26 Temmuz 2017, Çarşamba 10:08:54

Hava trafiğinde tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği, geçtiğimiz pazar günü tüm zamanların rekorunun kırıldığını duyurdu.
  • Denemesi bedava arkadaşlar, hava trafik kontrol hizmetini ayıralım, diğerleri dhmi de kalsın. Bakalım hava trafikte işler daha mı iyi yürüyecek yoksa daha kötümü. Herkes tutturmuş ben olmasam bu iş yürümez diye. Bir de tersini düşünün , hava trafikçiler olmazsa bir meydana uçak iner mi, kalkar mı? Düne kadar özel güvenlikçi mi vardı, ülkenin güvenlik güçleri var. Polisimiz var, jandarmamız var bunca yıl onlar korudu bir sıkıntı mı oldu da özel güvenlikçiler olmazsa havacılık biter diye hava atmışsınız. Elektronikçiler ya sizler, yıllardır hangi sistemi dışarıdan destek almadan ayakta tutabildiniz ? Sizi bu kurumdan gönderseler, dışarıdan en güzel hizmeti alıp, üstüne hava sahamızı beleş kullanan havayollarından bu hizmetin parasını çatır çatır alarak ülkeye döviz girişi ve istihdam yaratılamaz mı sanıyorsunuz? İşletmeciler ya siz, madem çok yeterliydiniz de bu yap işlet devam et modelini kurum can sıkıntısından mı geliştirdi. Hani AHL'yi, Antalyayı, bodrumu, dalamanı, izmiri, esenboğayı, gazipaşayı, özel şirketler işletiyor da oraların, başkaları tarafından işletilen terminallerinde ya da gökçen, zafer, çıldır gibi tamamı özelde olan havaalanlarında işler yürümüyor mu ? Artık mızrak çuvala sığmıyor arkadaşlar, birilerinin kral çıplak deme zamanı geldi de geçiyor bile. Devlet büyüklerimizin bu işe el atması elzem oldu. Hava trafik kontrol hizmetleri çok acil bir şekilde ayrılmalı. Her sene 70-80 milyon avroyu neden özel sektörümüze, vatandaşlarımıza kazandırmak yerine geri iade ediyoruz. Ayırın herkes yoluna gitsin. Zorla güzellik olmuyor işte, kurumda huzur kalmadı herkes birbirine kem gözle bakar oldu. Bu güzide kuruma böyle yazık edilmemesi lazım.
  • ya anlamadığım dhmi nin basın ilişkiler sorumlusu veya birimi yok mu ? tatca niye üzerine vazife olamayan işlere zıplıyor.bırakın dhmi genel müdürlüğü yapsın bu tip havacılıkla alakalı açıklamaları.tatcacılar böyle antipatik görünüyorsunuz söyleyeyim
  • Eurocontrol hava sahasında en dandik kontrolör 5000 euro maaş alırken belki de en yoğun transit trafik yüküne sahip türk kontrolörlere verilen maaş ve özlük hakları reva mı? Üstelik eurocontrol her türlü maddi imkanı karsilamak isterken birde artan parayı bürokratik sebeplerle geri göndermek? Hainlik!
  • DHMİ de sunulan hizmetler zincirin halkaları gibi birbirini tamamlıyor. Onun için hiç kimse sadece ben demesin. DHMİ de Eurocontrolden az pay alan arkadaşlar (2.ve 3. grup), niye 1.grup çok alıyor onun aldığını azaltın demiyor tam tersine 2. ve 3. grubun tazminatını artırın diyor. Normal olan, insani olanda bu değil mi zaten. Kurumumuza sahip çıkalım sen ben kavgası etmeden elimizdekinin kıymetini bilip sahip çıkmazsak hiçbirimize kalmaz kalın sağlıcakla...
  • Saçmalık
  • Eurocontrolde biriken parayı Hans, Peter yedikten sonra ne yapalım. Engel olan bürokratlar utansın. Binali YILDIRIM bildiği halde birşey yapmıyor bu işi Sayın Cumhurbaşkanımız çözer çözerse..
  • Nerenin hava trafiği? AHL mi İstanbul mu Antalya mı tüm Türkiye mi? bu nasıl haber? ne başı belli ne sonu?
