19 Mart 2016, Cumartesi 07:34:52

Havaalanında elektriğe para ödenmiyor

Hindistan'ın Cochin Uluslararası Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneş panellerinden karşılıyor.
  • bizdede akarsular dereler kurutulur
  • hintliler kadar olamadık1!!
  • Haberlerinizde metrekare kilometrekare gibi ölçü birimlerini dogru iletseniz keske. 180 metrekare büyükçe bir daire kadar!!
  • Bu projeye yaklasiminiza bak "para odenmiyor", "elektrik faturasina cozum". Ne bicim insanlarsiniz isiniz gucunuz para. Bu meydanin dikkate alinmasi gereken tek ozelligi karbon salinimi yapmamasidir. Inanilir gibi degil zihniyetiniz.
  • Ülkemiz 7 8 ay boyunca güneş alıyor özellikle güney bölgelerde ve egede bizimkiler niye yapmaz şöyle şeyleri. Bugün Almanya bile güneş enerjisi kullanırken biz hala... Bekle gelişcez

Hindistan'ın Cochin Uluslararası Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneş panellerinden karşılıyor. Dünyanın güneş enerjisinden güç alan ilk havalimanı ünvanını taşıyan Cochin, bugün herhangi bir elektrik ücreti ödemiyor.

Cochin Havalimanı'nın yetkilileri ilk güneş panellerini bundan 3 yıl önce gelen yolcu terminalinin çatısına kurmuşlardı. Güneş paneli fikrinden oldukça memnun kalan yetkililer daha sonra uluslararası kargo terminalinin yakınlarında bulunan 180 metrekarelik kullanılmayan alanı güneş panelleriyle donatma kararı aldılar.

Alman firma Bosch tarafından kurulan güneş panelleri 18 Ağustos 2015 tarihinde devreye sokuldu. Elektrik enerji ağından bağımsız olmak istediklerini belirten havalimanı müdürü Jose Thomas, bugün Cochin Havalimanı'nın günlük kullandığı 48,000-50,000 kilowattlık enerjinin %100'ünü güneş panellerinden sağladıklarını açıkladı.

Kurulumu toplam 9.5 milyon dolara mal olan panellerin 6 yıl içerisinde parasını çıkartması bekleniyor. Oldukça etkileyici bir enerji üretme performasına sahip olan güneş panelleri aynı zamanda gelecek 25 yıl içerisinde 300,000 tonluk karbondioksit salınımının da önüne geçecek.

Hindistan'ın en kalabalık yedinci havalimanı Cochin'in bu başarılı fikrinden etkilenen başka havalimanları da var. Yine Hindistan'da bulunan Kolkata Uluslararası Havalimanı da yakın zamanda 280 metrekarelik güneş enerji tesisi kurmak istiyor. Hali hazırda çok etkileyici bir işin altına imzasını atan Cochin ise şu an yapım aşamasında bulunan büyük uluslararası terminali için de yeni paneller kurmanın planlarını yapıyor.  (Donanımhaber)

Havaalanında elektriğe para ödenmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

.... ~ 8 yıl önce
bizdede akarsular dereler kurutulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
healal ~ 8 yıl önce
hintliler kadar olamadık1!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metrekare ~ 8 yıl önce
Haberlerinizde metrekare kilometrekare gibi ölçü birimlerini dogru iletseniz keske. 180 metrekare büyükçe bir daire kadar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inanilmaz ~ 8 yıl önce
Bu projeye yaklasiminiza bak "para odenmiyor", "elektrik faturasina cozum". Ne bicim insanlarsiniz isiniz gucunuz para. Bu meydanin dikkate alinmasi gereken tek ozelligi karbon salinimi yapmamasidir. Inanilir gibi degil zihniyetiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gardaş ~ 8 yıl önce
gardaş parayı ver karbon salınımı da yaptırmayız sana. vosvogen'de yaptığımız gibi testleri de manüple ederiz gardaş.
.. ~ 8 yıl önce
Ülkemiz 7 8 ay boyunca güneş alıyor özellikle güney bölgelerde ve egede bizimkiler niye yapmaz şöyle şeyleri. Bugün Almanya bile güneş enerjisi kullanırken biz hala... Bekle gelişcez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ~ 8 yıl önce
madem öyle ben merağınızı gidereyim. bir kere çok geniş boş arazi lazım. sizinkilerin evinin fabrikasının yanında böyle 180,000 m2 boş arazi yoksa bu iş pahalıya gelir. ikinci olarak, ilk yatırım maliyeti çok yüksektir, iş proje bedelini ödemeye gelince, boşver ben tezek yakayım der ve vazgeçersiniz. bu tür güneş panelleri bu verimlilikle güneş ışığı toplayıp elektrik enerjisine çevirmeye henüz yeni yeni başlamıştır. Kısacası, yavaş yavaş başlayacak, sabırlı olun. ileride, gerekli ölçeği yakalayamadığınızı görüp tüm panelleri yenilemek ve eskilerini atmak zorunda kalacaksınız ( tvlerdeki tepkime sürelerinin ve pixellerin sürekli gelişmesi gibi bir durum ). ancak bu sonsuz enerji kaynağını bizim de daha fazla kullanmaya başlamamız gerekli, haklısınız. Ayrıca Hindistanı da küçümsemeyin, imajlardan kurtulun. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Arcelor-Mittal bir Hint firmasıdır. Atom bombaları var. Uzaya roket gönderdiler. Demiryolunda dünyanın en etkin ülkelerinden birisi Hindistan'dır.
Ellerinize saglik ~ 8 yıl önce
Jaguar kim satin aldi? Oda unutulmasin... Hintlilerin ingneurleri kafalari iyi calisiyor... :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000