08 Ekim 2010, Cuma 08:20:23

Havada yakıt sistemi devredışı kaldı!

Air Canada'ya ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 154 yolcu ve mürettebatı ile birlikte havada tehlikeli anlar yaşadı.
  • Çok teşekkür ederim . Loc ve Rwy i biliyorum o konuda sıkıntı yok. bunu bir türlü bulamamıştım. google aklıma gelmedi vallaha. Boing tip li tanıdık kaptanlar var . tabi onlar fransız kaldı bu soruya.. tekrardan teşekkür ederim. iyi uçuşlar.
  • Runway Visual Range (RVR) The maximum RVR reading is 2,000 metres or 6,500 feet. RVR values above 550m, CAT I lighting shall be installed, if RVR is between 300m and 549m then CAT II lighting is required. CAT IIIa is installed for RVR values between 175m and 300m. CAT IIIb is required for RVR values between 50m and 175m while there is no RVR limitation for CAT IIIb visual aids. SRS (Speed Reference System): Mode used at takeoff, or Go- Around to maintain SRS speed (V2, V2+10, VAPP ...). RWY (Runway): Mode used at takeoff to guide the aircraft along the runway centerline, using LOC. FLEX/TOGA: The selected thrust rating
  • SRS : Speed Reference System ,Uçağın TO veya GA esnasında V2+10 hızını referans almasını sağlar. RWY : Runway ise sadece Localizer olan meydanlarda uçağı pistin görüşünün düşük olduğu durumlar için PFD de Pist Merkez hattını gösterir.
  • After takeoff, the airplane is guided vertically by SRS (Speed Reference System) law and the target speed is V2 + 10. link : www.satavirtual.org/fleet/A320PROCEDURES.PDF
  • Uçuş videolarında izliyoruz. T/O a geçtiklerinde trustlar set olduğunda ufki göstergede RVR yada SRS diye bişey çıkıyor ve kaptanlarımız SRS runway diye bir tabir kullanıyorlar. Togaya geçtikten ve ve trustlar set olduktan sonra söylenen bu kelimenin nalamı yada o yazının ne anlama geldiğini merak ediyorum . şimdiden kaptanlarıma teşekkür ediyorum.

Air Canada Sözcüsü Angela Mah'ın verdiği bilgiye göre, Calgary'den Toronto'ya havalanan Airbus A320 tipi yolcu uçağının hidrolik sisteminde kalkıştan bir süre sonra arıza çıktı. Hidrolik sistemdeki arıza, uçağın yakıt sistemini de etkiledi.

"Uçak yere inmeden önce yakıt sistemi devre dışı kalmıştı" diyen Sözcü Mah, pilotun yerinde bir kararla Calgary Uluslararası Havaalanı'na döndüğünü söyledi. İniş öncesi alanda itfaiye ve ilkyardım ekiplerinin alarma geçirildiğini anlatan Angela Mah, "Uçak, hiç kimsenin burnu kanamadan, güvenli bir şekilde iniş yaptı" dedi.

Alana alınan yolcular, başka bir uçakla Toronto'ya gönderilirken, arızalı uçak da bakım onarım için Calgary Havaalanı hangarlarına çekildi.

Havada yakıt sistemi devredışı kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Çok teşekkür ederim . Loc ve Rwy i biliyorum o konuda sıkıntı yok. bunu bir türlü bulamamıştım. google aklıma gelmedi vallaha. Boing tip li tanıdık kaptanlar var . tabi onlar fransız kaldı bu soruya.. tekrardan teşekkür ederim. iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Runway Visual Range (RVR) The maximum RVR reading is 2,000 metres or 6,500 feet. RVR values above 550m, CAT I lighting shall be installed, if RVR is between 300m and 549m then CAT II lighting is required. CAT IIIa is installed for RVR values between 175m and 300m. CAT IIIb is required for RVR values between 50m and 175m while there is no RVR limitation for CAT IIIb visual aids. SRS (Speed Reference System): Mode used at takeoff, or Go- Around to maintain SRS speed (V2, V2+10, VAPP ...). RWY (Runway): Mode used at takeoff to guide the aircraft along the runway centerline, using LOC. FLEX/TOGA: The selected thrust rating

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SRS : Speed Reference System ,Uçağın TO veya GA esnasında V2+10 hızını referans almasını sağlar. RWY : Runway ise sadece Localizer olan meydanlarda uçağı pistin görüşünün düşük olduğu durumlar için PFD de Pist Merkez hattını gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
After takeoff, the airplane is guided vertically by SRS (Speed Reference System) law and the target speed is V2 + 10. link : www.satavirtual.org/fleet/A320PROCEDURES.PDF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçuş videolarında izliyoruz. T/O a geçtiklerinde trustlar set olduğunda ufki göstergede RVR yada SRS diye bişey çıkıyor ve kaptanlarımız SRS runway diye bir tabir kullanıyorlar. Togaya geçtikten ve ve trustlar set olduktan sonra söylenen bu kelimenin nalamı yada o yazının ne anlama geldiğini merak ediyorum . şimdiden kaptanlarıma teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000