17 Mayıs 2012, Perşembe 15:27:36

GYROCOPTER BASINA TANITILDI

Döğme Şirketler grubu tarafından 2011 yılında kurulan FG Havacılık Turizm Tic. Ltd. Şti, havacılıkta kendi sınıfında bir dünya devi olan Alman Auto-Gyro firmasının Türkiye temsilciliğini alarak dünyanın en çok satılan Gyroplane tipindeki hava araçlarından MTO Sport, Calidus ve Cavalon gibi geniş bir ürün yelpazesini Türkiye’ye getirdi.
  • Istanbul gibi mega şehirde kafana göre uçulmaz ve her yere inemessin, ancak şehirler arası ıdeal yaklaşık 800 km menzile sahip sanırım, fiyatları 50.000 ile 120.000 € gibi değişiyor, mekanik bilgisi olan araştırma sonunda buna benzer yapabilir ve çok ucuza maal olur yapanlar da var zaten
  • Çiftçiler için ideal olabilir. Tarlanın birinden kalkıp diğer tarlaya konabilirler. Bina yok,elektrik teli yok hava alanı derdi yok...
  • "ınan" can kardeşim "ınan" sen. Sen "ınanıyon" ben inanmıyorum. Yüzlerce sivrisinek misali aracın havada evlerin, mahallelerin üzerinden uçabileceğine, yurdum insanın bunları elektrik telleri, binalar vs ye takılmadan kurallara uygun bir şekilde uçurabileceğine inanmıyorum. Bu yorumları yazmak için kullanılan pencerede yazım düzeltme yardımı -yanlış yazınca altını kırmızı çiziyor- varken, senin o kırmızı çizgileri süs gibi görmen, benim bu işin altından kalkılamayacağına olan inancımı bir kat daha perçinliyor. Ya sabır...
  • Fiyatı ne kadar? Onu niye yazmadınız?
  • gercekten bı teknolojı harıkası trafıgı rahatlatıcak yuzde yuz bı cozum olacagına ınanıyom
  • Muhteşem bir hava aracacı. haberinizden sonra inceleme fırsatı elde ettim. Gerçekten çok güzel ve kullanışlı...
  • uzun zamandır Airport AVM önünde sergilenmekteydi...

FG Havacılık, Alman Auto-Gyro firmasının Türkiye temsilciliğini alarak, dünyanın en çok satılan Gyroplane tipi hava araçlarını Türkiye’ye getirdi.

Sefaköy’de bulunan Airport AVM’de sergilenen Auto Gyro şirketinin en donanımlı hava aracı Cavalon, basına tanıtıldı.

Trafiği sona erdirmeyi planlayan Gyroplane serisi uçakların inişi için 10 metrekarelik bir alana ihtiyaç varken, kalkış için en az 100 metrekarelik alana ihtiyaç duyuyor.

Son derece güvenli ve hafif olduğu belirtilen, Gyroplane aracının motoru havadayken herhangi bir sebepten dolayı durduğunda planör özelliği ile havada süzülebildiği ve 50 knot rüzgarda bile uçabildiği belirtildi.

Gyroplane’leri kullanmak için özel bir lisansa ihtiyaç duyuluyor. Bu lisanslar için de Balıkesir Edremit bölgesinde bir okul kurmayı hedefleyen FG Havacılık’ın Türkiye’de şu anda 2 kişinin Gyroplane’i satın aldığını, bu araçlardan Türkiye’de sadece 4 adet olduğunu, önümüzdeki yıl toplam sayının 15 olacağı belirtildi.

Havacılık tutkunları için Gyroplane'in MTO Sport, Calidus ve Cavalon tipi hava araçlarına bakım ve servis hizmetlerinin de FG Havacılık tarafından verileceği öğrenildi.

Özel tasarımları ve orta segment’teki bir araç fiyatına satılan  Gyroplane’ler, belediye ve yerel yönetimlerin de desteğiyle, İstanbul trafiğine kesin çözüm olabileceği ifade edildi. 

FG Havacılık Genel Müdürü Mustafa Döğme tarafından, Almanya'da otobanlara özel yol ayrımları yapılarak, yeni gyroplane pistleri tasarlandığı, yönetimlerin desteğiyle çok yakında Türkiye'de de bu tarz özel pistlerin yapılabileceği açıklandı.

4,6 m x 1,9 m x 2,8 m ebatlarında olan Cavalon Model, GyroPlane saatte 145 KM/h yapabiliyor. Beş saat kesintisiz havada kalabilen Cavalon 2 kişilik size özel bir uçak. 200 Km mesafede 15 litre kurşunsuz benzin yakan  Gyro- Plane’ler,  işletim maliyeti açısından kara araçlarından çok daha ekonomik.

Sahil güvenlik, orman yangınları, fotoğraf ve film çekimleri, VİP müşterilerin bir yerden bir yere en güvenli ve hızlı şekilde ulaştırılması gibi kullanım alanlarına da sahip olan  Auto Gyro, dünyada gyroplane pazarında %95’lik pazar payına sahip.

GYROCOPTER BASINA TANITILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Levent ~ 6 yıl önce
Istanbul gibi mega şehirde kafana göre uçulmaz ve her yere inemessin, ancak şehirler arası ıdeal yaklaşık 800 km menzile sahip sanırım, fiyatları 50.000 ile 120.000 € gibi değişiyor, mekanik bilgisi olan araştırma sonunda buna benzer yapabilir ve çok ucuza maal olur yapanlar da var zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Çiftçiler için ideal olabilir. Tarlanın birinden kalkıp diğer tarlaya konabilirler. Bina yok,elektrik teli yok hava alanı derdi yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sofor 'e ~ 12 yıl önce
"ınan" can kardeşim "ınan" sen. Sen "ınanıyon" ben inanmıyorum. Yüzlerce sivrisinek misali aracın havada evlerin, mahallelerin üzerinden uçabileceğine, yurdum insanın bunları elektrik telleri, binalar vs ye takılmadan kurallara uygun bir şekilde uçurabileceğine inanmıyorum. Bu yorumları yazmak için kullanılan pencerede yazım düzeltme yardımı -yanlış yazınca altını kırmızı çiziyor- varken, senin o kırmızı çizgileri süs gibi görmen, benim bu işin altından kalkılamayacağına olan inancımı bir kat daha perçinliyor. Ya sabır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 12 yıl önce
Fiyatı ne kadar? Onu niye yazmadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sofor ~ 12 yıl önce
gercekten bı teknolojı harıkası trafıgı rahatlatıcak yuzde yuz bı cozum olacagına ınanıyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhteşem ~ 12 yıl önce
Muhteşem bir hava aracacı. haberinizden sonra inceleme fırsatı elde ettim. Gerçekten çok güzel ve kullanışlı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SMHBTK ~ 12 yıl önce
uzun zamandır Airport AVM önünde sergilenmekteydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000