30 Ağustos 2016, Salı 16:52:06

Hava İş arsayı kredi çekmeden aldı

Hava İş Yapı Kooperatifi uzun süredir aradığı arsayı aldığını ortaklarına duyurdu. Alınan arsaya 500 daire yapılacak.
  • biz alamadık :(
  • kac tane daire aldim, hic emlakciya komisyon odemedim hangi sansli emlakciymis bu ?
  • Seyyar Tayyar her işi hak etti, sıra koperatifcilige geldi.
  • Bu sitede o kadar gereksiz insan varki. Bilip bilmeden konuşuyor. Bi kere arsa devlet yada vakıftan değil direkt olarak normal 2 şahıstan satın alınmıştır. Bir başkası da bizim verdiğimiz aidatlarla bu evler yapılıyor demiş. Yazık size!!
  • 500 daireyi bunca yıldır aidat ödeyenlere mi vericek sendika?? Sendikanın ev satma yetkisi varmı??
  • Sen önce thy içindeki fetöcüleri bir temizle. Ondan sonra faaliyete gell. Kamu arazisini hemen kaap yok ya yok öyle yağmaa.
  • thy personeli diye halkalıda çürü daireli 2,000 tl kiraya verip 1+1 daireye 500.000 tl isteyen an emicilere inat güzel uygulama hayırlısı olsun
  • Guzel komisyon donmus. 5 trilyonu birileri paylasmis gibi.
  • Arnavutköy / 0 ada / 533 ve 534 parsel yer belgisidir.
  • yakında devlet, Havaiş'in fetö bağlantısından dolayı arsaya el koyarsa şaşmayın...

Hava İş Sendikası'nın 2014 yılında kurduğu Yapı Kooperatifi uzun süredir aradığı arsayı aldığını açıkladı.

S.S. Hava iş Konut Yapı Kooperatifi'nin kredi çekmeden arsayı satın aldığı, ancak 500 dairelik bir alan olduğu belirtildi.

Kooperatifin arsa alımıyla ilgili üyelerini bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Değerli Ortaklarımız, Arnavutköy Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan toplam 50.000 metrekarelik imarlı arsayı satın almış bulunuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.Bu alımla birlikte kooperatifi zamanında bitirmek ve 2018 yılı sonuna kadar evleri teslim etmek için önümüzdeki en büyük engeli aşmış olduk. Allah'ın izniyle hedeflediğimiz zamanda kooperatifimizi tamamlayacağız.

Arsalardan büyük olan parseli (32890 metrekare) 30.613.000 TL’ye, küçük olan parseli ise (17500 metrekare) 16.123.000 TL’ye satın aldık. Tapu harçları ve emlakçı komisyonu ile birlikte toplam maliyet 48.138.000 TL oldu.

Bugüne kadar topladığımız sermaye ve aidat miktarı ile katılım gelirlerimiz toplamı da yaklaşık 48 milyon TL idi. Bu sayede hiç kredi kullanmadan bu alımı gerçekleştirmiş olduk.Bu arsaya belediye ile görüştüğümüz imar değişiklikleri gerçekleştikten sonra yaklaşık 500 daire yapılabilmektedir. Yaklaşık bir ay önce yaptığımız ankette ayrılma yönünde iradesini beyan eden Ortaklarımız ayrıldıktan sonra bu arsa kooperatif için yeterli olacaktır. 23 Ekimde gerçekleştirmeyi planladığımız Olağanüstü Genel Kurul'da (Bakanlık onayını müteakip resmi duyurusunu yapacağız) ayrılmak isteyenlerin ödemelerinden yüzde 10 kesinti yapılmasını emreden anasözleşme maddesini kaldırıp bir defaya mahsus olmak üzere ödenen meblağın yüzde 10 fazlasını ödemeyi genel kurulun onayına sunacağız ve bu teklifin kabul edilmesi durumunda genel kurul kararlarının kesinleşmesini müteakip Kasım ayından itibaren en geç 2 ay içerisinde tüm ödemeleri gerçekleştireceğiz. Ayrılmak isteyenlerin ödemelerini, kooperatif merkezine şahsen veya noter vasıtasıyla ayrılmak istediklerini belirten ekteki dilekçeyle iletmeleri durumunda, başvuru sırasına göre gerçekleştireceğiz.

Ödenen paranın yüzde 10 fazlasını alarak ayrılmak için verilecek dilekçelerin en geç 23 Eylül Tarihine kadar kooperatif merkezine iletilmesi gerekmektedir. Zira ayrılmak isteyenlerin sayısına göre gerekirse ara ödeme alınması gerekeceği için bu tarihten sonra ayrılmak isteyen Ortaklar tüzük hükümlerine göre çıkabileceklerdir. Bu duyuruya ilişkin ve diğer konulardaki sorularınızı Facebook'taki grubumuzda (https://www.facebook.com/groups/havaisyapikooperatifi/) cevaplayacağız.

Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik eder, arsamızın tekrar hayırlara vesile olmasını ve yakın zamanda yeni güzel haberler paylaşmayı temenni ederiz".

Hava İş arsayı kredi çekmeden aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

ayt07 ~ 8 yıl önce
biz alamadık :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
% ~ 8 yıl önce
kac tane daire aldim, hic emlakciya komisyon odemedim hangi sansli emlakciymis bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydar ~ 8 yıl önce
Seyyar Tayyar her işi hak etti, sıra koperatifcilige geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sagkol ~ 8 yıl önce
Bu sitede o kadar gereksiz insan varki. Bilip bilmeden konuşuyor. Bi kere arsa devlet yada vakıftan değil direkt olarak normal 2 şahıstan satın alınmıştır. Bir başkası da bizim verdiğimiz aidatlarla bu evler yapılıyor demiş. Yazık size!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 8 yıl önce
500 daireyi bunca yıldır aidat ödeyenlere mi vericek sendika?? Sendikanın ev satma yetkisi varmı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peşkeşşhh ~ 8 yıl önce
Sen önce thy içindeki fetöcüleri bir temizle. Ondan sonra faaliyete gell. Kamu arazisini hemen kaap yok ya yok öyle yağmaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Arsa şahıstan alınmıştır. Kooperatif ve sendika ayrı tüzel sahislardir. Sadece kooperatif üyelerin ödediği su ana kadar yaklaşık 80.000 tl ile alinan yer alınmıştır. Hem cahil hem cahilligini bilmeden bilmiş yorum yapıyor insanlar..
çava reş ~ 8 yıl önce
thy personeli diye halkalıda çürü daireli 2,000 tl kiraya verip 1+1 daireye 500.000 tl isteyen an emicilere inat güzel uygulama hayırlısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komisyon ~ 8 yıl önce
Guzel komisyon donmus. 5 trilyonu birileri paylasmis gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tapu kadastro ~ 8 yıl önce
Arnavutköy / 0 ada / 533 ve 534 parsel yer belgisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 8 yıl önce
yakında devlet, Havaiş'in fetö bağlantısından dolayı arsaya el koyarsa şaşmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000