22 Aralık 2009, Salı 07:33:06

Havaalanları kara kışa teslim oldu!

Kara kış Avrupa'yı kelimenin tam anlamıyla esir aldı. Sertleşen kış koşulları yüzünden Almanya'da sadece bir gecede binlerce trafik kazası oldu. Düsseldorf ve Dortmund gibi havalanları gün boyunca hizmete kapatıldı.
  • Yazilan yorumlara katilmiyorum. Almanlar özellikle Frankfurt icin konusuyorum; Milyonlarca Euro´luk yüzlerce ekipmana sahip olmalarina ragmen üc gram kar yagsa aninda felce ugruyorlar. Fakat sizlere ben size Almanya´nin bir numarasi Frankfurt´un dünkü asil sorununu söyleyim. De-Icing Fluid noksanligindan dolayi saat 20:00 itobari ile Havaalani trafige kapatilmistir. Bizler hesapta kuralci olan bu köfte Almanlara nazaren eminim böyle bir rezalete mahal vermezdik. Almanlar sistemler calistigi sürece iyidir. Sistemler cökünce eski tarz havaciligi pek beceremezler. Bunu böyle bilin.
  • almanya kara alisk, ama 20 aralik da yagan kar, 20 yildir hic yagmamis boyutuna geldi. havalimanlari pistleri acmaya calisti ama nafile. bende bu durumdan etkilendim. DUS-ADB yerin, DUS-SAW ucmam gerekti. ve o gün DUS da hayatimda hic görmedigim gibi bi kaos yasandi. 22 saat sonra ucusum nihayet baslayabildi, oda yine gecikmeli. aslinda almanya alisyk, ama böyle boyutlara gelince ,eli koli bagli kalir. almanya'dan selamlar
  • Almanya kara alışık değil mi? Emin misiniz?

Birçok havaalanında iptal edilen sayısız sefer yüzünden yolcular mahsur kaldı. Sadece Frankfurt Havaalanı'nda 42 uçağın iniş ve kalkışı iptal edildi. Ülkede toplam 400 uçak seferinin iptal edildi, binlerce yolcu mağdur oldu. Başta Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti olmak üzere bir çok eyalette okullar tatil edildi.

Kara fazla alışık olunmayan Almanya'da yağan kar eksi 20'leri bulan soğukla birleşince hayatı felç etti. Sadece Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde önceki gece 2 binden fazla kaza meydana geldi. Kazalarda 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Hava koşulları yüzünden bazı otobanlar trafiğe kapatıldı, 20 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Kötü hava koşulları Almanya'da tren seferlerini de vurdu, iki tren seferinden ancak birinin yapılabildiği açıklandı.

Durumun diğer Avrupa ülkelerinde de farksız. Hollanda'da sadece Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nında iptal edilen uçak seferleri yüzünden 700 yolcu geceyi havaalanında geçirmek zorunda kaldı. Fransa'da ise önceki gün uçuşların yüzde 40'ı dün ise yüzde 20'si iptal edildi. Fransa ile İngiltere arasındaki Armel kanalındaki trafik kazası, arıza ve kuyruklar, 60 bin kişiyi etkiledi.

Havaalanları kara kışa teslim oldu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yazilan yorumlara katilmiyorum. Almanlar özellikle Frankfurt icin konusuyorum; Milyonlarca Euro´luk yüzlerce ekipmana sahip olmalarina ragmen üc gram kar yagsa aninda felce ugruyorlar. Fakat sizlere ben size Almanya´nin bir numarasi Frankfurt´un dünkü asil sorununu söyleyim. De-Icing Fluid noksanligindan dolayi saat 20:00 itobari ile Havaalani trafige kapatilmistir. Bizler hesapta kuralci olan bu köfte Almanlara nazaren eminim böyle bir rezalete mahal vermezdik. Almanlar sistemler calistigi sürece iyidir. Sistemler cökünce eski tarz havaciligi pek beceremezler. Bunu böyle bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
almanya kara alisk, ama 20 aralik da yagan kar, 20 yildir hic yagmamis boyutuna geldi. havalimanlari pistleri acmaya calisti ama nafile. bende bu durumdan etkilendim. DUS-ADB yerin, DUS-SAW ucmam gerekti. ve o gün DUS da hayatimda hic görmedigim gibi bi kaos yasandi. 22 saat sonra ucusum nihayet baslayabildi, oda yine gecikmeli. aslinda almanya alisyk, ama böyle boyutlara gelince ,eli koli bagli kalir. almanya'dan selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Almanya kara alışık değil mi? Emin misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000