16 Mayıs 2010, Pazar 01:21:31

HAVAALANLARIMIZ YETERSİZ KALDI

UEFA 2016 öncesi değerlendirme raporunu hazırladı. Raporda, turnuvaya ev sahipliği yapmak için aday bulunan üç ülkenin havaalanı yeterliliği ve havaalanlarının durumuda yer aldı.
  • İstanbulda yapılan Uefa ve CL finallerinde nekadar yeterli(!) olduğu görüldü..ADB'de bile bilet kuyruklarında sabahlayanlar oldu maç istanbulda olmasına rağmen... neyin tartışması ki bu zaten yetersiz olduğu belliydi...yorumlanacağına bir an once icraat başlasın..
  • Evet.İstanbul gibi bir metropolun havaalanının nerde olmasını bekliyordun pardon? istersen taksime havaalanı yapalım yada kuzeydeki ormanları kesip oraya yapalım yakın olsun diye.
  • Sabiha Gökçen nereye uzak kalıyor anlamadım?
  • Özellikle IST a 3. havalimanı şart. Veya 2. diyelim. SAW çok uzak kalıyor.
  • bencede sivas yeni terminali çok güzel.zaten pegasus saw haftanı her günü seferlere başlıcak.
  • Madem havaalanımız yeterli değil ve yedeklenmesi gerekiyor neden Sivas Havaalanı değil yeni bir terminali olacak ve doluluk oranı çok az olacak o yüzden bence Sivas Havaalanı seçilsin. 2 şehrimize de faydası olsun.
UEFA 2016 öncesinde İtalya, Fransa ve Türkiye'ye gezen heyetin hazırladığı raporda şu ibareler kullanıldı;

Türkiye
Coğrafi konum nedeniyle maç günleri taraftarların yüzde kırkının havayoluyla maçın oynanacağı şehre ulaşması beklenmektedir. 3 havaalanı çok iyidir(İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve Antalya). Ankara ve İzmir havalimanları kapasitelerine yakın bir doluluğa ulaşacaklardır. Geri kalan dört şehrin havaalanı (Bursa, Eskişehir, Konya ve Kayseri) yeterli görülmemektedir ve İzmir ve Ankara tarafından yedeklenmelidir. Gece uçuşları konusunda Türkiye, tüm izinleri sağlamıştır.

Raporda Fransa hakkında şu ibareler bulunmakta;
Paris, Lyon, Marsilya ve Nice havaalanları yeterli görülmektedir. Diğer şehirlerdeki havalimanları küçüktür ve diğer şehirler tarafından desteklenmelidir. Üç şehirde havalimanı ve şehir arası toplu taşıma bağlantısı yoktur. Paris Orly havalimanı gece uçuşlarına kapalıdır. 4 şehir beklentinin üstünde havalimanına sahiptir. 1 şehir sınırdadır. Diğer 6 şehirin havalimanı yetersizdir ama diğer şehirle yedeklenebilir.
HAVAALANLARIMIZ YETERSİZ KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbulda yapılan Uefa ve CL finallerinde nekadar yeterli(!) olduğu görüldü..ADB'de bile bilet kuyruklarında sabahlayanlar oldu maç istanbulda olmasına rağmen... neyin tartışması ki bu zaten yetersiz olduğu belliydi...yorumlanacağına bir an once icraat başlasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet.İstanbul gibi bir metropolun havaalanının nerde olmasını bekliyordun pardon? istersen taksime havaalanı yapalım yada kuzeydeki ormanları kesip oraya yapalım yakın olsun diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçen nereye uzak kalıyor anlamadım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özellikle IST a 3. havalimanı şart. Veya 2. diyelim. SAW çok uzak kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bencede sivas yeni terminali çok güzel.zaten pegasus saw haftanı her günü seferlere başlıcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem havaalanımız yeterli değil ve yedeklenmesi gerekiyor neden Sivas Havaalanı değil yeni bir terminali olacak ve doluluk oranı çok az olacak o yüzden bence Sivas Havaalanı seçilsin. 2 şehrimize de faydası olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000