27 Eylül 2009, Pazar 07:55:20

"Hava ambulansı devrimdir"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ambulans helikopterin bir sosyal devlet devrimi olduğunu belirterek, "Bu ülkenin başbakanı için de, dağda kalp krizi geçiren çoban için de gerektiğinde havalandırılacak olan sağlık aracı budur" dedi.
  • yıl 2009 hatırlatırım.ne devrimi 15 yıllık iş hayatım da kaç milyar senin ssk na ödemişim kaç defa ssk na gitmişim.nankör hükümet.ne devrimi.hangi elitinizi taşyacaksınız o hava ambulansla.vergi vermeyen işi olmayıp işadamı geçinen açıkgözleri mi??*

AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, yaptığı açıklamada, ambulans helikopterin sadece 24 Eylül'de gün batımına kadar dokuz ayrı vakaya müdahale ederek hayat kurtardığını söyledi. Saatte 200 kilometre hız yapan helikopter ambulansın bir sosyal devlet devrimi olduğunu ifade eden Kılıç, hava ambulansından her vatandaşın ücretsiz yararlanabileceğini hatırlattı. Kılıç, "Cumhuriyet idaresinin ne kadar büyük bir nimet olduğu böylece anlaşılıyor. Bu bir sosyal devlet devrimidir. Demokratik ve sosyal hukuk devleti dediğimiz şey işte budur. Bu ülkenin başbakanı için de, dağda kalp krizi geçiren çoban için de gerektiğinde havalandırılacak olan sağlık aracı budur. Ne mutlu bize, ne mutlu milletimize. Ambulans helikopter sadece 24 Eylül tarihi gün batımı itibarı ile toplam dokuz ayrı vakaya müdahale etmiştir. Bu hastalardan 3 tanesi olay yerinden alınarak OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmiştir. Geri kalan hastalar ise il dışına nakli gereken acil hastalardır" dedi.

EN KISA SÜREDE MÜDAHALE

Suat Kılıç, ambulans helikopterin haftanın her günü hava şartları uçuşa uygun olduğu sürece, gündoğumu ve günbatımı saatleri arasında hizmet vereceğini de vurguladı. Kılıç, Samsun'a tahsis edilen hava ambulansının aynı zamanda Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat illerini kapsayan sınırda da görev yapacağına dikkat çekti. Ambulans helikopterde uçuş ekibi olarak bir doktor, bir yardımcı sağlık personeli ve iki pilotun görev yaptığını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, şöyle konuştu:

"Ambulans helikopterin devletimize maliyeti saat başına 5 bin Avro'dur. Kara ambulansı ile acil vakaya ulaşma süresinin 30 dakika veya daha fazla uzadığı durumlar, arazi ve iklim şartlarının karayolu ile ulaşımı zorlaştırdığı veya hiç elvermediği durumlarda helikopter ambulansı devreye girecektir. Helikoptere çıkış emri verildikten sonra pilotlar yol ve hava durumunu planlarlar ve herhangi bir engel olmaması durumunda en geç 7 dakika içinde havalanarak olay yerine ulaşmaktadırlar."

"Hava ambulansı devrimdir"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yıl 2009 hatırlatırım.ne devrimi 15 yıllık iş hayatım da kaç milyar senin ssk na ödemişim kaç defa ssk na gitmişim.nankör hükümet.ne devrimi.hangi elitinizi taşyacaksınız o hava ambulansla.vergi vermeyen işi olmayıp işadamı geçinen açıkgözleri mi??*

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000