01 Ağustos 2009, Cumartesi 08:18:55

Hac seferleri iptal edilecek mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, küresel domuz gribi salgını nedeniyle bu yıl hac ziyaretlerinin 'iptal' edildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, küresel domuz gribi salgını nedeniyle bu yıl hac ziyaretlerinin 'iptal' edildiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "Sağlık Bakanlığı ile birlikte domuz gribine karşı gerekli tedbirleri alıyoruz, hac ziyaretinde erteleme şu an söz konusu değil" dedi. Ersoy, bu yıl ilk kez Türk hacı adaylarına menenjit aşısının yanı sıra grip aşısı da vurulacağını söyledi.

Ersoy, küresel domuz gribi konusunda gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını ve Dünya Sağlık Örgütü'nün kararlarını yakından izlediklerini anlattı.

Dün Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile birlikte toplantı düzenleyerek alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığını anlatan Ersoy, şunları söyledi: "Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı gelen tüm hacı adaylarının menenjit aşısı yaptırmasını zorunlu hale getirmişti. Zaten kutsal topraklara giden tüm hacı adaylarına zorunlu olarak menenjit aşısı yaptırıyoruz. Aldığımız karar gereğince bu yıl hacı adaylarına menenjit aşısının yanı sıra grip aşısı da yaptıracağız."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac ziyareti öncesi başta sağlık olmak üzere tüm tedbirleri aldığını ifade eden Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Domuz gribi aşısı konusunda çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, Eylül ve Ekim ayında domuz gribi aşısının bulunabileceğini belirtiyor. Kutsal ziyaret öncesi bu aşı bulunursa biz de hacı adaylarımıza menenjit ve genel grip aşısının yanı sıra domuz gribi aşısı da vurdururuz."

Hac ziyaretinin iptal edilmesinin şu an söz konusu olmadığını anlatan Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, hacı adaylarına, 'kişisel hijyenik kurallara uyun, gelirken ilaçlarınızı yanınızda getirin, paniğe kapılmayın' tavsiyesinde bulundu.

Kutsal topraklara bu yıl gidebilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'na 755 bin kişi başvurdu, adaylardan sadece 74 bini Suudi Arabistan'a gidebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanın artırılması için girişimlerini sürdürüyor.

Hac seferleri iptal edilecek mi?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000