10 Mayıs 2012, Perşembe 12:25:27

GÜVENLİK KONTROLÜNDE TACİZ SKANDALI

Havalimanında yapılan güvenlik aramasında tacizden şikayet eden yolcuların sayısı artarken biriken şikayet dosyalar 4 yıl sonra incelenmeye başlandı...

Şikayetlerin ana hedefinde Amerika’nın en hareketli havalimanına sahip bulunan New York Ulaştırma Güvenlik Dairesi olduğu bildirildi.

Havalimanı’ndaki güvenlik görevlilerinin elle yaptıkları aramadan rahatsız olan yolcular mahkemelere başvuruyorlar.
Şikayetlerin arasında tacize uğradıklarını iddia edenler, meme kanseri yaşayan yolculardan birisi ise aşağılanma durumunda kaldığı yer alıyor. Protez memesi açılarak içinde patlayıcı aranmak üzere kontrol edilmek istenen bir kadının şikayeti ise gazetelerde haber olarak yer aldı.

Şikayetler üzerine Ulaştırma Güvenlik Dairesi’nin ilgili birimlere geç olarak bilgi vermelerinin şikayetleri artırdığı belirtildi. Bilgilerin 4 yıllık birikim sonucunda oluştuğunu belirten yetkililer, Orlando Havaalanı’nda güvenlik aramasından kaçan tekerlekli sandalyede oturan bir yaşlı bir kadının yere düşerek problem yarattığını belirttiler. Bu gibi olayların yaşandığını ve güvenlik aramasında yolcuyu rahatsız etmeyecek yöntemlerin araştırıldığını bildirdiler.

Başka bir durum olarak eskiden ölümcül plastik bıçağın dedektörleri geçebildiği, yeni tarayıcıların ise plastikleri algılayan güçte olduğu bildirildi.

Şikayetler arasında Meksika’nın Cancun şehrine uçan bir adam el bagajında paketlenmiş bir Jack Daniels viski şişesi ile güvenlikten geçmek istedi. Kontrolde şişenin boş olduğu görüldü. Ancak hakkında soruşturma açılınca şikayetçi oldu.

Şikayet dosyalarının tozlu raflardan indirildiğini belirten yetkililer, dosyaları 4 yıl sonra işleme koyarak başvurulara cevap vermeye başladık. Bu dosyaları okumak ve yorumlamak gerekiyordu. Bunun için yeterli çalışanımız yoktu.

New York Ulaştırma Güvenlik Dairesi sözcüsü Lorie Dankers “Son 4 yılda her ay 800’den fazla kişi şikayette bulunuyor. Halen bu işin üzerinde 12 kişi çalışıyor. 2012’nin şikayetlerine ancak 2016’da cevap verebileceğiz” dedi.

GÜVENLİK KONTROLÜNDE TACİZ SKANDALI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000