  • peki ama bu işi tek başına tatca üyeleri mi yapmış. neden tatca açıklama yapıyor. elektrik, elektronik sistemler çalışmasa nasıl trafik atılacak. diğer personel olmadan bu işler oluyor mu.
  • Aferin
  • Rekor olmuşta ne olmuş. Ülkenin cebine extradan paramı girmiş. İnsanlar özveriyle çalışır gece gündüz demezler ama yanlış politikalar sonucu Türkiye eurocontrole parayı iade eder.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), 23 Temmuz (Pazar) günü 1443 transit hava trafiği ile tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı.

TATCA tarafından yayınlanan açıklamada, "23 Temmuz günü 1443 transit hava trafiği ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Başta meslektaşlarımız olmak üzere emeği geçenleri tebrik ederiz. Hava trafik kontrolörleri olarak ülkemiz hava sahasının emniyetli ve etkin yönetimi için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz." denildi.

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, 10 Temmuz 2017 tarihinde attığı tweet ile 09.07.2017 tarihinde 1439 transit hava trafiği ile rekor kırıldığını duyurmuştu. Ocak'ın bu duyurusundan sadece 14 gün sonra yeni rekor kırılmış oldu.

Hava trafiğinde tüm zamanların rekoru kırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Boş işler ~ 7 yıl önce
Denemesi bedava arkadaşlar, hava trafik kontrol hizmetini ayıralım, diğerleri dhmi de kalsın. Bakalım hava trafikte işler daha mı iyi yürüyecek yoksa daha kötümü. Herkes tutturmuş ben olmasam bu iş yürümez diye. Bir de tersini düşünün , hava trafikçiler olmazsa bir meydana uçak iner mi, kalkar mı? Düne kadar özel güvenlikçi mi vardı, ülkenin güvenlik güçleri var. Polisimiz var, jandarmamız var bunca yıl onlar korudu bir sıkıntı mı oldu da özel güvenlikçiler olmazsa havacılık biter diye hava atmışsınız. Elektronikçiler ya sizler, yıllardır hangi sistemi dışarıdan destek almadan ayakta tutabildiniz ? Sizi bu kurumdan gönderseler, dışarıdan en güzel hizmeti alıp, üstüne hava sahamızı beleş kullanan havayollarından bu hizmetin parasını çatır çatır alarak ülkeye döviz girişi ve istihdam yaratılamaz mı sanıyorsunuz? İşletmeciler ya siz, madem çok yeterliydiniz de bu yap işlet devam et modelini kurum can sıkıntısından mı geliştirdi. Hani AHL'yi, Antalyayı, bodrumu, dalamanı, izmiri, esenboğayı, gazipaşayı, özel şirketler işletiyor da oraların, başkaları tarafından işletilen terminallerinde ya da gökçen, zafer, çıldır gibi tamamı özelde olan havaalanlarında işler yürümüyor mu ? Artık mızrak çuvala sığmıyor arkadaşlar, birilerinin kral çıplak deme zamanı geldi de geçiyor bile. Devlet büyüklerimizin bu işe el atması elzem oldu. Hava trafik kontrol hizmetleri çok acil bir şekilde ayrılmalı. Her sene 70-80 milyon avroyu neden özel sektörümüze, vatandaşlarımıza kazandırmak yerine geri iade ediyoruz. Ayırın herkes yoluna gitsin. Zorla güzellik olmuyor işte, kurumda huzur kalmadı herkes birbirine kem gözle bakar oldu. Bu güzide kuruma böyle yazık edilmemesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin yazdigin daha boş ~ 7 yıl önce
Yav siz 3 5 tazminat fazla alacaksiniz diye devlet ayri niye genel mudurluk kursun ayrilsa devlete kari ne size ayri servis cikacak size ayri guvenlikci alinacak size ozel yillik izninizi yazismalari yapsin diye memur alinacak hele elektronik hizmetlerini ozel yurt disi firmalarindaki teknisyenlerden muhendislerinden karsilamaya kalksan nobetli persone calistirsan suan yapilan masrafin 10 kati maliyetli olur radarda calisan muhendis 10 15 binden az mi maas aliyor firmalarda daha gorunmeyen bir suru masraf cikacak eurocontrolden gelecek 3 5 milyon fazladan tazminat. Inan bu ekstra masraflari katlar bunu devleti idare edenler bilmiyor mu işte bundan gerceklesmiyor yani rantabl degil devlet icin.ne guzel parani fazlasiyla kazaniyorsu. Bulmussun bunuyon diye bir laf var ne guzel işin var ona sahip cik fantezi aramaya gerek yok.
