07 Kasım 2012, Çarşamba 12:05:35

HAVACILIK SEKTÖRÜ BU İSTEKLERDEN BIKTI

2009 yılında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Bahri Kesici’nin burs talepleri sektörü bıktırdı. Çok sayıda öğrenci için sektördeki şirketlerden burs talebinde bulunan Kesici’nin, “Yardımlarınız boşa gitmeyecektir” cümlesi dikkat çekti.
  • Bahri kesici ALLAH yolunda vatanını milletini seven her zaman bu ülkenin çıkarları doğrultusunda elinden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışan hiçbir şekilde mevki ve makam peşinde olmayan dürüst namuslu bu ülkenin ender yetiştirdiği bir kişiliktir.
  • bu adam okumuş etmiş ve bu mevkilere kadar gelmiş. bahri kesici bundan sonra işsize iş verir, öğrenciye burs verir, aç kalanlara aş verir. adam hiç bir kar amacı gutmeden hayırlı işler yapıyor. bu adamın yaptıklarını begenmeyenler siz öğrenciler için, işsizler için, fakirler için ne yaptınız?bu adam siyaset yapmıyor hayır işi yapıyor.
  • Eski ve artık unutulmaya yüz tutan pek de bilinmeyen bir atasözümüz vardır. Bende hatırlamakta zorluk çekmedim değil. "SIRIMI YİYE YİYE GÖNE DADANMAK" diye. Çok orijinal ve öz Türkçe bir atasözüdür bu. Çok bilindiğini de sanmıyorum. İzninizle özetle açıklamaya çalışayım. SIRIM: deriden yapılmış ip, sicim denen yerlerde vardır. Yük hayvanlarının yular koşum takımlarında kullanılır. GÖN: Bildiğimiz deri. Genelde kaliteli ve iyi deri anlamında kullanılır. Yanlış hatırımda kalmamış ise Atasözümüzün manası da çeşitli parazit canlıları sırımlar üzerinde sırımdan beslenerek büyür ve çoğalırlarmış. Bir süre sonrada deriye sirayet ederek yük hayvanlarını hasta ederlermiş. Çarıklı erkan denen köylülerimiz bununla mücade eder, parazitlerden kurtulmaya çalışırlarmış. Aksi halde nihayette o hayvanın gördüğü işi kendileri yapmak zorunda kalacaklarından bu mücadeleyi yapmak hayati önem arzedermiş. Ne kadar güzel ifade ediyor bu durumu değil mi? Saygılarımla
  • Bahri burs vermesin, fabrikatör, kobi burs vermesin, aracı olmasın. Peki sizce ankara ünideki, ege ünideki, uludag ve i.ü deki pkk lar nasıl türüyor, nasıl çeşitli bahanelerle ögrencilere siyasi yada dinsel temalı saptırmalar dikte ediliyor. 'onlar beni okuttu bende onlar nereye derse oraya giderim' kültürü gelişiyor. Bahri kendine asker yada siyasi militan yada hizmet erbabı yetiştirmiyor. Herkes burs vermeli, burs verdigi adamı tanımamalı, parayı alanile veren arasında aracı olmalı aracının bu işten zerre faydası olmamalı. İşte bu durumda buyuksehırlerdekı bazı şer odaklarının beyin kadroları konum kaybedecegi aşikardır. Biraz derin düşünün herkes kendi tepkisini kendi kapısını süpürerek ev ev mahallelerdei, köyde ilçede apartmanda verse, hem demokrasi hemde ülke olarak gerçek bir bütün oldugumuzu hissedebiliriz..
  • ne olmuş yani adam öğrenci okutuyor.bundan daha güzel birşey varmı yaaaa.
  • BENCE TAKDİR EDİLECEK BİŞEY .SAYGI DUYUYORUM
  • Şirketler, bütcelerine eğitim-burs v.s giderleri koyuyorlar. Mesela mailde de bahsetmiş senede 300 kişiye burs veriyorlarmış,bu kişileri kura ile tespit etmiyorlar. Duyarlı, güvenilir ve hassas bazı insanların önermesi ,aracı olması,referansıyla oluyor.Bunu yapan o kadar şirket,firma varki Türkiyede hepsinden Allah razı olsun.
  • Merhaba, Ülkemizde burs bulmak gerçekten çok zor.Öğrencilerin yaşantısının ekonomik zorluklar nedeniyle çekilmez olduğu bir dönemde eğer bu vesileyle birkaç öğrenci bile gerçekten burs alabildiyse ne mutlu. Acaba sizlerde bir öğrenci için burs verebilir misiniz?Lütfen düşünün!!!
  • yardim dedigin hayir dedigin, Allah rizasi icin, gonullu olarak kimseye bildirmeden yapilir. boyle makam mevki kullanilarak yaptirilan sadece propagandadir...
  • Başka bir ülkede olsa Bahri'nin sonuydu.

