28 Eylül 2008, Pazar 08:51:12

Havada tam 44 yıl!

Pilot Mustafa Kolko'nun anılarını yazdığı 'Havada 44 Yıl Neler Yaşadım' adlı kitabında tanınmış isimlere ait ilginç satırlar var. 'Özal şişmanladığı için kemeri bağlayamadı, Rahşan Ecevit uçağa oğlak yavrusuyla bindi' bunlardan sadece birkaçı...
  • Şu anda anılarını yazan saygıdeğer büyüğümüz gibi,THY'da görev yapan tüm ağabeylerimiz ufacık çıkarlar uğruna , şirin görünmek uğruna TK'yı yıllar önce satmaya başladılar.Sonunda halihazırdaki beğenmediğimiz çağdışı zihniyet yönetime geldi.Eğer THY yönetimini eleştiriyorsak , tek sorumlusu bu saygıdeğer ağabeylerimizdir.
  • Efendim bu zat şimdi bu eleştiriler üzerine diyecekki,"Benim zamanımda diplin vardı,benim zamanımda bugün yaşanan saçmalıklara müsade ve müsamaha edilmezdi,personelde sıkıya gelmediği için beni sevmemiş olabilir".Yani biz kendisini bildiğimiz için inanmayızda, bu zatı muhteremi(!?)bilmeyenler inanabilirler.Bu zatın "sıkıdan"anladığı yaptığı haksızlıklarsa,eh hakikaten çok sıkı bir adammış!Bir sonraki kitabında birazda bunlardan bahsederse merakla okuruz valla.Elini korkak alıştırma sayın kaptanım.Vaktiyle elin hiç korkak olmamış personel üzerinde!
  • Bu pek muhterem(!) zatın,THY de görev yaptığı sürece en çok yaka silkilen adamlardan olduğunu THY deki herkes bilir.Neyseki kendisiyle çalışma bahtsızlığına erişemediğimden bizzat tanıyamadım ama kendisinin adı geçtiğinde istisnasız herkesin gösterdiği tepki gerçekten görülmeye değer.Fakat bizde kendisinin vaktiyle yaptığı marifetlerinden bugün dahi nasibimizi alıyoruz.Şimdi kalkmış neyi kitabını yazıyor.Ahını aldığı insanlar onun kitabını çoktan yazdılarda, bu zat asıl o kitabın hesabını nasıl verecek Allah'ın huzurunda onun derdine düşsün!
  • nedir milletin bu kaptandan cektiği merak ettim şimdi.
  • TK da ucan kaptanlar nedense kendini daha farkli havali görüyorlar sanke diger sirketlerde ucan pilotlar baska ucak ucuruyorlar ucmayin beyler ucmayin yukarda allah var kendinize gelin bu hayat sizede kalmaz kimseye kalmaz kirici olmayin kolko kaptan da kimmis neymis sonucda oda bir insan yok yarbay albay INSAAAAAAAAAAN olsun INSAAAAAAAAAAAAAAN
  • Kitabınız hayırlı olsun, anılar güzel ama birde THY A.O da sizin döneminizde çalışanların ağzından sizinle ilgili olumsuz görüşleri de dinlemek lazım bunlarla 1 değil 10 kitap olurdu bence.HERKES HAKETTİĞİ GİBİ YAŞAR SN KOLKO
  • ahh kolko ahh,44 yili 1 kitaba sigdirmissin,,ancak millete cektirdiklerin den herkes bir kitap yazsa hakkinda ,laydi di den daha fazla kitap olurdu hakkinda,nediyelim hakkinda hayirlisi..yalniz sokakta celebei kaptan gibi muamele gorursen neden deme,hakkinda yazilmamis kitaplari 2 satir oku emi!!

Kaptan pilot Mustafa Kolko içinde; Kenan Evren, Turgut Özal, Bülent ve Rahşan Ecevit, Necmettin Erbakan, Mehmet Ağar ile yaşadıkları da bulunan uçuş anılarını "Havada 44 Yıl Neler Yaşadım" adıyla kitaplaştırdı. Deneyimli pilot kitabında; "Özal sürekli kokpitte uçardı. O kadar şişmandı ki iniş esnasında kemerini bağlayamadık. Rahşan Ecevit kucağında oğlakla uçağa bindi. Kenan Evren'in dönemin Bulgaristan lideri Todor Jivkov'u ziyareti sırasında yaşananlar. Mehmet Ağar'ın kokpitte sigara içmesi. İnek dolu piste nasıl indikleri..." gibi onlarca anısına yer verdi.

GÜL ÇOK ÜZGÜNDÜ

Kolko Kaptan, Necmettin Erbakan'ı Libya ziyaretine götüren ekibin içinde yer aldığını söyleyip şunları anlattı: "Başbakan Necmettin Erbakan, Devlet Bakanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu heyetle Libya'ya gittik. Dönüş planına göre biz önceden hazırlık için havalimanına geldik. Fakat dönüş planı 4 saat geçti gelen yok. Neyse geldiler uçak havalandı. Bir süre sonra Gül yanında büyükelçi ile kokpite geldi. Gülümsemesiyle tanıdığımız Gül'ün yüzündeki hüzünlü ifade seziliyordu. Belki de sıkıntıdan yolcu kabininde duramadı."

Ecevit kokpitte otururdu

Bülent Ecevit, Antalya mitingi için uçak kiralamıştı. Dönüşte, Rahşan Hanım kucağında bir yavru oğlakla uçağa bindi. Bülent Ecevit, hep bizim yanımızda kokpitte otururdu."

