18 Aralık 2009, Cuma 07:20:15

Havacılık sektöründe bir iflas daha!

İskoçya'dan Türkiye'ye de uçuşlar yapan Flyglobespan adlı havayolu şirketinin sahibi ve tur operatörü Globespan Grubu iflas etti...
  • bu batısın darısı uls havayolu kargo tas. kuzuyken ne guzel yonetimi vardı şimdii işe yaramaz adamlarla doldu sözlerini bile yerine getiremiyorlarr
  • Teğet geçmemiş kriz bunlar için yoksa daha çok uçakcık alılardı. Bakalım hesabını nasıl verecekler?

İskoçya'dan Türkiye'ye de uçuşlar yapan Flyglobespan adlı havayolu şirketinin sahibi ve tur operatörü Globespan Grubu iflas etti. Yönetimi kayyuma devredilen şirketin ülke dışına paket tur ve uçakla gönderdiği 4 bin 500 kişi ise mahsur kaldı.

Edinburg merkezli Globespan Group iflas ederken şirketin yönetimi kayyuma devredildi. Çalışanlar iflas konusunda bilgilendirildi. Kayyuma PricewaterhouseCoopers'tan ve yerel İskoç şirketlerinden iki yönetici atandı.

Flyglobespan adlı havayolu şirketine de sahip olan grup, filosunda bulunan 10 uçakla İskoçya'dan İspanya, Portekiz, Türkiye ve Mısır'a uçuş yapıyordu.

Globespan Grubu tarafından hafta başında yapılan açıklamada Halcyon Investments adlı şirketten fon desteği bekledikleri bildirilmişti.

Kayyum yönetimine atanan PricewaterhouseCoopers'tan Bruce Cartwright, durumu şu şekilde özetledi:

"Zor şartlara rağmen şirket operasyonlarını düzeltildi ve daha karlı işlere odaklanıldı. Maalesef sektördeki güven eksikliği uçuşları destekleyecek likiditeyi bulmakta zorlanmaya neden oldu. Yöneticiler bu nakit sıkıntısını aşmak için çaba harcadılar ama başarı sağlanamadı."

Şirket ile yurtdışına çıkan 5 bine yakın yolcu için Sivil Havacılık Yönetimi (CAA) güvencesi ile uçuş programları ayarlanıyor. Flyglobespan ile uçan 3400 yolcunun İspanya, Mısır, Portekiz ve Güney Kıbrıs'ta bulunduğu belirtiliyor. Globespan'dan paket tur alan 1100 kişinin ise Mısır ve Akdeniz'de bulunduğu tahmin ediliyor.

Globespan'dan paket tatil alıp henüz tatile çıkmayan kişi sayısı 27 bin iken, şirketin havayolu şirketi Flyglobespan'dan uçak bileti alan ve henüz uçuşunu gerçekleştirmeyen kişi sayısı 90 bin düzeyinde bulunuyor.

Turizmdebusabah

Havacılık sektöründe bir iflas daha!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu batısın darısı uls havayolu kargo tas. kuzuyken ne guzel yonetimi vardı şimdii işe yaramaz adamlarla doldu sözlerini bile yerine getiremiyorlarr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teğet geçmemiş kriz bunlar için yoksa daha çok uçakcık alılardı. Bakalım hesabını nasıl verecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000