20 Ekim 2008, Pazartesi 08:11:32

Hava Oyunları Festivali KÖTÜ SON'la bitti!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılan 9. Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları, orman yangını ile sona erdi. Babadağı'ndan atlayış yapan bir paraşütçünün işaret fişeğini düşürmesi ile başlayan yangın, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın helikopteri ile söndürüldü.
  • Bir de Babadağ'dan atlayan paraşütçü resmi koysaydınız tam süper olacaktı. Haberde kullanılan resim Babadağ'dan atlayan bir paraşütçüye ait değil.

Edinilen bilgiye göre, Babadağı'ndan atlayış yapan bir pilot gösteri amaçlı aldığı işaret fişeğini Babadağı'nın 800'ncü metresinde ormanlık alana düşürdü. Düşen işaret fişeği daha sonra ormanın alev almasına neden oldu.

Festivali izlemeye gelenlerin ihbarı üzerine bölgedeki uçuşlar iptal edildi. Olay yerine gelen yangın söndürme helikopteri Ölüdeniz'den su alarak yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından yangın kısa sürede söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, akşam saatlerinde meydana gelen yangına helikopterin müdahalesi sahilde toplanan turistler tarafından da izlendi. Gün batımı eşliğinde Ölüdeniz'den su alan helikopteri izleyen turistler, ormanların basit sebeplerle yanmasından duydukları şikayeti dile getirdi.

Hava Oyunları Festivali KÖTÜ SON'la bitti!

Yorumlar

Babadağ ~ 16 yıl önce
Bir de Babadağ'dan atlayan paraşütçü resmi koysaydınız tam süper olacaktı. Haberde kullanılan resim Babadağ'dan atlayan bir paraşütçüye ait değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000