03 Ekim 2009, Cumartesi 07:15:57

Hava ambulansta AB rakamlarına ulaştık

Biri jet, diğeri turbo probe modeli uçakların filoya katılacağını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan acil servis hizmetlerinde Avrupa Birliği (AB) rakamlarına ulaşıldığını ifade etti.
  • insallah sen veya yakininin sorunu olmazda bu helikopterleri kullanmassiniz .avrupada kacyer gordunde helikopterler devletinmi kiralikmi biliyorsun sartnamede filonun yasi genc tutulacak diye bir zorunluluk var, saglik bakanligi zirt pirt helikoptermi degistirir birde helikopter bakimi icin devlet memuru kadrosu suyuydu buyuydu sana neler sayarim ... bu arada kusura kalma senin ideolojin dogrultusunda haber yapilmadigi objektif haber yapildigi icin.
  • Saglık Bakanlıgı bu hizmeti kiralayarak yapmasın, kendisi filoyu kurup mal sahibi olsun öyle konuşsun, 200 kusur milyon doları birilerine transfer et hizmet al bide konuş, bu helikopterlerin 17 tanesinin kaç paraya mülkiyeti ile satın alınacagını acaba buradaki ismi gecen zat biliyormu ? biliyorsa niçin Saglık bakanlıgının malı yapmıyo..Devlet Orman Genel Md.'de DHMI'de Polis'te helikopter işletiyor neden saglık bakanlığı kendi filosunu oluşturmuyor,kiralamak iyi bi şey ise o zaman ameliyathanelerde PORTEKİZ ' lilere ihaleyle verilsin hastahaneler ihale edilsin ....AB-MB deyip te sizde köşenizden bööle reklam kokan hareketlere alet olmayın...arttık sitenizin güvenilirliğini de sorgulamaya başladık

Sağlık Bakanlığı İlk Yardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İnan, 28 Eylül'de uzun mesafeli hastaların yurt içi ve yurt dışı transferinde kullanılmak üzere iki ambulans uçak için ihale yapıldığını belirtti.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Acil Ambulans Hekimleri Derneği'yle birlikte düzenlediği sempozyumda konuşan Daire Başkanı Dr. İnan, Türkiye genelinde bin 314 adet 112 Acil istasyonuyla hizmet verildiğini söyledi. Bu yıl için amaçlanan 50 bin kişiye bir istasyon hedefine ulaşıldığını vurgulayan İnan, Avrupa standartlarındaki 2 bin 235 acil servis aracıyla bu yıl 1,5 milyon vakaya müdahale edildiğini, acil servis filosuna katılan 30 motorize ekip sayesinde özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde bile en kısa zamanda müdahalede bulunulduğunu kaydetti.

Halen hizmet vermekte olan 17 tam donanımlı ambulans helikopterin farklı illerde 100 kilometre yarıçaplı bölgelerde hizmet verdiğini aktaran Fazıl İnan, hastanelerde heliport alanları yapıldığının altını çizdi. İnan'ın verdiği bilgiye göre, İzmir'de bulunan ambulans helikopterler İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de, genellikle kardiyovasküler ve travma vakalarına müdahalelerde kullanıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özkan ise Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde en büyük gelişmenin, hastane öncesi ve hastanelerdeki acil servis hizmetlerinde olduğunu dile getirdi. Gerek mekanların iyileştirilmesi, gerek eğitimlerin ve donanımların artırılması konusunda bütün Türkiye'de en üst düzey acil servis hizmeti verdiklerini anlatan Özkan, "AB standartlarında rakamlara ulaşmış durumdayız. İnşallah bunu diğer gelişmelerle taçlandıracağız." dedi. Türkiye'de ilk defa yapılan bir uygulamayla motosikletli ve bisikletli 112 Acil ekiplerinin halka daha hızlı hizmet verebildiğini anlatan Dr. Mehmet Özkan, yine bir ilk olarak işitme ve konuşma engellilerin, cep telefonu kısa mesajıyla durumlarını bildirmeleri halinde adreslerine cankurtaran yollandığını, bugüne kadar 26 engellinin bundan faydalandığını ifade etti.

Londra Ambulans Servisi Eğitim Departmanı Sorumlusu Robert Dobson da Türkiye'ye gelen İngiliz turistlerin, iki ülkedeki sağlık vakalarında aynı tip araçların kullanıldığını görerek çok etkilendiklerini belirtti.

Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu'nun da bulunduğu sempozyuma Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve Londra Ambulans Servisi'nden konuşmacılar katıldı. Sempozyumda, Türkiye'deki kara ve hava cankurtaran uygulamaları, İngiltere'deki acil cankurtaran sistemi, kitlesel aciller ve terörist saldırılarda hastane öncesi cankurtaran organizasyonu ve acil sağlık sisteminin geleceği tartışıldı. Ayrıca, cankurtaranlar ve acil servislerde faal olarak çalışanların katılabileceği acil tıbbi müdahale yarışmaları düzenlendi.

Hava ambulansta AB rakamlarına ulaştık

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
insallah sen veya yakininin sorunu olmazda bu helikopterleri kullanmassiniz .avrupada kacyer gordunde helikopterler devletinmi kiralikmi biliyorsun sartnamede filonun yasi genc tutulacak diye bir zorunluluk var, saglik bakanligi zirt pirt helikoptermi degistirir birde helikopter bakimi icin devlet memuru kadrosu suyuydu buyuydu sana neler sayarim ... bu arada kusura kalma senin ideolojin dogrultusunda haber yapilmadigi objektif haber yapildigi icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Saglık Bakanlıgı bu hizmeti kiralayarak yapmasın, kendisi filoyu kurup mal sahibi olsun öyle konuşsun, 200 kusur milyon doları birilerine transfer et hizmet al bide konuş, bu helikopterlerin 17 tanesinin kaç paraya mülkiyeti ile satın alınacagını acaba buradaki ismi gecen zat biliyormu ? biliyorsa niçin Saglık bakanlıgının malı yapmıyo..Devlet Orman Genel Md.'de DHMI'de Polis'te helikopter işletiyor neden saglık bakanlığı kendi filosunu oluşturmuyor,kiralamak iyi bi şey ise o zaman ameliyathanelerde PORTEKİZ ' lilere ihaleyle verilsin hastahaneler ihale edilsin ....AB-MB deyip te sizde köşenizden bööle reklam kokan hareketlere alet olmayın...arttık sitenizin güvenilirliğini de sorgulamaya başladık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000