23 Ekim 2017, Pazartesi 08:51:00

'Gelecek sene turist sayısı artacak'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gelecek sene Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden gelen turist sayısında artış olacak, talepler patlamaya başladı. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar" dedi.
  • Bende orda olacagim allahin iziniyle. Tr tatil yapmak baska oluyo
  • Atma Mevlüt biz kardeş te değiliz, aynı dinden de değiliz.
  • İnsanlara hizmet etmeyi seviyoruz mu dedi o ?
  • Kendi ülkemizin nimetlerinden biz faydalanamayalım elin adamı faydalansın diye de yırtınalım,palavralar atalım! Böyle laflarla adamlara muhtaçlığımız daha da belli oluyor. Ülkemize sadece kimlikle gelmelerine izin verilen Almanlar geri gelmek isteyeceklerine kendi insanınızın gelir düzeyini arttırın ya da fiyatları olması gereken seviyeye çekin niye yapmıyorsunuz? Elin adamına uçak, full pansiyon 5 yıldızlı otel dahil 1 haftalık turu 400-500 euro'ya satıyorsunuz kendi insanınıza günlük 400-500 tl'den üstelik uçak hariç ! Ayrıca turizm, ucuz işgücü diye türkçeyi konuşamayan,konuşma,tavır,edep bilmeyen,şekli,şemali bozuk,kız gördü mü sapıtanlar ve kazıkçı,sahtekar,kişisel çıkarını ülke çıkarından önde tutan taksici,otelci,lokantacı vs esnafla yapılamaz! Politikacılar kendi insanını cezalandırmasınlar diyorsun iyi de siz ne yapıyorsunuz, dünyada gelire göre en pahalı araba,benzin,cep telefonu,doğalgaz,internet,pasaport,vergiler burada,asgari ücretin sgk kesintisi 780 tl ! Güvenlik konusunda da Ankara,İstanbul,Antep vs son 2 yılda olan bir sürü terör olayı avrupa'da,dünya'da nerede olmuş ki ülkemiz çok güvenli diyorsun? Avrupa'da olaylar olurken istihbaratınız uyuyor mu diyordunuz gördük kimin uyuduğunu! Yarın öbürgün bir olayın olmayacağını nasıl garanti ediyorsunuz da gelecek sene tursit sayısı artacak diyorsunuz? Kruvazer şirketler ve birçok avrupalı tur şirketleri 2018 yılında ülkemizi listeden çıkarmış hala boşa üflüyorsunuz,tribünlere oynuyorsunuz!
  • Hangi avrupa ülkesinde ve savaşta olan ülkeler haricindeki ülkelerin başkentine 5 ayda 3 kere saldırı yapılmış ki İstanbul,Antalya ve ülkemiz avrupa ülkeleri kadar güvenli oluyor?Yarın mazallah ülkemizde bir olay olmayacağını kim garanti ediyor ? Ülkemizde her an terör riskinin yüksek olduğu,hırsızlık,şiddet,taciz vs suçların patlama yaptığı, adaletin işlemediği gerçeği avrupadaki turizm bloglarında yazılıyorken ülkemize turist niye gelsin? Biz korkuyoruz elin adamı nasıl korkmasın ? Fransa,Almanya,İngiltere'deki büyük tur acentaları ülkemize tur satmıyor yetmiyor maalesef gemi turizmi de bitti. Bakan olmuş insanların gerçekçi konuşması lazım da nerede ?
  • Akp bu ülkenin başından defolup gittiğinde asıl turist patlaması yaşanacak.
  • Pasaport aldık, vize aldık, harç pulu aldık ,gidiş dönüş ucak bileti aldık, otel parası odedik..bilet ve otel ok. .Diğerlerine daha da zam yapın Çavuşoğlu yapın Olimpos da daha zaman geçirin 52 oynayın ..sizlere her yer beleş halkı dusunmenize gerek yok. .pazarda çifti soru soruyor dalga geciyorsunuz bir tarım şehrinde yetişmiş bir olarak..Hayat kısa gezin yiyin ..cube li ne demiş;Nakşibendi tarikadinin halide ye kolundanim dedinmi cennetlikmisiz
  • Turizm mezunuyum işsizim çok güldüm. Batılı turisti unutun artık. Bizi kıskanıyorlar ondan gelmekten vazgeçmişler:))
  • Çok sallama beluni aman sevduğum aman kendisi ufak tefek sineleri gocaman oy oy oy oy oy ni dedun
  • 2015 ve 2016da turist sayisi biraz dustu diyor bakan bey.ama sayiyi soyliyemiyor bir turlu.sonrasinda fal aciyor, o gelecek,bu gelecek.oturup tezek yakariz diyen bakan,rus kafilesini ciceklerle karsilamisti.bence bu bakanlari ciddiye almamak gerekiyor.tebessum edin gecin..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gelecek sene Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden gelen turist sayısında artış olacak, talepler patlamaya başladı. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, OTI Holding'in kuruluşunun 25'inci yılı etkinlikleri kapsamında Belek'teki bir otelde düzenlenen gala yemeğine katıldı. Galada yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın acente sahibi, havayolu şirket temsilcileri ve operasyon müdürleri de yer aldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılında yılda 13 milyon turist sayısından 2014 yılında 34 milyon turist sayısına ulaşıldığını belirtti. 2015 ve 2016'da Türkiye'ye gelen turist sayısında biraz düşüş olduğundan bahseden Bakan Çavuşoğlu, "Ülkelerimiz arasında görüş ayrılıkları olabilir. Bazı sorunlar da yaşanabilir. Bizlerin görevi diyalog yoluyla o sorunları aşmak. Bu konuda samimi çabalar sarf ettiğimizi bilmenizi isteriz, ama siyasetçiler özellikle bir sorun yaşandığı zaman kendi vatandaşlarını, yani sivil halkı cezalandırıcı adımlardan kaçınmalıdır. Ama bu sene turist sayısının artmaya başladığını gördük" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE GERİ GELMEK İSTİYORLAR'

