22 Mart 2011, Salı 08:08:53

HAVA HAREKATI SÜRÜYOR!

Libya’nın başkenti Trablus, üçüncü geceyi de patlama ve uçaksavar ateşi sesleriyle geçirdi.
  • Başta fransız sömürgesi, ingiliz sömürge ülkeleri aç kalmış gibi saldırıyorlar başı çekiyorlar libyaya devam. Bu aç olmanın ne anlamı var mr. sarkozy karla bruni senin karnını doyurmuyor mu canın petrol istedi tabi,, ama seçimlerde sen kaybedeceksin bunu da bil.. Yine kendine ispat ettin net olarak sömürgeciyim yakarım, yıkarım, öldürürüm soykırım yaparım sen varya sen..

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim müttefik hava saldırısında güneydeki Sebha kentinde bulunan havaalanının ve başkentin batısında, Zaviye’ye giden sahil yolunda bir askeri üssün vurulduğunu açıkladı. “27’inci Kilometre” adıyla anılan askeri üs Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlunun komuta ettiği özel kuvvetlere ait.

Dün ayrıca gönüllü insan kalkanı oluşturmak amacıyla çok sayıda Kaddafi destekçisi, liderlerinin Bab Aziziye’deki karargahına akın etti.

Amerika’nın Afrika Kuvvetleri Komutanı operasyona Belçika, İngiltere, Danimarka, Fransa, İtalya ve İspanya’nın katıldığını açıklarken uçuş yasağı bölgesinin batıya, Trablus’a kadar uzatıldığını ve daha çok uçağın devriye gezdiğini söyledi.

Orgeneral Carter Ham, Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin son 24 saat içinde Libya askeri hedeflerine 12 Tomahawk füzesi attığını da bildirdi.

Orgeneral Ham, Pazar gecesi bir İngiliz füzesinin Kaddafi’nin karargâhındaki komuta merkezini hedef aldığını ve binayı tahrip ettiğini söyledi. Amerikalı komutan saldırının bizzat Libya liderini hedef almadığını da yineledi.

Bu arada isyancılar Batılı güçlerin hava saldırılarından yararlanarak son 10 günde kaybettikleri toprakları geri almak için harekete geçti.

Yeniden toparlanan muhalif güçler, Kaddafi kuvvetlerinin elinde bulunan Ecdebiye kentine saldırdı ancak daha sonra geri çekildi.

(VOA News)

HAVA HAREKATI SÜRÜYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Başta fransız sömürgesi, ingiliz sömürge ülkeleri aç kalmış gibi saldırıyorlar başı çekiyorlar libyaya devam. Bu aç olmanın ne anlamı var mr. sarkozy karla bruni senin karnını doyurmuyor mu canın petrol istedi tabi,, ama seçimlerde sen kaybedeceksin bunu da bil.. Yine kendine ispat ettin net olarak sömürgeciyim yakarım, yıkarım, öldürürüm soykırım yaparım sen varya sen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000