tatcaya ~ 7 yıl önce
ya anlamadığım dhmi nin basın ilişkiler sorumlusu veya birimi yok mu ? tatca niye üzerine vazife olamayan işlere zıplıyor.bırakın dhmi genel müdürlüğü yapsın bu tip havacılıkla alakalı açıklamaları.tatcacılar böyle antipatik görünüyorsunuz söyleyeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Empatik ~ 7 yıl önce
Sen cok biliyon iyi guzel de Tatca aciklamasi kontrolorleri kapsiyor dhmi ile alakasi yok.dhmi kendi aciklamalarini zaman zaman zaten yapıyor.yazin tamam ama azicik haberi de okuyun antipatik olmayin
Sempatik ~ 7 yıl önce
Aynen kontrolorlerin dhmi ile ne alaksi var ki onlar tatcadan aliyor özlük haklarini maaslarini vs. Kusura bakma
ATC ~ 7 yıl önce
Eurocontrol hava sahasında en dandik kontrolör 5000 euro maaş alırken belki de en yoğun transit trafik yüküne sahip türk kontrolörlere verilen maaş ve özlük hakları reva mı? Üstelik eurocontrol her türlü maddi imkanı karsilamak isterken birde artan parayı bürokratik sebeplerle geri göndermek? Hainlik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 7 yıl önce
DHMİ de sunulan hizmetler zincirin halkaları gibi birbirini tamamlıyor. Onun için hiç kimse sadece ben demesin. DHMİ de Eurocontrolden az pay alan arkadaşlar (2.ve 3. grup), niye 1.grup çok alıyor onun aldığını azaltın demiyor tam tersine 2. ve 3. grubun tazminatını artırın diyor. Normal olan, insani olanda bu değil mi zaten. Kurumumuza sahip çıkalım sen ben kavgası etmeden elimizdekinin kıymetini bilip sahip çıkmazsak hiçbirimize kalmaz kalın sağlıcakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karınca ~ 7 yıl önce
Eurocontrolden gelen devlete hiç bir yük getirmeyip aksine gelir getiren havacılık tazminatlarının artılmasının devlete getireceği kazançları ve ayrıca ülkemize tahsis edilen havacılık tazminatı oranlarının yükseltme imkanı fırsatı kaçırıldıkça ülkece bundan alacağımız payın göz göre göre diğer devletlere gittiğini her birimden etkili ve yetkili kişilerce iyi bir pr çalışması yapılarak gerekli yerlere anlatılabilirse herkes hakettiğini alma imkanına kavuşur fikrimce.
Orhan ~ 7 yıl önce
Saçmalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ye Hans Ye... ~ 7 yıl önce
Eurocontrolde biriken parayı Hans, Peter yedikten sonra ne yapalım. Engel olan bürokratlar utansın. Binali YILDIRIM bildiği halde birşey yapmıyor bu işi Sayın Cumhurbaşkanımız çözer çözerse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engel ? ~ 7 yıl önce
Bundan 10 yıl öncesi icin diyorsan doğru haklısın. Bunpara eurocontrolde kalıyordu ama sagolsun bu ülkeye ve kendi kurumunda çalışanlara buyuk fedakarliklarla bu paranın aktarılmasını sağlayan Orhan Birdal gibi insanlar sayesinde para artık Türkiye'de.
Engel? ~ 7 yıl önce
Para geliyor ama maliyet/işyükü bakımından Eurocontrolden en az maliyetle para alan Ülkelerden biriyiz. Türkiye transit trafikte rekorlar kırarken halen 2000 'li yılların maliyet hesabıyla çalışmanın mantığı yok. Madem Orhan Birdal dedin iyi veya kötü herkes yaptıklarına bakıp karar versin şimdi Bakanlıkta yetkin bir makamda madem o zaman çıkarttı! şimdi de maliyeti arttırsın Ülkeye havadan gelen parayı geri göndermesin...