Bir dönem AK  Parti Kavak Belediye Başkanlığı da yapan ve 2009 yılında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Bahri Kesici’nin göreve geldiğinden bu yana, memleketi Samsun’un Kavak ilçesi nüfusuna kayıtlı öğrenciler için sektörden çok sayıda şirketten burs talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Havayolları, uçuş okulları ve terminal işletmecileri gibi çok sayıda şirketten burs talebinde bulunan Kesici’nin her yıl sayısı artan burs talebi şirketleri isyan ettirdi. Sektör üzerindeki nüfuzunu kullanarak burs taleplerinin hemen hemen tamamına olumlu yanıt alan Kesici’nin, kendi soyismini taşıyan Necati Emre Kesici için de bir uçuş okulundan burs talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

AirportHaber’e ulaşan belgelerde 2009 yılında göreve başlayan Kesici’nin 2010 ve 2011 yıllarına ait şirketlere gönderdiği burs talepleri yer alıyor. 2010-2011 eğitim yılı için birçok öğrenciye burs sağlayan Kesici’nin 2011-2012 eğitim yılı için de taleplerine devam ettiği görülüyor. Havacılık sektöründeki şirketlerden bursun yanı sıra öğrenciler için kırtasiye yardımı talebinde de bulunan Bahri Kesici’nin, yönlendirdiği elemanların işe alınması konusunda da şirketlerden ricacı olduğu hatta bir havayolu şirketine bir kabin memuru adayının alınması talebinde bulunduğu Airporthaber’e ulaşan belgelerde yer alıyor.

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici’nin burs taleplerini kurumsal e posta adresinden yapması dikkat çekerken, burs talebini ilettiği şirketlere, “ Yardımlarınız boşa gitmeyecektir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Bahri Kesici daha önce de bir konferans için havacılık sektöründen sponsorluk istemesiyle gündeme gelmişti. Airporthaber, o dönemde Bahri Kesici’nin sektöre gönderdiği ve sponsorluk talep ettiği e postaya ulaşmıştı.

İşte o dönem Airporthaber’de yer alan o haber:

























©AirportHaber

HAVACILIK SEKTÖRÜ BU İSTEKLERDEN BIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