Ağar sigara içti

"Uçuşta sigara yasağı yeni konmuştu. Mehmet Ağar, kokpitte sigara içmek için hostesle haber göndermiş. O da gelince kokpitteki sayı 6 oldu. Bu sorumsuzluğun vicdan azabını hâlâ çekiyorum."


Kaymaklar koktu

"Kenan Evren ilk ziyaretini, Bulgaristan'a yaptı. Sofya'ya gitmek için havalandık. Evren, Todor Jivkov'a kayısı ve Afyon kaymağı götürmüştü. Kaymağın uçakta unutulduğu bir gün sonra anlaşıldı. Bozulmuş olduğu için Jivkov tadına bakamadı. Jivkov heyeti uğurladıktan sonra beklemeden gitti."

Kemeri bağlayamadı

Kolko, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı iken Senegal'e yaptıkları ziyaret sırasında ilginç olaylar yaşandığı belirterek, "Heyette Mehmet Barlas, Cengiz Çandar da vardı. İniş hazırlığı yapıyorduk. Özal o kadar şişmanlamış ki kemeri bağlayamadı. Cumhurbaşkanı 'bırak kızım ben kaptanı tanıyorum, bir şey olmaz, böyle de inerim" dedi.

11 papağanla uçtuk

"Senegal'de iki gün kaldık. Çarşıda gezerken heyetteki arkadaşlar Cengiz Çandar'ın tavsiyesi ile papağan almışlar. Uçakta 11 papağan vardı. Dönüş için herkes uçağa bindi. Fakat Mehmet Barlas kokpitin kapısından, 'Kaptan bagajlarım gelmedi” dedi. Barlas'ın bagajları da gelince gecikmeli olarak havalandık."

Yasin Yılmaz /Yeni Şafak

Havada tam 44 yıl!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yalaza ~ 16 yıl önce
Şu anda anılarını yazan saygıdeğer büyüğümüz gibi,THY'da görev yapan tüm ağabeylerimiz ufacık çıkarlar uğruna , şirin görünmek uğruna TK'yı yıllar önce satmaya başladılar.Sonunda halihazırdaki beğenmediğimiz çağdışı zihniyet yönetime geldi.Eğer THY yönetimini eleştiriyorsak , tek sorumlusu bu saygıdeğer ağabeylerimizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceviz ~ 16 yıl önce
Efendim bu zat şimdi bu eleştiriler üzerine diyecekki,"Benim zamanımda diplin vardı,benim zamanımda bugün yaşanan saçmalıklara müsade ve müsamaha edilmezdi,personelde sıkıya gelmediği için beni sevmemiş olabilir".Yani biz kendisini bildiğimiz için inanmayızda, bu zatı muhteremi(!?)bilmeyenler inanabilirler.Bu zatın "sıkıdan"anladığı yaptığı haksızlıklarsa,eh hakikaten çok sıkı bir adammış!Bir sonraki kitabında birazda bunlardan bahsederse merakla okuruz valla.Elini korkak alıştırma sayın kaptanım.Vaktiyle elin hiç korkak olmamış personel üzerinde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceviz ~ 16 yıl önce
Bu pek muhterem(!) zatın,THY de görev yaptığı sürece en çok yaka silkilen adamlardan olduğunu THY deki herkes bilir.Neyseki kendisiyle çalışma bahtsızlığına erişemediğimden bizzat tanıyamadım ama kendisinin adı geçtiğinde istisnasız herkesin gösterdiği tepki gerçekten görülmeye değer.Fakat bizde kendisinin vaktiyle yaptığı marifetlerinden bugün dahi nasibimizi alıyoruz.Şimdi kalkmış neyi kitabını yazıyor.Ahını aldığı insanlar onun kitabını çoktan yazdılarda, bu zat asıl o kitabın hesabını nasıl verecek Allah'ın huzurunda onun derdine düşsün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
infernal ~ 16 yıl önce
nedir milletin bu kaptandan cektiği merak ettim şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 16 yıl önce
TK da ucan kaptanlar nedense kendini daha farkli havali görüyorlar sanke diger sirketlerde ucan pilotlar baska ucak ucuruyorlar ucmayin beyler ucmayin yukarda allah var kendinize gelin bu hayat sizede kalmaz kimseye kalmaz kirici olmayin kolko kaptan da kimmis neymis sonucda oda bir insan yok yarbay albay INSAAAAAAAAAAN olsun INSAAAAAAAAAAAAAAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGRTraıner63 ~ 16 yıl önce
Kitabınız hayırlı olsun, anılar güzel ama birde THY A.O da sizin döneminizde çalışanların ağzından sizinle ilgili olumsuz görüşleri de dinlemek lazım bunlarla 1 değil 10 kitap olurdu bence.HERKES HAKETTİĞİ GİBİ YAŞAR SN KOLKO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahh kolko ahh ~ 16 yıl önce
ahh kolko ahh,44 yili 1 kitaba sigdirmissin,,ancak millete cektirdiklerin den herkes bir kitap yazsa hakkinda ,laydi di den daha fazla kitap olurdu hakkinda,nediyelim hakkinda hayirlisi..yalniz sokakta celebei kaptan gibi muamele gorursen neden deme,hakkinda yazilmamis kitaplari 2 satir oku emi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000