dönerse Bolat, Ekşi koltuğunu kaybeder. Güçlü olan sizsiniz, sakın geri adım atmayın göreceksiniz sonunda onlar diz çökecek.

Türk Hava Yolları A.O. Yönetimi ile yetkili sendika Hava-İş arasında devam eden 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkında flaş bir açıklama geldi. Hava-İş Sendikası TİS süreciyle ilgili üyelerine bilgilendirme yaptı.

Personelin merakla takip ettiği sürecin ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmiyor.

Sendika resmi sitesinden duyurulan açıklama şu şekilde:

"Değerli üyelerimiz,   

09.01.2024 tarihi itibariyle başlayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri neticesinde süresi sonra eren 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin aşağıda belirtilen maddelerinin içerikleri 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için aynen kabul edilmiş olup üzerinde revizyon yapılarak kabul edilen maddeler de yine aşağıda belirtilmiştir.

Bununla beraber siz değerli üyelerimizin büyük umutlarla beklediği ücret konuları hakkında THY A.O. Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Genel Başkanımız Ali Kemal TATLIBAL görüşme gerçekleştirmişlerdir. Hukuken kazanmış olduğumuz Pazar mesaisi konusundaki hassasiyetimiz ve diğer taleplerimiz, yapılan görüşmede bir kez daha açık ve net bir şekilde iletilmiştir. Tarafımıza siz değerli üyelerimizi maddi ve manevi açıdan memnun edecek oranlarda yapılacak teklifi memnuniyetle kabul edeceğimizi, buradan bir kez daha bildirmek isteriz.

Siz değerli üyelerimizin sendikamıza olan desteklerine minnettar olacağız.


Saygılarımızla,


Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu


Aynen kabul edilen maddeler:

Madde   7 : SENDİKA İŞYERİ TEMSİLCİSİ VE YÖNETİCİLERİNİN GÜVENCESİ,
Madde   8 : SENDİKA ÜYELİĞİNİN GÜVENCESİ,
Madde 11 : SENDİKAL İZİNLER,
Madde 15 : DUYURU TAHTASI,
Madde 20 : BU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE DÜZENLENMEYEN KONULAR,
Madde 40 : ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNÜ ÜCRET,
Madde 44 : ÇALIŞMALAR ARASI SÜRE,
Madde 52 : NORMAL ÇALIŞMA DIŞINDA FAZLA ÇALIŞMA,
Madde 58 : YILLIK ÜCRETLİ İZİN SÜRELERİ,
Madde 62 : ÖLÜM İZNİ,
Madde 74 : İŞYERİNE GETİRİP GÖTÜRME,
Madde 80 : SAĞLIK YARDIMLARI,
Madde 83 : YOLLUK,
Madde 92 : KAZA VE SAĞLIK NEDENLERİ İLE LİSANS KAYBI,
Madde 93 : UÇUŞ YIPRANMA TAZMİNATI,
Madde 94 : UÇUŞ EKİBİNE DAHİL EDİLEN PERSONEL,
Madde 98 : TÜKETİM KOOPERATİFLERİ VE KANTİNLER,
Madde 101: ÖDÜLLENDİRME,

Revizyon yapılarak kabul edilen maddeler:

Madde   3 : UYGULAMA ALANI,       
Madde 10 : SENDİKA BAŞTEMSİLCİLİK ODALARI,
Madde 17 : SENDİKA ÜYESİ HAKKINDA BİLGİ,
Madde 22 : YENİ ALINACAK PERSONELİN ÜCRETİ,
Madde 24 : DENEME SÜRESİ,
Madde 35 : YILLIK KIDEM VE İŞ TAZMİNATI KADEME TERFİİ,
Madde 54 : GEÇİCİ GÖREV VE GEÇİCİ GÖREVDE FAZLA ÇALIŞMA,
Madde 55 : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ,
Madde 59 : MAZERET İZNİ,
Madde 61 : DOĞUM İZNİ,
Madde 63 : DOĞAL AFETLER İZNİ,
Madde 66 : NAKİL İZNİ,
Madde 79 : İŞ KAZASI, MALULİYET VE ÖLÜM,
Madde 95 : KOKPİT VE KABİN PERSONELİ İLE İLGİLİ HÜKÜMLER,
                        2-GENEL HÜKÜMLER,
                        4-DİNLENME VE BOŞ SÜRELER,
Madde 103 : ENGELLİ ÇALIŞANLAR,"

