22 Temmuz 2008, Salı 07:43:40

Havada tansiyon yükseliyor!

ABD'nin Doğu Avrupa ülkelerine yerleştirmeyi planladığı füze kalkanlarına karşı, Rusya Küba'da askeri üs için harekete geçti. Rus medyasına göre, Rusya savaş uçakları Küba'ya iniş-kalkış gerçekleştiriyor.
  • Üs olarak Kuzey Irakta var
  • Türkiye'nin askeri üssü var mi yurt disinda? Bilmedigim için soruyorum; bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Tesekkurler


Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya, Aleksandr Mayorov'un imzasıyla bu konuda önemli iddiaları ortaya attı. Gazete yayınladığı haberde ismi açıklanmayan ancak 'üst düzey' olarak nitelendiren kaynağa dayanarak Rus savaş uçaklarının şimdi bile Küba'ya iniş -kalkış gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Gazetenin haberine göre kaynak; "ABD, Çek Cumhuriyeti'ne füze kalkanlarını yerleştirmeye dursun. Zaten, bizim uzak menzilli stratejik askeri uçaklarımız çoktan Küba'ya inip -kalkıyor. " dedi. Konu ile ilgili araştırma yapan gazete şu bilgilere yer verdi:

" Amerikalılar tarafından 'Ayı' olarak adlandırılan uçağımız Tu-95MS ve 'Beyaz Kuğu' olarak adlandırılan Tu-160 savaş uçaklarımız Küba'ya kadar uçabiliyor. Ancak burada uçakların Küba'ya uçmasının teknik imkânlarından ziyade siyasi önemi büyük.."

Rus uzmanlar Rus askerlerinin Küba'ya yerleşmesi halinde, ABD'nin bundan çok rahatsızlık duyacağını iddia ediyor. Küba Amerika'ya sadece 150 kilometre. Uzaklıkta.

Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar yöneticisi Leonid İvaşov, İzvestiya'ya gazetesine yaptığı açıklamada, Moskova'nın yakıt ikmali amacıyla savaş uçaklarını Küba'ya indirmenin yerine sürekli bir üs elde etmesinin daha avantajlı olacağının altını çizdi .

Ria Novosti ajansına açıklamalarda bulunan Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı Generali Petr Daynenkin ise NATO'nun Rusya sınırlarına askeri üs kurmasına en iyi cevabın Moskova'nın da Küba'ya askeri üs a kurması olacağını dile getirdi.

Ekim 1962'de ABD'nin Türkiye'ye, SSCB'nin de Küba'ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi dönemin iki süper gücünü karşı karşıya getirmişti. Dünyayı nükleer savaş tehdidi altında bırakan bunalım dönemin SSCB lideri Nikita Khrushchev ile ABD Başkanı J. F. Kennedy tarafından sürdürülen pazarlıklar sonucu atlatılmıştı.

Havada tansiyon yükseliyor!

Yorumlar

Hellboy ~ 16 yıl önce
Üs olarak Kuzey Irakta var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Check ~ 16 yıl önce
Türkiye'nin askeri üssü var mi yurt disinda? Bilmedigim için soruyorum; bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000