12 Aralık 2010, Pazar 08:31:09

HAVAALANINDA NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI!

Mike Spencer Bown adlı turist bu hafta içinde Somali’nin başkenti Mogadişu havalananına indiği zaman, başına geleceklerden tamamen habersizdi.
  • Fıkra gibi haber super;)
  • Bu adama kim dua etti yaa :))

Mike Spencer Bown adlı turist bu hafta içinde Somali’nin başkenti Mogadişu havalananına indiği zaman, başına geleceklerden tamamen habersizdi.

Bown, uçaktan dışarı adımını attığında, Somali göçmen bürosu yetkilileri etrafını sardı. “Deli” veya “casus” olduğunu düşündükleri 41 yaşındaki adamı ülkeden hemen geri göndermeye çalıştılar ancak emellerine ulaşamadılar.   

Bu garip durumun ortaya çıkmasının sebebi de bir o kadar ilginç: Bown, iç savaştan bu yana Somali’ye “turist” sıfatıyla adım atan ilk insandı. Mogadişu’da yerleştiği otelde AFP haber ajansına konuşan Bown, “Beni dört defa uçağa bindirip geri göndermeye çalıştılar ancak ben her türlü numarayı deneyip burada kalmayı başardım” dedi.

Somalili yetkililer, ülkelerine turist olarak geldiğine inanmadıkları Bown’u, Mogadişu’daki Afrika Birliği askerlerine teslim etmeye çalıştı. Göçmen bürosu yetkililerinden Ömer Muhammed, “Bunun gibi bir adam hiç görmedim. Gözlerime inanamadım. Ancak onunla konuştuktan sonra ciddi olduğunu anlayabildim” dedi.

Muhammed, “O Somali’ye bir turist olarak gelen ilk insan. Ancak zamanlaması gerçekten çok kötü” dedi.

DÜNYAYI DOLAŞTI

Bown, Endonezya’daki işini sattıktan sonra dünyayı dolaşmaya karar vermiş.

Yolculukları esnasında Türkiye’ye uğramaktan da geri kalmayan Bown, AFP haber ajansına üzerine Türkiye tişörtünü giyerek poz verdi. Bugüne dek 160 ülkeyi dolaşan ve hiçbir sorunla karşılaşmayan Bown, neredeyse 20 yıl süren iç savaşın harabeye çevirdiği Somali’ye gitmeden önce başına ne geleceğinden habersizdi.

Dünyanın en tehlikeli başkentlerinden biri olan Mogadişu’da koruma olmadan bir insanın uzun süre hayatta kalması oldukça zor. Ancak cesareti kırılmayan Bown, ülkenin kumsal ve manzarasını görmek istediğini belirtti.

Bown, “Somali’nin içinde bulunduğu durumu biliyordum ancak yine de gelmekten vazgeçmedim. Ancak hükümetin kontrolünde olan alanın bu kadar dar olduğunu bilmiyordum” dedi.

İç savaşın başladığı 1991 yılından önce turizmi canlı olan Somali’nin başkenti Mogadişu, savaş dolayısıyla bir zamanlar sahip olduğu İtalyan mimarisi yapılar ve iki tarafı ağaçlarla örülü caddelerini kaybetti.

GEZİP GÖRMEYE NİYETLİ

Yetkililer, Bown’a güvenliği için, kaldığı otelin dışına adım atmaması tavsiyesinde bulundu. Ancak o yine de etrafı gezip görmeye kararlı: “Somali’yi eğlenceli insanların yaşadığı ilginç bir yer olarak görüyorum. Tanıştığım herkes turist olduğumu duyunca gülmekten yerlere yattı” dedi.

Somali’ye gelen ilk turist olma unvanını elde etmenin keyfini yaşayan Bown, burada çektirdiği fotoğraflarını Facebook hesabına koydu. Dünya turunu neredeyse tamamladığını belirten Kanadalı turist, bundan sonra sadece küçük ada ülkelerini görmek istediğini söyledi.

Somali’ye geldiğinde, ülkenin turizmine katkıda bulunmak için kılavuz basılması gibi tavsiyelerde bulunmayı düşündüğünü belirten Bown, bunun için ülkenin Turizm Bakanı’yla görüşmeyi istemiş.

Ancak Somali hükümetinde maalesef Turizm Bakanı bulunmuyor. (Hürriyet)

HAVAALANINDA NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Fıkra gibi haber super;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adama kim dua etti yaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000