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ TİS AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (252)

Hjllöm ~ 2 ay önce
Sendika vergiler neden hiç konuşulmuyor.Bizimde vergilerimizi şirket ödesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mart ayında bilanço açıklanacak ~ 2 ay önce
Haliyle 100 milyar tl kar edecek şirket zamları vermez ise kazanlar kaynar. Mart ayı zamlı maaşlar alınır. Dışarıdan bir artısı yok ise kimse burada durmaz. Yeni eğitime gelenlere çift asgari ücret, konaklama, servis ve bilet hakkı verilmiş. Eskiden niye yoktu bunların hiçbiri? Biz personel servisine bile binemiyprduk eğitime giderken. Neden söyleyeyim kimse gelmiyor artık. Televizyona çıkıp çok para veriyoruz laflarını kimse yemiyor. Yıllar önce 5 bin tl yüzde yüz km maaşı iken nevin atv ye çıkıp 15 bin tl maaş veriyoruz diyordu o zamandan belliydi kaliteli personel bulamıyorsun kandırarak çekmeye çalışıyorsun. Kafası çalışan gelmiyor. 20 bin tl ye insanlar milletin çöp olan tepsi kokusunu tepsileri toplarken suratında hissediyor. Maaş motivasyondur motivasyonu alır isen kimse katlanmaz. Dua edin eski personel iş ahlakına sahip ordan götürüyorsunuz yoksa haliniz duman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress pegasus ~ 2 ay önce
Pegasus hava Yollarına kullanmayan yolcular var Türk hava Yollarına binip kabin memurlarına bağırıp stresimi atayım diyen yıllar önce San Express pegasustan çok daha iyi maaş alırdık şimdi bizden fersah fersah altta yer alan bu firmalardan daha az maaş alıyoruz Diğer şirketlerde ağzını açamayan yolcu profili kuralı söylediğimizde bizi tokatlayacak duruma geliyor neden çünkü şirketimiz bize her konuda susmayı öğretti fakat bu kadar susma durumuna karşılık aldığımız maaş temizlikçi maaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo elemanı ~ 2 ay önce
Şirketten ayrılıp dışarda kargo elemanı olarak çalışsan burada aldığımızdan daha fazla maaş alıyor resmen bizi rezil ettiler dışardan bakan da sanıyor ki düzgün maaş alıyoruz Yazıklar olsun Hak yemekten herkesin göbeği şişti. Hala ne zamdan haber var ne pazar mesaisinden! Körler sağırlar birbirini ağırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeze ~ 2 ay önce
Sendika, Artık yemlemeyi bırakın, hepimiz oyalandığımızın farkındayız aldığınız paranın hakkını verin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durum değerlendirmesi ~ 2 ay önce
15yılı geçen personel greve gelmez,yeni personelde çekinir ne yapacağını bilemez,greve gelecek 7-12 senesi olan personel bunun yarısından fazlası ödemeleri var iki düşünür bir hareket eder.Sendika diyebiliyor mu arkadaşlar bu süreç tamamlanana kadar sizden aidat ücretlerini almıyoruz,biz arkanızdayız diye,zannetmem.Çözüm bu mu o da muallak.Sessizliğe bürünüp bol şikayet eder durumdayız.Şirket büyüktür sendikadan,olan ekiplere olur,oluyor da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş sendika ~ 2 ay önce
Sendikanın kalitesizliği terminaldeki bürosuna oturttuğu kadından belli ne sorsanız bilgim yok diyor hani bilmeyenler bilenlere anlatıyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nippon ~ 2 ay önce
Yönetim senelik %105 teklif etmiş inşallah bu hırsızların kucağına oturmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enayiler ~ 2 ay önce
bunca olaydan sonra hala hava ise uye olan resmen enayidir korkaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aşkın ~ 2 ay önce
Pazar mesaisi, %80 zam, vergilerin aynı kendilerine yapıldığı gibi şirket tarafından karşılanması maddeleri kabul edilmeden sakın Tis imzalamayın. Seçim ve genel kurul geliyor, bu iş krize dönerse Bolat, Ekşi koltuğunu kaybeder. Güçlü olan sizsiniz, sakın geri adım atmayın göreceksiniz sonunda onlar diz çökecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000