07 Temmuz 2009, Salı 11:21:44

GÖRGÜLÜ: "FOSSEPTİK HİZMETİ VERİRİZ"

Sabah gazetesi muhabiri Talat Öztuzsuz'a önemli açıklamalarda bulunan Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, devlet destek vermezse fosseptik bile temizleyebileceklerini söyledi.
  • TÜRKİYE'DE TURİZİM 6 AY. KIŞ DÖNEMİNDE İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARTILIR, İŞLETMELER ÇALIŞMAZ. OTELLER TOPTANCIDAN,ÇİFTÇİDEN,ALKOL VE DETERJANCIDAN BORCA ALDIKLARI MALLARIN PARALARINI ÖDEYEMEZ. TURİST GETİREN HAVA YOLLARI İŞLEMEZ. TALHA BEY ÇOK HAKLI. MALİYETLER MUTLAKA DÜŞÜRÜLMELİDİR. NEDE OLSA YANINDA 2 YIL ÇALIŞTIM. KAPTAN Ş.
  • PARANIN HER ZAMAN ...B.......İŞLERDE OLDUĞUNU BİLİYOR.İŞTE GERÇEK TİCARET ADAMI ..BAŞARILI OLMAK BU OLSA GEREK ...
  • Bi tarafda dikili taşı olmayana ögere madalya ver. Burda da kendi yatırımcının köşeye sıkışmasına izin ver. Devlet halkı ve şirketleri ile vardır. Yakında bizide köle eder bu zihniyet. Eskiden yerli malı haftası vardı, şimdi yerli firma haftası düzenlenmeli.

Ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Alım gücünün azalması nedeniyle turist sayısında düşüş yaşanmasıyla konaklama sektöründe yüzde 40’a varan indirime gidilirken, maliyetlerin artmasıyla turizm gelirlerinde bu yıl büyük gerileme bekleniyor.

Otomotiv ve demir-çelik başta olmak üzere krizden etkilenen sektörlere iyileştirme paketleri hazırlanmasına karşın, turizmin bunun dışında bırakılması ise turizmciyi isyan ettiriyor.

”Her şey dâhil” sistemi ve dolar ve Avro’nun TL karşısındaki yüksekliği nedeniyle, Türkiye’de düşüş İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi turizmde rakip olan pazarlarda yaşanan düşüşten daha az oldu. Ancak rakip pazarlarda devlet desteği verilirken ve tanıtıma devletin ayırdığı bütçe artarken, Türkiye’de henüz paket açıklanmaması ve tanıtıma ayrılan bütçenin düşürülmesi, kriz döneminde turizmciyi rekabette zora soktu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ikinci Başkanı Talha Görgülü, turizm sektörünün ciddi yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na 4 sektör olarak girdiklerini ve istediklerini dile getirdiklerini belirten Görgülü, “Çok güzel raporlar hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve ekibi bizden daha çok istekliydi. Ama Turizm Bakanlığı dinlenmiyor. Bu nedenle Turizm Bakanlığı kaldırılmalı. Turist sayılarına bakınca, bu kadar turist geliyor, bunlar boşuna ağlıyor diye düşünülüyor” dedi.

YANLIŞ AKTARILIYOR

Talha GörgülüBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın turizm sektörüne ciddi ilgi duyduğunu anlatan Görgülü, paketin çıkmamasının nedeninin Başbakan’a turizm sektörüyle ilgili durumun yanlış anlatılmasından kaynaklandığı iddia ederek, “Konu doğru aktarıldığında, Sayın Başbakan’ın konuya doğru eğildiğini biliyorum. Turizm sektörüne bu kadar önem vermese, Antalya’ya bu kadar ilgi göstermezdi. İnanıyorum ki Sayın Başbakana enformasyon doğru gitmiyor” diye konuştu.

