22 Aralık 2008, Pazartesi 09:14:52

Havaalanı çalışmaları köylüyü isyan ettirdi!

Zonguldak'ta, havaalanına uçakların rahat inebilmesi için başlatılan dağ tıraşlanması çalışmaları kapsamında yolları kapanan köy sakinleri, bu duruma, kağıttan yaptıkları uçakları fırlatarak tepki gösterdi.

Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 25 yıllığına kiralanan Çaycuma ilçesindeki havaalanına uçakların daha rahat iniş kalkışının sağlanması, büyük uçakların da sefer yapabilmesi için tıraşlanmasına başlanan dağ nedeniyle bazı köylerin yolu kapandı.

Havaalanı çevresindeki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nda 9 ay önce başlayan çalışma kapsamında, 8 köyün kullandığı bildirilen kara yolunun kayalar ve toprak yığınlarıyla kapanmasından dolayı vatandaşlar farklı güzergaha yönlendirildi.

Köyden Çaycuma ilçe merkezine gitmek için 6 kilometre yerine yaklaşık 30 kilometre yol kat etmek zorunda kaldıklarını savunan köy sakinleri, araçlarıyla yolda toplanarak durumu protesto etti.

Kapanan yolda bir araya gelen köy sakinleri, alkışlarla, yolun kapanmasına tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da gazeteden yaptıkları uçakları fırlatarak protestoda bulundu.

KÖPRÜ İSTEĞİ

Köy sakinlerinden İsmail Duran, yolun kapanması nedeniyle 8 köyde yaşayan yüzlerce kişinin mağdur olduğunu, Çaycuma'ya gitmek isteyenlerin yolunun da 24 kilometre uzadığını öne sürdü.

Acil hastaların hastaneye yetiştirilmesinin zorlaştığını, halkın mağdur olduğunu anlatan Duran, şöyle dedi: “Yolumuz açılıncaya kadar eylemlerimiz sürecek. Hava trafiğini açmak isterken, kara trafiğini kapatıyorlar. Biz bu işten bir şey anlamadık. Dağdan ya da ırmak kenarından geçen yol istemiyoruz, seyyar köprü inşa edilmesini talep ediyoruz.”

Hayrettin Ünlütürk de yolun 1 aydır kapalı bulunduğunu, sorunun çözümü için başlattıkları kampanyada 1000 imza topladıklarını kaydetti. Ünlütürk, Çaycuma'ya gitmek isteyen dar gelirlilerin masraflarının iki kat arttığını, adeta köylerine hapsedildiklerini savundu.

Sloganlar atan köy sakinleri, daha sonra dağıldı.

TIRAŞLAMA BİTİNCE AÇILACAK

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, yaptığı açıklamada, köylülerin güvenliği için dağın tıraşlama işi tamamlanıncaya kadar yolun trafiğe kapatıldığını söyledi.

Köylerdeki vatandaşların Saltukova beldesi güzergahından ilçe merkezine gidebildiğini anlatan Kaygısız, şöyle dedi: “Vatandaşların bize bazı talepleri oldu. Fakat oraya köprü yapılması için milyonlarca YTL harcanması gerekli. Şu an için böyle bir şey mümkün değil. Dağ tıraşlama işi, Valilik İl Özel İdare Müdürlüğünün programladığı şekilde yürütülüyor. Çalışma bittiğinde yol açılacaktır.”

Havaalanı çalışmaları köylüyü isyan ettirdi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000