06 Kasım 2008, Perşembe 16:31:22

Havaalanı Müsteşarlığa devredildi

"Her ile bir havaalanı" kampanyası çerçevesinde 1990'ların başında pisti ve binası yapılan, 17 yıldır, atıl vaziyette bekleyen Kastamonu Havaalanı'nın, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na 8 ay süreli geçici tahsisi yapıldı.

Bir zaman düğün salonu olarak kullanılan Kastamonu Havaalanı sonra zorda Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda test, kalifikasyon ve eğitim merkezi olarak kullanacak. 

Kastamonu İl Genel Meclisi Kasım ayı üçüncü birleşiminde Kastamonu Havaalanı'nın Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na 8 ay süreli geçici tahsisle ilgili hazırlanan İl Özel İdaresi teklifini görüştü. İl Encümen Müdürü Ferhat Can, Kastamonu Havaalanı'nın Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen hava aracı projelerinde Test, Kalifikasyon ve Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere 22 Eylül 2008 tarihinden başlamak üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na 8 ay süreyle geçici tahsis edilmesi ile ilgili İl Özel İdaresinin teklifini meclise getirdiklerini kaydetti. İGM Başkanı İsmail Veyisoğlu, yıllardır atıl vaziyette bekleyen Kastamonu Havaalanının Savunma Sanayisi Müsteşarlığı'na tahsis edilmesinin hayırlı olacağına inandığını söyledi. Bu tahsisin sivil hava taşımacılığına engel olmayacağını dile getiren Veyisoğlu, ileriki yıllarda sivil havacılığın Kastamonu'da başlayabileceğini söyledi. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle Kastamonu Havaalanı 8 aylığına Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na tahsis edilmiş oldu.

Havaalanı Müsteşarlığa devredildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000