20 Temmuz 2010, Salı 09:14:25

HAVACILIKTA YENİ TREND 'LEASING'

Dünyada ekonomik belirsizlik sürse de havayolu şirketlerinin, ekonomik krizden çıkarken jet yolcu uçağı taleplerini artırmaları havacılık alanında faaliyet gösteren 'leasing' şirketlerini hareket geçirdi.
  • THY nin para verip satın aldığı kaç uçağı var ki? Çoğu Lease. Lease olmasa şirketlerin çoğu kepengi indirir.
Leasing şirketlerinin jet yolcu uçağı talepleri, uçak üreticileri Boeing ve' Airbus'ın da yüzünü güldürüyor. Leasing şirketlerinin faaliyetlerinin artmasıyla, havayollarının sahip olduğu uçak sayısı nispeten azalıyor.

Havacılık endüstrisi, her yıl düzenlenen sektörün en büyük etkinliği olan Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda bir araya gelirken uçak üreticilerini sevindiren bir haber 'leasing şirketlerinden geldi. Küresel ekonomik belirsizlik sürse de, uçak leasing şirketlerinin Fambörough Fuarı'nda birkaç büyük sipariş vereceği konuşuluyor.

Havayolu taşımacılık şirketleri son birkaç on yıldır yaşadıkları en kötü resesyondan çıkarken uçak taleplerini artırıyorlar. Konuyla ilgili kaynaklara göre Royal Bank of Scotland'ın leasing birimi, Air Lease Corp. ve General Electric Co.'nun bünyesindeki GECAS'ın en büyük alıcılar olacağı belirtiliyor.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, uçak leasing alanının öncülerinden Steben Udvar-Hazy'nin bu yıl 3.3 milyar dolar sermayeyle kurduğu Air Lease Corp., Airbus ve Boeing'e 100 adet jet yolcu uçağı siparişini fuarda duyuracak.

Bu siparişin katalog fiyatlarına göre toplam değerinin 7.5 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Hazy, şirketin şimdiye kadar diğer leasing şirketleri ve havayolu şirketlerinden 60 adet jet yolcu uçağı satın almak için anlaştığını açıkladı. Konuyla ilgili kaynaklar, dünyanın en büyük kiracısı olan General Electric Capital Havacılık Hizmetleri'nin 30 uçak satın alabileceğini belirtiyor.

Havacılık danışma şirketi Ascend'in Leasing'in verilerine göre leasing şirketlerinin sahip olduğu jet yolcu uçaklarının sayısı 1990 yılına oranla yüzde 23 anarak, bu şirketlerin sahip olduğu uçakların toplam içindeki oranı üçten biri astı. Sektör yetkilileri bu oranın birkaç yıl içinde yüzde 40'ı bulabileceğini tahmin ediyor.
HAVACILIKTA YENİ TREND 'LEASING'

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin para verip satın aldığı kaç uçağı var ki? Çoğu Lease. Lease olmasa şirketlerin çoğu kepengi indirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000