16 Ekim 2008, Perşembe 07:57:14

Hava Oyunları Festivali start aldı

9. Uluslararası Hava Oyunları Festivali Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde başladı. 40 ülkeden 400'e yakın sporcunun katıldığı festival 5 gün sürecek.

Festival nedeniyle Ölüdeniz semaları paraşüt gösterileri ile renklenirken, bölgedeki otellerin doluluk oranlarının da yüzde 100'leri bulduğu açıklandı.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın katıldığı törenle başlayan festivalin açılışında, hava şartlarının kötü olması nedeniyle ilk gün gösteri uçuşları yapılamadı.

Babadağı'na çıkan pilotlar olumsuz hava şartları nedeniyle uçuş pistine sokulmazken uçuşlar da hava şartları elverinceye kadar iptal edildi. Bu uygulama da son 10 gün içerisinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazaların etkili olduğu öğrenildi. İlk gün uçuşları iptal edilince festivalin açılışı Microlight denilen küçük uçakların gösterileri ile yapıldı.

Gösteriler öncesinde düzenlenen törende konuşan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, festival hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Ölüdeniz'in yurt dışında Türkiye'nin fotoğrafı olduğunu söylerken, yamaç paraşütünün de beldenin simgesi haline geldiğini aktardı. 1989 yılında birkaç pilot tarafından Babadağı'ndan başlayan atlayışların bugün dünyada kendine yer edindiğini anlatan Yılmaz, festivalin Fransa'da yapılan hava oyunlarından sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti. Ölüdeniz'in Türkiye'deki pek çok kente de örnek olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, artık pek çok bölgede yamaç paraşütü yapılmaya başlandığını hatırlattı.

Organizasyon sorumlusu Kadri Tuğlu da festivalin bölge ekonomisine olan katkısına değinirken, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu. Tuğlu yaşanan kazalarla ilgili olarak ise, "Yaşanan kazalar tamamen deneyimi olmayan pilotların acemiliğinden kaynaklanan kazalardır. Aynı üzücü olayları yaşamamak için festival boyunca güvenlik üst seviyede tutulacak." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Ahmet Altıparmak'a Irak'tan gelen pilotları temsilen Musul'daki havacılık şirketinden kaptan pilot Saba Yassin Fathi tarafından plaket ve hediyeler verildi.

Hava Oyunları Festivali start aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000