05 Aralık 2010, Pazar 14:40:47

HAVA SAHASI AÇILDI

İspanya hava alanlarında trafik kontrolörlerinin grevi ordunun göreve çağrılmasıyla sona erdirildi. Hava sahası yeniden açıldı ve havalimanlarında da durumun normale dönmeye başladığı bildiriliyor.
  • yolcu rumuzlu arkadaşım, bu siteyi yıllardır takip ederim, uzun zamandır böyle güzel bir kapak görmemiştim :))) teşekkürler sana.. sayın 35 yılını okumaya veren yrd. doçent, 10'a kadar sayıyorum yerden kalkamazsanız nakavt :))
  • Yaa bunun ameliyat ek parası var ne biliyim özel muanehanesi falan var, ayıp sizde ağlanıyosanız biz ölelim artık napalım ölelim bildiğin.
  • yardımcı doçent olarak binlerce insanın ve onlarca uçağın sorumluluğunu alıyormusunuz,riskiniz ne ,stresiniz ne,iş yükünüz ne? karşılaştırmanızı hiç anlayamadım
  • süper olmuş
  • bende 35 yilimi okumaya verdim, master ve doktorami amerikada yaptim, su an yrd. doc olarak aldigim para net 2100 lira, amerikadaki turdesim 5000 bin lira aliyor.
  • orada ATCler 30 bin euro ortalama maaş alıyor, Türkiye'de ise 3 bin lira civarında maaş alıyorlar. farka bakın... Biz türkler ne kadarr kaanatkar ve çilekeş milletiz. yaptığı iş en az pilotunki kadar önemli olan ve sayısı az olan bu insanlar türkiyede bir pilotun çeyreği kadar bile maaş alamıyorlar. Ayrıca, açlık sınırıının 800 küsür tl olduğu açıklanan Türkiye'de havalanlaırnda o miktarın altında maaş alan binlerce insan çalışıyor....
AB’de Yunanistan ve İrlanda'dan sonra iflasın eşiğine sürüklenmesinden endişe edilen İspanya çalkalanıyor. Hava ulaşımını durma noktasına getiren ve hayatı felç eden grevin yankıları sürüyor.

Hava trafik kontrolörlerinin, geniş kitlelerin seyahate çıkmaya
hazırlandığı uzun ulusal tatil başlangıcında, beklenmedik 24 saatlik greve çıkması sebebiyle 8 havaalanı kapatılmış, 300 bin yolcu etkilenmişti.

İspanya'da grev ,General Francisco Franco döneminden sonra ilk kez olağanüstü hal ilan edilmesine yol açtı. İspanyol hükümeti, kule personelinin yüzde 70'inin görev yerini terk etmesi ya da işe gelmemesi nedeniyle hava sahasının denetimini orduya devretti.

Bildunterschrift:
Grev ancak hükümetin orduyu göreve çağırması ve grev yapanları hapis cezasıyla tehdit etmesi üzerine sona erdirilebildi. Bunun sonucunda, işe gelmeyenlerin askeri mahkemelerle yargılanarak 10 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmaları ihtimali doğdu.

Hava trafiği kontrolörlerin sürpriz grevi ülkede şaşkınlık yarattı. Grevin nedeniyse, iktidardaki sosyalistlerin, ekonomik darboğazdan geçilen ve çok sayıda tasarruf önleminin alındığı bir dönemde yüksek gelirli kule personelinin bazı ayrıcalıklarını kaldırma girişimi. İspanya'da işsizlik oranını yüzde 20'ye ulaştı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın verilerine göre fazla mesai uygulamaları nedeniyle 2 bin 300 kontrolörden 135'i yılda 600 bin eurodan fazla para kazanıyor. 713'ünün de yıllık geliri 360 bin ile 540 bin euro arasında. Hükümet, kamuya ait şirketlerin çalışanlarına bu kadar yüksek miktarlarda maaş ödemesini kabul edilemez buluyor.

Bu nedenle de hükümet Cuma günü fazla mesai ücretlerinde kesinti öngören, erken emekliliğe son veren ve havalimanları işletmesi AENA'nın kısmen özelleştirilmesini öngören kararı onayladı. Bunun sonucunda yıllık 334 bin euro olan gelirleri 200 bine düşen hava trafiği kontrolörleri greve gitti.
HAVA SAHASI AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
yolcu rumuzlu arkadaşım, bu siteyi yıllardır takip ederim, uzun zamandır böyle güzel bir kapak görmemiştim :))) teşekkürler sana.. sayın 35 yılını okumaya veren yrd. doçent, 10'a kadar sayıyorum yerden kalkamazsanız nakavt :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaa bunun ameliyat ek parası var ne biliyim özel muanehanesi falan var, ayıp sizde ağlanıyosanız biz ölelim artık napalım ölelim bildiğin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yardımcı doçent olarak binlerce insanın ve onlarca uçağın sorumluluğunu alıyormusunuz,riskiniz ne ,stresiniz ne,iş yükünüz ne? karşılaştırmanızı hiç anlayamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
süper olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bende 35 yilimi okumaya verdim, master ve doktorami amerikada yaptim, su an yrd. doc olarak aldigim para net 2100 lira, amerikadaki turdesim 5000 bin lira aliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orada ATCler 30 bin euro ortalama maaş alıyor, Türkiye'de ise 3 bin lira civarında maaş alıyorlar. farka bakın... Biz türkler ne kadarr kaanatkar ve çilekeş milletiz. yaptığı iş en az pilotunki kadar önemli olan ve sayısı az olan bu insanlar türkiyede bir pilotun çeyreği kadar bile maaş alamıyorlar. Ayrıca, açlık sınırıının 800 küsür tl olduğu açıklanan Türkiye'de havalanlaırnda o miktarın altında maaş alan binlerce insan çalışıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000