22 Aralık 2010, Çarşamba 08:36:05

HAVADA MOTORLARI DURDU

Ingiltere’nin Glasgow sehrinden kalkan British Airways’a ait uçak Londra’ya gidecekti. Havada iki motoru da duran uçak ‘süzülerek’ Manchester’e zorunlu inis yapti…
  • Bu bir A330-300ER MSN41023
  • Yahu koskoca 777 yi nasıl olur da 767'ye benzetir bir de ukalalık yaparsınız????? Biraz kontrol et internette de 767 777 farkını gör !!!!! Arka iniş takımlarını görmüyor musun bay ukala !!!!!!
  • Çok sevdim bu haberi ve yapılan yorumları. Yukarıdaki uçuğın bir B777 olduğunu idaa edenler en azından arşivlerdeki THY''nın 777 lerine bir baksınlar sonra tekar konuşsunlar ve neden bu uçağın üst kısmında tüm 777 lerde olan antenin olmadığını söylesinler! (Bu uçak bir B767 dir de ondan). Ayrıca airporthaber'i son derece güvenilir bir kaynaktan derlediği ve ilgi çekmek gibi bir amacı asla olmayan ''motorları durdu'' başlıklı haber için de tebrik eder başarılarının devamını dilerim
  • barış önel kafan güzelmiş.güle güle kullan.
  • söylediklerinden haklısın...asıl cahil kendileri bunların
  • tebrikler bay bilgin ...
  • Uçaktan anlamıyan yazmasın diyenlere: Bu haber ilk çıktığı zaman resimde BA bir 747-400 vardı. Airport Haber yanlış resim koyduğunun farkına varıp resmini değiştirmiş. Bilgiçlik taslamada üstümüze yoktur.
  • Airporthaber'in kullandığı resimdeki uçak 777. Sen gülmeyi bırak da biraz öğren ne nedir, ne değildir. Cahil cühela takımı !
  • Muhtemelen bu olay farklı bir şekilde gelişmiştir. İlgili olan kişiler avherald. com a girerek araştırabilir. Bütün incident ve accidentlar orada bulunuyor. Gerçi bu olayı (both eng. flame-out) yaşamış Türk şirketleri de olabilir ve bu hiç duyulmamış olabilir.. Ne de olsa burası Türkiye... Fakat dünyada istisnalar kaideyi bozmaz. Biz istisnayız :)
  • Böyle bir olay gerçekte olabilir. Fakat olsaydı emercensi deklare edilir ve rapor tutulurdu. Kötü havada takatsiz pisti denk getirmek çok zordur. İnişten sonra pist kapanır. Uçak büyük bir ihtimalle kırım yapar zaten. Bir yolcunun olayı böyle anlatması anormal değil. Algılaması farklı olmuştur. Zaten uyuyan bir insan gürültü aniden artarsa uyanır. Aniden azalırsa nasıl uyanabilir bilmiyorum. Bu olay farklı oluşmuştur. Muhtemelen tek motor inilmiştir.
Kötü hava koşullarının hayatı felç ettigi Ingiltere, bu uçak arızasını konuşuyor… Uçakta bulunan ve eğitim için İskoçya'dan KKTC'ye seyahat eden Barış Önel isimli öğrenci yaşanan dakikaları şöyle anlattı: “Motor sesi aniden kesildi, boşlukta süzülmeye basladik”

Ingiltere'de yağan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Beyaza bürünen Ingiltere’de hava ve kara ulaşımı durdu. Ingiltere’nin Glasgow şehrinden kalkan British Airways’a ait bir uçak da Londra’ya varmadan Manchester sehrine acil iniş yaptı. 

Yoğun kardan dolayı havada iken motoru arizalanan uçak, kalkışından 20 dakika sonra Manchester Havaalanı’na acil iniş yaptı. British Airways’a ait uçakta bulunan 40 yolcunun arasında Kıbrıslı Türk Barış Önel'de bulunuyordu.

Glasgow’da ögrenim gören ve Kibris’a gelmek için yola çikan Önel, yaşanan olayla ilgili KKTC'de yayın yapan Yenidüzen gazetesine konuştu.