Antalya'ya gelen, golf oynayanların sayısının artığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Golf sektörünü inceleme turuna çıktık. Bir Alman bana şunu söyledi, 'Bizim siyasetçiler Türkiye'ye gitmememiz için telkinde bulunuyor ama, buranın tadını İngilizler çıkarıyor.' Doğru, İngiltere'den gelen turist sayısında artış var. Gelecek sene Almanya'dan Avrupa'nın her yerinden gelen turist sayısında artış olacak, talepler patlamaya başladı. Son iki sene gittikleri yerden memnun kalmadılar ve oralarda soyuldukların söylüyorlar. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar. Bizim farkımız, insanı çok seviyoruz ve insana hizmet etmeyi, insanları memnun etmekten mutlu oluyoruz. O nedenle turizm sektöründe, hizmet sektörümüz dünyada en önde. Türk Hava Yolları'ndan daha iyi bir hava yolu şirketi var mı? Özel havayolu şirketlerimiz de aynı iyi. Çok kaliteli otellerimiz var."

YAYMAN: BERLİN NE KADAR GÜVENLİ İSE İSTANBUL O KADAR GÜVENLİDİR

Galada konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da turizmin gelişmesine yerli ve yabancı şirketlerin büyük katkısı olduğunu anlattı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Türkiye'nin, dünyanın en çok turist ağırlayan altıncı ülkesi olduğunu belirtti. Türkiye'ye gelen her turisti tanrı misafiri olarak gördüklerini dile getiren Yayman, "Berlin ne kadar güvenli ise, İstanbul o kadar güvenlidir. Paris ne kadar güvenli ise, Antalya o kadar güvenlidir" dedi.

Galada Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rus Turizm Endüstrisi Başkanı Sergei Pavlovich Schipilko, Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Uluslararası Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Yılı Özel elçisi Michael Frenzel, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gerald Lawless de yer aldı.

'Gelecek sene turist sayısı artacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

