28 Kasım 2011, Pazartesi 16:30:31

GERİ SAYIM BAŞLADI...

Yaşanılan global kriz ortamında Dünya Bankası'nın desteklediği nadir projelerden biri olan ve Limak İnşaat'ın üstlendiği Kahire Uluslararası Havalimanı TB2 Terminali Projesi'nde inşaat için geri sayım başladı...
  • HAYIRLI UĞURLU OLSUN !!!! NİCE GÜZEL PROJELERE İMZA ATMAK ÜZERE!! ELLERİNİZE SAĞLIK.
  • TAV YAPIYORDU NE OLDU?
Mısır Sivil Havacılık Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi, Egyptian Holding Company for Airports & Air Navigation (Mısır Havaalanları ve Hava Trafiği Grup Şirketi), Cairo Airport Company (Kahire Havaalanı Şirketi), Dünya Bankası, ECG-NACO temsilcileri ve Limak İnşaat yetkililerinin katılımı ile Cairo Airport Company binasının VIP Holü'nde yapılan törende, Limak İnşaat tarafından gerçekleştirilecek Kahire Uluslararası Havaalanının yenilenmesi ve yolcu kapasitesinin artırılmasına ilişkin projenin imzaları atıldı.

Limak İnşaat, havalimanı inşaatı konusunda sahip olduğu tecrübe ve birikimi bu kez Mısır'a taşıdı. Limak İnşaat - GMR ortak girişiminin 387 milyon ABD Doları tutarındaki teklifle ihalesini kazandığı proje; gerçekleştirilecek yenileme ve ilave yatırım çalışmaları sonucunda Kahire Uluslararası Havalimanı TB2 Terminali'nin yıllık yolcu kapasitesinin 3,5 milyondan 7,5 milyona yükseltilmesini kapsıyor.
 
Türkiye ve yurtdışında 35 yıldır pek çok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, "Dost ve kardeş Mısır halkının gelişim ve refahına katkıda bulunacağımız için mutluyuz. Mısır'ın aydınlık geleceğine büyük güven duyuyoruz. Bu ilk projemize yenilerini eklemeyi arzuluyoruz" dedi.
 
Tamamlandığında Kahire'nin dünyaya açılan kapısının yolcu kapasitesini iki mislinden fazla artıracak projenin Mısır ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Limak Holding İcra Kurulu Üyesi ve Limak İnşaat Genel Müdürü Feyiz Genç de şunları söyledi: "LİMAK Şirketler Grubu olarak uluslararası ortaklıklar ile yapımını üstlendigimiz ve işletmesini yürüttüğümüz İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ve Kosova - Priştine Adem Jashari Uluslararası Havaalanı projelerinin ardından bu alandaki üçüncü büyük adımımız Kahire Uluslararası Havalimanı projesi olacaktır. Türkiye - Mısır işbirliğinde hayata geçirilen bu proje, bir teknoloji ve prestij projesi olmasının yanısıra Mısır'daki yeniden yapılanma sürecinde uluslararası mahiyette gerçekleştirilecek ilk mega proje olması itibariyle de büyük önem arz etmektedir. Bu proje ile Limak İnşaat olarak tecrübemiz ve kalite odaklı performansımızı dost ve kardeş Mısır'ın başkentinde de gösterme fırsatı bulacağız. İnşaatı 3 yıl içinde tamamlayacağız.
 
Ardından bir yıl boyunca, inşa ettiğimiz tesislerin işletme, bakım ve onarımını üstleneceğiz. Ayrıca İdare olarak Cairo Airport Company'nin talep etmesi halinde bir yıl daha bu işleri sürdürme hakkımız bulunuyor. Grubumuza Mısır'da bu önemli yatırım imkânını sağlayan işverenimizin değerli Başkanlarına ve yetkililerine şükranlarımı sunuyorum."

GERİ SAYIM BAŞLADI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
HAYIRLI UĞURLU OLSUN !!!! NİCE GÜZEL PROJELERE İMZA ATMAK ÜZERE!! ELLERİNİZE SAĞLIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV YAPIYORDU NE OLDU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000