ÖNEL: “MOTOR HAVADA ARIZALANDI”
Baris Önel, dün sabah saatlerinde Glasgow’dan Londra’ya gitmek üzere British Airways’a ait uçaga bindigini ve uçagin havalandiktan 20 dakika sonra arizalandigini söyledi.

Oturduğu koltuğunun tam motorun üzerinde oldugunu ve o sırada uyuduğunu söyleyen Önel, motorun sesi kesildiği zaman hemen uyandığını anlattı.

Barış Önel, pilotun hemen bir açiklama yaparak, kötü hava sartlarindan dolayi uçagin motorunun arizalandigini, yasanan olayin normal oldugunu söyleyerek, ayni olayla daha öncede karsilastiklarini ve kendilerinin bununla ilgili egitim aldiklarini söyledigini dile getirdi.

Pilotun yolculara panik olmamasi gerektigini ve acilen Manchester sehrine inmek zorunda olduklarini söyledigini aktaran Baris Önel, hiçbir sarsinti olmadan 10-15 dakika içerisinde kus uçusu bir inis yaparak Manchester Havalani’na indiklerini kaydetti.

“PARAMIZI IADE ETTILER”
Baris Önel, havaalanina indikten sonra British Airways çalisanlarinin kendilerini karsiladiklarini söyleyerek, bazi yolculara uçus paralarinin geri verildigini bazilarina da acilen baska uçak ayarlandigini dile getirdi.

Hayatinda ilk kez böyle bir durumla karsilastigini ve ‘sersem’ gibi oldugunu aktaran Baris Önel, hiçbir yolcunun sikayette bulunmadigini, herkesin olayi normal karsiladigini da ifade etti.

(Yenidüzen)
HAVADA MOTORLARI DURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu bir A330-300ER MSN41023

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu koskoca 777 yi nasıl olur da 767'ye benzetir bir de ukalalık yaparsınız????? Biraz kontrol et internette de 767 777 farkını gör !!!!! Arka iniş takımlarını görmüyor musun bay ukala !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok sevdim bu haberi ve yapılan yorumları. Yukarıdaki uçuğın bir B777 olduğunu idaa edenler en azından arşivlerdeki THY''nın 777 lerine bir baksınlar sonra tekar konuşsunlar ve neden bu uçağın üst kısmında tüm 777 lerde olan antenin olmadığını söylesinler! (Bu uçak bir B767 dir de ondan). Ayrıca airporthaber'i son derece güvenilir bir kaynaktan derlediği ve ilgi çekmek gibi bir amacı asla olmayan ''motorları durdu'' başlıklı haber için de tebrik eder başarılarının devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
barış önel kafan güzelmiş.güle güle kullan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
söylediklerinden haklısın...asıl cahil kendileri bunların

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler bay bilgin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçaktan anlamıyan yazmasın diyenlere: Bu haber ilk çıktığı zaman resimde BA bir 747-400 vardı. Airport Haber yanlış resim koyduğunun farkına varıp resmini değiştirmiş. Bilgiçlik taslamada üstümüze yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airporthaber'in kullandığı resimdeki uçak 777. Sen gülmeyi bırak da biraz öğren ne nedir, ne değildir. Cahil cühela takımı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muhtemelen bu olay farklı bir şekilde gelişmiştir. İlgili olan kişiler avherald. com a girerek araştırabilir. Bütün incident ve accidentlar orada bulunuyor. Gerçi bu olayı (both eng. flame-out) yaşamış Türk şirketleri de olabilir ve bu hiç duyulmamış olabilir.. Ne de olsa burası Türkiye... Fakat dünyada istisnalar kaideyi bozmaz. Biz istisnayız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir olay gerçekte olabilir. Fakat olsaydı emercensi deklare edilir ve rapor tutulurdu. Kötü havada takatsiz pisti denk getirmek çok zordur. İnişten sonra pist kapanır. Uçak büyük bir ihtimalle kırım yapar zaten. Bir yolcunun olayı böyle anlatması anormal değil. Algılaması farklı olmuştur. Zaten uyuyan bir insan gürültü aniden artarsa uyanır. Aniden azalırsa nasıl uyanabilir bilmiyorum. Bu olay farklı oluşmuştur. Muhtemelen tek motor inilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000