çengel? ~ 7 yıl önce
hayrola daha düne kadar Orhan Birdal kontrolörlerin babasıdır bizim düşmanımız diyip görevden alındığı gün arkasından beddua edip halay çekiyordunuz.ne oldu rüzgar tersine mi döndü. halbuki en çok sizlerin sevmesi lazımdı Orhan beyi kontrolörden alıp sizlere de verdiği için. ha bu arada para artık Türkiyede değil.paranın 10'da 1'i Türkiyede sayenizde.onunda yarısından fazlası seyrüseferden alınıp sizlerin cebine konuluyor.
Nerenin? ~ 7 yıl önce
Nerenin hava trafiği? AHL mi İstanbul mu Antalya mı tüm Türkiye mi? bu nasıl haber? ne başı belli ne sonu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 7 yıl önce
peki ama bu işi tek başına tatca üyeleri mi yapmış. neden tatca açıklama yapıyor. elektrik, elektronik sistemler çalışmasa nasıl trafik atılacak. diğer personel olmadan bu işler oluyor mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh yani ~ 7 yıl önce
Çoğunuz daha bilgisayar faresini ve klavyesini kullanmayı bilmiyor ayakta uyuyorsunuz. Gerçekten biip çalışanlara sözüm yok ama çalışan 10da 1 bütün işi de o 1e yıkıyosunuz zaten geri kalan yatıyo hiç konuşmayın siz
yeter da ~ 7 yıl önce
bitmedi gitti su triplerini
Aferin ~ 7 yıl önce
Aferin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hk ~ 7 yıl önce
Rekor olmuşta ne olmuş. Ülkenin cebine extradan paramı girmiş. İnsanlar özveriyle çalışır gece gündüz demezler ama yanlış politikalar sonucu Türkiye eurocontrole parayı iade eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 7 yıl önce
bu tek kelimeyle hainlik başka birşey değil.bürokrat biliyor, milletvekili biliyor, bakan biliyor, başbakan biliyor ve kimse müdahale etmiyor. e sayın cumhurbaşkanı da herşeye yetişemiyor.gerçekten çok yazık
Yalan ~ 7 yıl önce
Bu tamamen yalan. Eurocontrole geri donen bir para YÖK bütün para olması gerektiği şekilde ülkeye giriyor. Hatta eurocontrolun kabul etmediği personel icin devlet cepten fazladan para veriyor. Ama siz istediğinize inanmakta ozgursunuz tabi.
yalan'a.. ~ 7 yıl önce
bak kardeşim bilip bilmeden konuşma.eurocontrol der ki ben sadece seyrüsefere ödeme yaparım. dhmi der ki diğer birimler bizi yer.ve sonuç aslında seyrüsefere gelen para vergi kesilerek herkese bölüştürülür. maliye aslında buna da karşı çıkar ama yapılanma böyle ne yapalım. eurocontrolden gelen para iade edilir çünkü aksi takdirde seyrüsefere verilmesi gerekir. ama verilemez çünkü diğerleri kazan kaldırır. ama maliye vermeyin ücretler çok yükseliyor o zaman der. sizler yüzünden seyrüsefer de alamaz.lafın özü bi inmediniz paçamızdan.lafın özü bi ayrılmadı şu seyrüsefer dhmi'den.lafın özü hainlik dizboyu memlekette.lafın özü asıl yalancı sensin bilip bilmeden yazma buralarda
Boş işler ~ 7 yıl önce
ATC'ci kardeşim güvenli olmadıktan sonra havadaki uçağı nereye indireceksin. Şunu kabullenin artık tek başınıza bir değeriniz yok, birlikte hareket edince ortaya bir hizmet çıkıyor. Ayrıca gerçekçi olacaksak Eurocontrol transit geçen uçaklar için para ödüyor, ATC'nin yüzde kaçı transit uçaklara hizmet veriyor.
dolu işler ~ 7 yıl önce
arkadaşım anlamıyorsunuz galiba.yok zincirmiş yok halkaymış geçin bunları.biz sizlerle ne zincir ne halka olmak istemiyoruz.birlikte hareket etmek de istemiyoruz.avrupadaki yapılanma neyse onu istiyoruz.gitsin herkes yoluna ama sizlerin işine gelmez seyrüseferin sırtından beleş tazminat almak varken.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000