18 Ocak 2012, Çarşamba 08:46:00

HAVA TRAFİĞİ DURACAK MI?

Bir süredir ek mesai boykotu yapan ve yarın 4 saatlik uyarı grevi yapacağını açıklayan hava trafik kontrolörleriyle uzlaşmaya varılması ve grevin kaldırılması için Rum Hükümetinin çaba göstermekte olduğu belirtildi.
  • Bildiğim kadarıyla Ankara ACC de çalışan kontrolör arkadaşlar 23 Ocak 2012 itibariyle direk rota vermeme kararı aldılar... Bu da ayırmaları zorlaştıracağı için kademeli tırmandırmayı gerektirecek.. Beğenmediğimiz rumların bile kıskanılacak sendikal hakları olması da enteresan... Destekliyoruz arkadaşları bakalım ne kadar ses getirecek...
  • çok yakında..........
  • Biz de hala yıllardır önümüzde salladıkları ama ulaşamadığımız kemik parçasına ağzımızın suyu akarak bakmaya devam edelim. Adamlar bonfileyi beğenmiyor biz ulaşamadığımız kemik parçasının peşinde rezil oluyoruz. Müstehak bize
Fileleftheros gazetesi “Havaalanları Kapanmadan Önce Son Çabalar... Grevin Önlenmesi İçin Bugün Gelişmeler” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Doğu Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumunun da girişimiyle, kontrolörlerin grev kararlarının kalkması için bugün gelişmelerin yaşanmasının beklendiğini kaydetti.

Kurumun Başkanı, eski Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve diğer ilgili kişilerin Rum Hava Trafik Kontrolörleri Birliği ile Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının önüne bugün arabulucu bir öneri koyacağından bahseden gazete, eğer iki taraf bugün uzlaşmaya varırsa kontrolörlerin grev kararını kaldıracağını ve tarafların müzakereye oturacağını belirtti.

Gazete yarınki grevin gerçekleşmesi durumunda, bunun en az 35 uçuş ve 7 bin yolcunun etkileneceği anlamına geldiğine de dikkat çekti.

LEFCO İÇİN GERİ SAYIM

Öte yandan Simerini gazetesi uzun bir zaman önce alınan, ancak bir türlü kullanıma hazır olmayan Hava Trafik Kontrol Sistemi “Lefco” için geri sayımın başladığını belirtti.

Gazete Rum Telekomünikasyon Dairesi’nin (CYTA) yarın, Lefco ile ilgili (çalışıp çalışmadığı konusunda) yaptığı denetimlerin sonuçlarını Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına vereceğini belirtti.
HAVA TRAFİĞİ DURACAK MI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bildiğim kadarıyla Ankara ACC de çalışan kontrolör arkadaşlar 23 Ocak 2012 itibariyle direk rota vermeme kararı aldılar... Bu da ayırmaları zorlaştıracağı için kademeli tırmandırmayı gerektirecek.. Beğenmediğimiz rumların bile kıskanılacak sendikal hakları olması da enteresan... Destekliyoruz arkadaşları bakalım ne kadar ses getirecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok yakında..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz de hala yıllardır önümüzde salladıkları ama ulaşamadığımız kemik parçasına ağzımızın suyu akarak bakmaya devam edelim. Adamlar bonfileyi beğenmiyor biz ulaşamadığımız kemik parçasının peşinde rezil oluyoruz. Müstehak bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000