17 Aralık 2008, Çarşamba 09:06:13

Havaalanı saldırısının sorumlusu bulundu!

Woolwich Mahkemesinde yapılan duruşmada, jüri, Bilal Abdullah'ı 2007 yılında evde yapılma bombalarla Glasgow Havaalanı'na saldırı planlamaktan suçlu buldu.
  • Hassss...

Bilal Abdullah ve diğer saldırgan Kafil Ahmed'e yardımcı olma suçlamasıyla yargılanan ve yine İngiliz sağlık örgütünde görev yapan bir başka doktor, Muhammed Aşa ise aklandı.

Kafil Ahmed, 30 Haziran 2007'de, Glasgow'da düzenlenen saldırı ardından ölmüştü. Bundan bir gün önce de Ahmed ve Abdullah, Londra'da tiyatro ve sinemaların yoğun olarak yeraldığı West End'de saldırı düzenlemişlerdi.

Savcı Jonathan Laidlaw, jüriye yaptığı konuşmada, zanlıların, kamuoyuna uyarıda bulunmadan ve tam bir panik havası yaratarak saldırıya girişmeyi ve hedef gözetmeksizin geniş çaplı ölüme yolaçmayı planladıklarını söyledi.

Sözkonusu saldırıların ilkinde, Londra'nın West End bölgesinde iki otomobile yerleştirilen bombalar patlamamıştı. Glasgow Havaalanı'ndaysa, yolcu trafiği açısından yılın en yoğun gününde tüpgaz yüklü, yanmakta olan bir Jeep, terminal binasına sürülmüştü.

Savcılar, her iki olayda da can kaybı meydana gelmemiş olmasını büyük bir şans olarak değerlendirdi.

Kafil Ahmed'le birlikte bu saldırıları planlayan ve uygulayan ve İngiltere doğumlu bir Iraklı olan 29 yaşındaki Abdullah, Glasgow havaalanı binasında, eylemde kullanılan Jeep'in yanında ele geçmişti.

Güvenlik yetkilileri, Glasgow saldırısının, Londra'daki girişimlerin başarıszlığıa uğraması üzerine yürütülmüş ve tatile gidenleri hedef alan bir intihar saldırısı girişimi olduğuna inanıyor.

Mahkemede, Bilal Abdullah, İngiliz yasalarındaki tanım kapsamında 'terörist' olduğunu itiraf etti.

Abdullah, Irak'ta yaptıklarından ötürü İngiltere hükümetinin ve ordusunun da 'terörizmle suçlanabileceğine' inandığını söyledi. Abdullah, insanları öldürmeyi değil, korkutmayı amaçlamış olduğunu savundu.

Havaalanı saldırısının sorumlusu bulundu!

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Hassss...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000