19 Ekim 2016, Çarşamba 09:45:27

'Hatay Havalimanı Tayfur Sökmen Havalimanı olsun'

MHP Hatay Teşkilatı, Hatay Havalimanının adının Tayfur Sökmen olması için girişimlere başladı,
  • herşeye illa bir kulp takacaksınız hatay ın suyumu çıktı ??boş işlerle uğraşacağınıza memleket işleriyle daha olmadı ahiret işleriyle meşgul olun yada gölge etmeyin yeter
  • Ankara'da yaşayan bir Antakya'lı olarak ,Hatay'ın Türkiye'ye katılmasında emeği geçen Tayfur Sökmen ismi güzel bir öneri destekliyorum. Fakat iki yıl önce vefat eden oğlu Murat Sökmenoğlu'nun iyi birisi olduğunu düşünmüyorum. Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı seçilince tepki için milletvekilliğinden istifa etmişti.
  • Bence Hatay olarak kalsın
  • her şeye bir isim takmak zorunda mıyız? illa bir isim koyacaksanız havacılık ile ilgisi olanların isimlerini koyun.. vecihi hürkuş sabiha gökçen vs.

MHP Hatay Teşkilatı, Hatay Havalimanının adının Tayfur Sökmen olması için girişimlere başladı,

Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, Hatay Valisi Erdal Ata ile görüşerek Hatay Havalimanı’nın adının Hatay Tayfur Sökmen Havalimanı olarak değiştirilmesi için teklifte bulundular.

Milli mücadele döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve yaşatılmasında büyük emeği olan, Hatay’ın simge ismi, Hatay Cumhuriyeti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen’in adının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı Hatay Valiliği tarihi binasında Vali Erdal Ata ile görüştüler. (Hürriyet)

'Hatay Havalimanı Tayfur Sökmen Havalimanı olsun'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

cıkcık ~ 8 yıl önce
herşeye illa bir kulp takacaksınız hatay ın suyumu çıktı ??boş işlerle uğraşacağınıza memleket işleriyle daha olmadı ahiret işleriyle meşgul olun yada gölge etmeyin yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özel ~ 8 yıl önce
Ankara'da yaşayan bir Antakya'lı olarak ,Hatay'ın Türkiye'ye katılmasında emeği geçen Tayfur Sökmen ismi güzel bir öneri destekliyorum. Fakat iki yıl önce vefat eden oğlu Murat Sökmenoğlu'nun iyi birisi olduğunu düşünmüyorum. Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı seçilince tepki için milletvekilliğinden istifa etmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hty ~ 8 yıl önce
Bence Hatay olarak kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne gerek var ~ 8 yıl önce
her şeye bir isim takmak zorunda mıyız? illa bir isim koyacaksanız havacılık ile ilgisi olanların isimlerini koyun.. vecihi hürkuş sabiha gökçen vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok saçma ~ 8 yıl önce
Adam hatay a ne katmış ki isimi verilsin hatay ın zengin ailesi toprak ağası ol adını her yere ver ne ala memleket...
Saçmacı ~ 8 yıl önce
Tayfur Sökmen 1937 de kurulan,1939 da Türkiyeye katılan HATAY CUMHURİYETİ'nin Cumhurbaşkanının adıdır.
Saçma ~ 8 yıl önce
Arkadaş o tarih bilgisi bizdede var iyice incelemeden zıplamışsın adam toprak ağası ve çevresi var sırf bu yüzden bir yere gelmiş bir yerin Cumhurbaşkanı olmuş eeee, bu nedenle isim koyacağına halkın seçtiği cumhurbaşkanının adını verelim o zaman
Saçmacı ~ 8 yıl önce
Adamın ağalığı mı kalmış,toprak olmuş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000