M ~ 7 yıl önce
Bende orda olacagim allahin iziniyle. Tr tatil yapmak baska oluyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancının... ~ 7 yıl önce
Atma Mevlüt biz kardeş te değiliz, aynı dinden de değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chimeinhibit ~ 7 yıl önce
İnsanlara hizmet etmeyi seviyoruz mu dedi o ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn bakan ! ~ 7 yıl önce
Kendi ülkemizin nimetlerinden biz faydalanamayalım elin adamı faydalansın diye de yırtınalım,palavralar atalım! Böyle laflarla adamlara muhtaçlığımız daha da belli oluyor. Ülkemize sadece kimlikle gelmelerine izin verilen Almanlar geri gelmek isteyeceklerine kendi insanınızın gelir düzeyini arttırın ya da fiyatları olması gereken seviyeye çekin niye yapmıyorsunuz? Elin adamına uçak, full pansiyon 5 yıldızlı otel dahil 1 haftalık turu 400-500 euro'ya satıyorsunuz kendi insanınıza günlük 400-500 tl'den üstelik uçak hariç ! Ayrıca turizm, ucuz işgücü diye türkçeyi konuşamayan,konuşma,tavır,edep bilmeyen,şekli,şemali bozuk,kız gördü mü sapıtanlar ve kazıkçı,sahtekar,kişisel çıkarını ülke çıkarından önde tutan taksici,otelci,lokantacı vs esnafla yapılamaz! Politikacılar kendi insanını cezalandırmasınlar diyorsun iyi de siz ne yapıyorsunuz, dünyada gelire göre en pahalı araba,benzin,cep telefonu,doğalgaz,internet,pasaport,vergiler burada,asgari ücretin sgk kesintisi 780 tl ! Güvenlik konusunda da Ankara,İstanbul,Antep vs son 2 yılda olan bir sürü terör olayı avrupa'da,dünya'da nerede olmuş ki ülkemiz çok güvenli diyorsun? Avrupa'da olaylar olurken istihbaratınız uyuyor mu diyordunuz gördük kimin uyuduğunu! Yarın öbürgün bir olayın olmayacağını nasıl garanti ediyorsunuz da gelecek sene tursit sayısı artacak diyorsunuz? Kruvazer şirketler ve birçok avrupalı tur şirketleri 2018 yılında ülkemizi listeden çıkarmış hala boşa üflüyorsunuz,tribünlere oynuyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Hangi avrupa ülkesinde ve savaşta olan ülkeler haricindeki ülkelerin başkentine 5 ayda 3 kere saldırı yapılmış ki İstanbul,Antalya ve ülkemiz avrupa ülkeleri kadar güvenli oluyor?Yarın mazallah ülkemizde bir olay olmayacağını kim garanti ediyor ? Ülkemizde her an terör riskinin yüksek olduğu,hırsızlık,şiddet,taciz vs suçların patlama yaptığı, adaletin işlemediği gerçeği avrupadaki turizm bloglarında yazılıyorken ülkemize turist niye gelsin? Biz korkuyoruz elin adamı nasıl korkmasın ? Fransa,Almanya,İngiltere'deki büyük tur acentaları ülkemize tur satmıyor yetmiyor maalesef gemi turizmi de bitti. Bakan olmuş insanların gerçekçi konuşması lazım da nerede ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patlama ~ 7 yıl önce
Akp bu ülkenin başından defolup gittiğinde asıl turist patlaması yaşanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkant ~ 7 yıl önce
Yav he eleman he :)
Gitarist ~ 7 yıl önce
Adamlar artık koyun gibi güdemedikleri Türkiyeye gelmek istemiyorsa sıkıntı yok bizde hindistan ve uzakdoğu pazarına yöneliriz. İçimizdeki yerli gavurların ne dedikleri de önemli değil :)
yagmur ~ 7 yıl önce
Pasaport aldık, vize aldık, harç pulu aldık ,gidiş dönüş ucak bileti aldık, otel parası odedik..bilet ve otel ok. .Diğerlerine daha da zam yapın Çavuşoğlu yapın Olimpos da daha zaman geçirin 52 oynayın ..sizlere her yer beleş halkı dusunmenize gerek yok. .pazarda çifti soru soruyor dalga geciyorsunuz bir tarım şehrinde yetişmiş bir olarak..Hayat kısa gezin yiyin ..cube li ne demiş;Nakşibendi tarikadinin halide ye kolundanim dedinmi cennetlikmisiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahahahaha ~ 7 yıl önce
Turizm mezunuyum işsizim çok güldüm. Batılı turisti unutun artık. Bizi kıskanıyorlar ondan gelmekten vazgeçmişler:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Çok sallama beluni aman sevduğum aman kendisi ufak tefek sineleri gocaman oy oy oy oy oy ni dedun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 7 yıl önce
2015 ve 2016da turist sayisi biraz dustu diyor bakan bey.ama sayiyi soyliyemiyor bir turlu.sonrasinda fal aciyor, o gelecek,bu gelecek.oturup tezek yakariz diyen bakan,rus kafilesini ciceklerle karsilamisti.bence bu bakanlari ciddiye almamak gerekiyor.tebessum edin gecin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000