Yatırımcının 2 yıl kâr etmemesi halinde işletmelerini devretmeye başlayacağını anlatan Görgülü, “Biz de Kayı Group’un konaklama alanındaki yatırımlarını devrettik. Birisini Ruslar aldı mesela. Yabancılar almaya başlıyor. Eğer yatırımcı sayısı artarsa, onlar bizim kadar özverili davranmaz. Yabancı otelci 6 ay turizmin kaynağını alır, sonra 6 ay işçiyi çıkarır ve kapılarını kapatır. Yabancı tur operatörü, kar etmediğinde Türkiye’ye turist getirmez” diye konuştu.

YABANCI PARA GÖTÜRÜR

Türkiye’nin turizmde ilerleyecek çok uzun bir yolu olduğunu vurgulayan Görgülü, “Umarım kendi oyuncularıyla ilerler. Giren paranın da büyük kısmının Türkiye’de kalması önemli. Rakiplerimiz bizden daha çok turist getiriyor ama para onlarda kalmıyor. Otelci, tur operatörü, havayolu şirketi yabancı: İspanya 45 milyon turiste karşılık 25 milyar dolar gelir elde etmiş,  biz ise 25 milyon turiste karşılık 20 milyar dolar gelir elde etmişiz. Türkiye için bunu kaybetmemek lazım. Eğer kaybedersek burada sadece altyapı hizmetini veririz, fosseptik hizmetini veririz, para dışarı kaçar” dedi.

KALİTE DÜŞERSE

Turistik tesisler açısından ciddi sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulunan Görgülü, yüzde 40’ın üzerinde indirime gidildiğini hatırlatarak, “Böyle giderse herkes bir yerinden çalışmaya başlayacak. Dolayısıyla kalite aşağıya çekilecek. Kaliteyi tekrar yukarıya çekmek ve dünyayı buna inandırmak kolay değil” uyarısı yaptı.

EN BÜYÜK DÖVİZ GİRDİSİ TURİZMDEN

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda istihdam vergilerinin azaltılması, tur operatörü ve havayolu şirketlerine turist başına destek ve enerji indirimi başta olmaz üzere çeşitli önerilerin gündeme geldiğini anlatan Görgülü, “Genel olarak hepsini hallederiz denildi ama sonradan o toplantıdan hiçbir şey çıkmadı. Turizm ülkenin döviz girdisi açısından çok önemli. En çok döviz girdisi sağlayan sektör turizm. Otomotiv ve demir-çelik bile turizmin arkasından geliyor. Ayrıca ihracat gelirlerinin yüzde 50’si yurtdışına gidiyor” dedi.

Talat Öztuzsuz

GÖRGÜLÜ: "FOSSEPTİK HİZMETİ VERİRİZ"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
TÜRKİYE'DE TURİZİM 6 AY. KIŞ DÖNEMİNDE İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARTILIR, İŞLETMELER ÇALIŞMAZ. OTELLER TOPTANCIDAN,ÇİFTÇİDEN,ALKOL VE DETERJANCIDAN BORCA ALDIKLARI MALLARIN PARALARINI ÖDEYEMEZ. TURİST GETİREN HAVA YOLLARI İŞLEMEZ. TALHA BEY ÇOK HAKLI. MALİYETLER MUTLAKA DÜŞÜRÜLMELİDİR. NEDE OLSA YANINDA 2 YIL ÇALIŞTIM. KAPTAN Ş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PARANIN HER ZAMAN ...B.......İŞLERDE OLDUĞUNU BİLİYOR.İŞTE GERÇEK TİCARET ADAMI ..BAŞARILI OLMAK BU OLSA GEREK ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bi tarafda dikili taşı olmayana ögere madalya ver. Burda da kendi yatırımcının köşeye sıkışmasına izin ver. Devlet halkı ve şirketleri ile vardır. Yakında bizide köle eder bu zihniyet. Eskiden yerli malı haftası vardı, şimdi yerli firma haftası düzenlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000