07 Şubat 2010, Pazar 07:07:06

Hava Ambulansı 345 hasta kurtardı

Antalya'da görev yapan hava ambulansı ekibi bir yılda 573 saat uçuş gerçekleştirerek 345 hastayı kurtardı.
  • gelismis,modern,cagdas ulkelerde haber olmayacak bir konu bizde maalesef haber oluyor..ulkemizi yonetenler 240 milyon dolari kendi kisisel ihtiraslari ve zevkleri icin ozel ucaklara harcamayip,son model mersedes makam araclarina duskun olmasalar onlara harcanan paralarla bu tip bir suru helikopter alinabilir ve vatandaslarimiza ve ulkemize daha iyi hizmet verilebilir ama nerde bunu dusunen zihniyet???
  • Padişahım Çok Yaşa!

Antalya'da 17 Şubat 2009'da ilk uçuşunu gerçekleştiren ambulans helikopter, bir yılı geride bıraktı. Bugüne kadar 573 saat uçuş gerçekleştiren hava ambulansı ekibi, 345 hastayı kurtardı. Trafik kazaları, kalp krizi, zehirlenmeler ve beyin kanamaları gibi kritik vakalarda kullanılan ambulans helikopterle 10'a yakın organ da nakil olmayı bekleyen hastalara yetiştirildi. Antalya ve ilçelerinin yanı sıra Burdur ve Isparta'ya da hizmet eden ambulans helikopterle, İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya'ya da uçuşlar

gerçekleştirildi. Antalya ekibi ayrıca Türkiye'de görev yapan istasyonlar arasında ilk defa yurt dışı görevi gerçekleştiren ekip oldu. Kıbrıs'ta trafik kazasında ağır yaralanan bir kişi, hava ambulansıyla Antalya'ya getirildi.

Antalya'da 3 pilot, 4 sağlık personeli ve 3 teknisyen olmak üzere toplam 10 kişinin görev yaptığını belirten kaptan pilot Hayati Er, "Pilotların en genci 25 yıllık uçuş deneyimine sahip. 112 Komuta Merkezi'nden görev bildirimi geldiği andan itibaren 7 dakika içerisinde kalkış gerçekleştiriliyor. Helikopter 2 saat 20 dakika havada kalabiliyor" dedi. Vakaları hastaneye yetiştirmek için zamanla yarıştıklarını belirten Er, "Hayati tehlikeleri bulunan hastaların iyileşerek hastaneden taburcu olduklarını

görmek bizim en büyük mutluluğumuz. Hatta iyileştikten sonra arayıp teşekkür edenler, ziyarete gelenler oluyor" diye konuştu.

Uçuş ekibinde görevli Doktor Faruk Öztaşçı ise, "Profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Ekibin tümü seçilmiş eğitimli kişilerden oluşuyor. Helikopterde normal bir ambulansta olması gereken tüm tıbbi malzeme ve teçhizat bulunuyor. Bu sayede bir yılda 345 hasta başarılı bir şekilde sevk edildikleri hastanelere ulaştırıldı" dedi.

Hava Ambulansı 345 hasta kurtardı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
gelismis,modern,cagdas ulkelerde haber olmayacak bir konu bizde maalesef haber oluyor..ulkemizi yonetenler 240 milyon dolari kendi kisisel ihtiraslari ve zevkleri icin ozel ucaklara harcamayip,son model mersedes makam araclarina duskun olmasalar onlara harcanan paralarla bu tip bir suru helikopter alinabilir ve vatandaslarimiza ve ulkemize daha iyi hizmet verilebilir ama nerde bunu dusunen zihniyet???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Padişahım Çok Yaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000