22 Ocak 2013, Salı 08:04:55

HAKİM VE SAVCI UÇAK KORKUSU KURBANI

Araçlarından uyuşturucu çıkan hâkim ve savcının uçak korkusu nedeniyle karayolunu tercih ettiği ve konunun uyuşturucunun yanlış tartılmasından kaynaklandığı belirtildi...

Mesai arkadaşlarının anlatımına göre Hakim Erdal Birşen ve savcı Volkan Çetinkaya’nın adliyeye yapılacak lojmanla ilgili Ankara’ya gitmesi gerekiyordu. Ancak savcı Çetinkaya’nın uçak fobisi olduğu için karayolunu tercih etmek zorunda kaldılar.

Bu sırada adliyede 20 yıldır tutulan toplam 56 kilo uyuşturucu numuneleri de adliye personeli tarafından karayolu ile Ankara’ya götürülüyordu. Hakim ve savcı da bu araçla Ankara’ya gitmeye karar verdi. 8 Ocak’ta yola çıkıldı. Ancak hakim, savcı ve adliye personelinin bulunduğu araç Kırşehir’de kaza yaptı. Araç tamire götürüldü. Burada araçta uyuşturucu olduğu da söylendi. Ancak durum polise aktarılınca, Kırşehir Başsavcılığı devreye girdi. Torbalar tartıldı. Numunelerle ilgili resmi evraklarda 56 kilo yazmasına rağmen sonuç 76 kilo çıktı. Olayın polisin tarafından savcılığa aktarılmasının ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) devreye girdi.

HSYK’nın görevlendirdiği müfettiş olaya el koydu. Numuneler poşetlerinden teker teker çıkarılarak, net ağırlık tespit edildi. 20 kilo fazlanın uyuşturucu değil; poşet, zımba, torba ve çuvalların daralı (numunelerin içinde bulunduğu delil torbaları ve çuvallarla birlikteki hali) ağırlığından oluştuğu anlaşıldı. Bu durum ön raporla HSYK’ya bildirildi. Ancak olay 12 gün sonra bazı gazetelere “hakim ve savcının da içinde yer aldığı uyuşturucu organizasyonu” olarak yansıdı. Hakim ve savcının mesai arkadaşları ve yakınları olayın basına yansıma şekline büyük tepki gösterdi.


‘Suç atıldı, izi kaldı’

Hakim Erdal Birşen’in mesai arkaşı hakim Eyüphan Kılıç ise şu görüşü paylaştı:  “Gerçeği yansıtmayan bu haberden ziyade asıl üzüntü verici olayın meslektaşlar arasındaki güvensizlik ortamıdır. Suç atıldı, izi kaldı. Peki ya arkadaşlarımızın iki haftalık süreçte yaşadığı sıkıntılar, uykusuz geceleri, dökülen gözyaşları, zedelenen mesleki hayatları, ilçedeki itibarları, halkın adliyeye bakışı? Yazık çok yazık!” (Milliyet)

HAKİM VE SAVCI UÇAK KORKUSU KURBANI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000