13 Ağustos 2008, Çarşamba 13:37:16

Havacılık devleri Ege'de buluşacak

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ'nin (ESBAŞ) 13-14 Kasım 2008 tarihlerinde 1. İzmir Küresel Havacılık ve Uzay Konferansı'na Boeing, Sikorsky, Airbus, Lockheed Martin, GE gibi uçak sanayiindeki dünya devlerinin temsilcileri ve astronotlar katılacak.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ'nin (ESBAŞ) 13-14 Kasım 2008 tarihlerinde Ege Serbest Bölgesi'nde gerçekleştireceği 1. İzmir Küresel Havacılık ve Uzay Konferansı'na Boeing, Sikorsky, Airbus, Lockheed Martin, GE gibi uçak sanayiindeki dünya devlerinin temsilcileri ve astronotlar katılacak.

Her yıl düzenli olarak yapılması hedeflenen konferansla birlikte havacılık ve uzay alanında çalışan firmaların Ege Serbest Bölgesi'nde yatırım yapmasının sağlanması amaçlanıyor. Ege Serbest Bölgesi'nde halihazırda havacılık sektöründe faaliyet gösteren Fokker Elmo, PFW, Lisi, Aero firmalarının üretim tesisleri bulunuyor.

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, amaçlarının dünya devi havacılık şirketlerini bölgede yatırıma ikna etmek olduğunu, bölgenin bu tür yatırımlar için
bütün avantajlara sahip olduğunu söyledi. Ege Serbest Bölgesi'nde havacılık devlerine üretim yapan firmaların yıllardır faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Temizocak, "EGEV olarak bölgemize teknoloji getirecek, ihracatta daha fazla katma değer yaratarak,ülkemize daha çok döviz bırakacak yatırımlara ağırlık veriyoruz. Havacılık sektörü ise teknolojik üretimi ile önemli bir katma değere sahip. Ege Serbest Bölgesi'nde bir havacılık ve uzay kümelenmesini gerçekleştirebiliriz" dedi
 

Havacılık devleri Ege'de buluşacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000