emre kabadayı ~ 9 yıl önce
Bahri kesici ALLAH yolunda vatanını milletini seven her zaman bu ülkenin çıkarları doğrultusunda elinden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışan hiçbir şekilde mevki ve makam peşinde olmayan dürüst namuslu bu ülkenin ender yetiştirdiği bir kişiliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
bu adam okumuş etmiş ve bu mevkilere kadar gelmiş. bahri kesici bundan sonra işsize iş verir, öğrenciye burs verir, aç kalanlara aş verir. adam hiç bir kar amacı gutmeden hayırlı işler yapıyor. bu adamın yaptıklarını begenmeyenler siz öğrenciler için, işsizler için, fakirler için ne yaptınız?bu adam siyaset yapmıyor hayır işi yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 11 yıl önce
Eski ve artık unutulmaya yüz tutan pek de bilinmeyen bir atasözümüz vardır. Bende hatırlamakta zorluk çekmedim değil. "SIRIMI YİYE YİYE GÖNE DADANMAK" diye. Çok orijinal ve öz Türkçe bir atasözüdür bu. Çok bilindiğini de sanmıyorum. İzninizle özetle açıklamaya çalışayım. SIRIM: deriden yapılmış ip, sicim denen yerlerde vardır. Yük hayvanlarının yular koşum takımlarında kullanılır. GÖN: Bildiğimiz deri. Genelde kaliteli ve iyi deri anlamında kullanılır. Yanlış hatırımda kalmamış ise Atasözümüzün manası da çeşitli parazit canlıları sırımlar üzerinde sırımdan beslenerek büyür ve çoğalırlarmış. Bir süre sonrada deriye sirayet ederek yük hayvanlarını hasta ederlermiş. Çarıklı erkan denen köylülerimiz bununla mücade eder, parazitlerden kurtulmaya çalışırlarmış. Aksi halde nihayette o hayvanın gördüğü işi kendileri yapmak zorunda kalacaklarından bu mücadeleyi yapmak hayati önem arzedermiş. Ne kadar güzel ifade ediyor bu durumu değil mi? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BURS ~ 11 yıl önce
Bahri burs vermesin, fabrikatör, kobi burs vermesin, aracı olmasın. Peki sizce ankara ünideki, ege ünideki, uludag ve i.ü deki pkk lar nasıl türüyor, nasıl çeşitli bahanelerle ögrencilere siyasi yada dinsel temalı saptırmalar dikte ediliyor. 'onlar beni okuttu bende onlar nereye derse oraya giderim' kültürü gelişiyor. Bahri kendine asker yada siyasi militan yada hizmet erbabı yetiştirmiyor. Herkes burs vermeli, burs verdigi adamı tanımamalı, parayı alanile veren arasında aracı olmalı aracının bu işten zerre faydası olmamalı. İşte bu durumda buyuksehırlerdekı bazı şer odaklarının beyin kadroları konum kaybedecegi aşikardır. Biraz derin düşünün herkes kendi tepkisini kendi kapısını süpürerek ev ev mahallelerdei, köyde ilçede apartmanda verse, hem demokrasi hemde ülke olarak gerçek bir bütün oldugumuzu hissedebiliriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 11 yıl önce
ne olmuş yani adam öğrenci okutuyor.bundan daha güzel birşey varmı yaaaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAN ~ 11 yıl önce
BENCE TAKDİR EDİLECEK BİŞEY .SAYGI DUYUYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 11 yıl önce
Şirketler, bütcelerine eğitim-burs v.s giderleri koyuyorlar. Mesela mailde de bahsetmiş senede 300 kişiye burs veriyorlarmış,bu kişileri kura ile tespit etmiyorlar. Duyarlı, güvenilir ve hassas bazı insanların önermesi ,aracı olması,referansıyla oluyor.Bunu yapan o kadar şirket,firma varki Türkiyede hepsinden Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci Bursları ~ 11 yıl önce
Merhaba, Ülkemizde burs bulmak gerçekten çok zor.Öğrencilerin yaşantısının ekonomik zorluklar nedeniyle çekilmez olduğu bir dönemde eğer bu vesileyle birkaç öğrenci bile gerçekten burs alabildiyse ne mutlu. Acaba sizlerde bir öğrenci için burs verebilir misiniz?Lütfen düşünün!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumculara ~ 11 yıl önce
yardim dedigin hayir dedigin, Allah rizasi icin, gonullu olarak kimseye bildirmeden yapilir. boyle makam mevki kullanilarak yaptirilan sadece propagandadir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolf ~ 11 yıl önce
Başka bir ülkede olsa Bahri'nin sonuydu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000