17 Ekim 2008, Cuma 12:13:52

HAVACILIKTA DEPREM ETKİSİ SÜRÜYOR

Dalavia ve Omskavia havayolarının uçuşlarını iptal eden Rusya Federal Hava Navigasyon Servisi; Rosaeronavigatsiya, İnteravia, Tesis, Bıborg, Aeroşit, İrkutsk Bezbokova, Omskavia, Ulan-Uden ve “Buguruslan'ın seferlerinin bugün durdurulacağını duyurdu.

Havayolu şirketlerinin bir süreden beri iflasla sonuçlanan AB ve Avrupa’daki krizi Rusya’ya sıçradı. Rusya borcunu ödemeyen  9 havayolu şirketinin seferlerini sessiz sedasız durdurdu.  Rusya’da zor durumda olduğu için seferleri durdurulabilecek havayolu şirketi sayısının 40’a çıkabileceği belirtiliyor.

Bu arada bazı şirketlerin kapanmamak için borçlarını ödediği ifade ediliyor. Borcunu ödemediği için seferleri iptal edilerek iflas eden havayolu şirketleri arasında; “Dalavia”, “Omskavia”, “İnteravia” gibi önde gelen şirketler de bulunuyor.

Novıye İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya’da sivil havacılık alanındaki kriz giderek büyüyor. Rusya Federal Hava Navigasyon Servisi (Rosaeronavigatsiya) bugünden itibaren (17 Ekim Cuma) “İnteravia”, “Tesis”, “Bıborg”, “Dalavia”, “Aeroşit”, “İrkutsk Bezbokova Hava Spor Kulübü”, “Omskavia”, “Ulan-Uden Uçak Fabrikası” ve “Buguruslan Havacılık Okulu”nun seferlerinin dondurulacağını duyurdu. “Dalavia” ve “Omskavia” birkaç gün öncesinden uçuşlarının çoğunu iptal etti.

Rosaeronavigatsiya, defalarca uyarılmalarına rağmen “İnteravia”nın 19,2 milyon ruble, “Dalavia”nın 18,4 milyon ruble, “Omskavia”nın 4,9 milyon ruble, “Tesis”in 837 bin ruble borcunu ödeyemediğini açıkladı. “Omskavia” ve devlet şirketi “Airunion” iflas etti. “Dalavia” iflasın eşiğinde.
Kredi olmadan hava yolları şirketlerinin yakıt ve leasing ücretlerini ödemelerinin mümkün olmadığını söyleyen uzmanlar, devletin bu kararının uçak bilet fiyatlarını arttıracağına da dikkat çekiyor.

HAVACILIKTA DEPREM ETKİSİ SÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000