09 Eylül 2008, Salı 14:29:15

Gazipaşa Havaalanı'na ilginç tabela

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, 29 Ekim'de hizmete açılması planlanan Gazipaşa Havaalanı'na, Alanya'ya yakınlığını ifade edebilmek 'Tepeyi geçince Alanya'yı gördüğünüzde şaşırmayın' yazılı tabela astıracak.
  • evt sayın sıte sakınlerı hala gemlıkte duruyor bu tabela.
  • Bu kadar mı yaratıcılıktan uzak bu kaymakam, Orhan Veli'nin Gemlik için söylemiş olduğu ve orası ile bütünleşmiş bir cümleyi Alanya'ya uyarlamanın, taklit etmenin ne anlamı var?Bul kendine özgü birşeyler..
  • "Tepeyi aşınca denizi göreceksin, sakın şaşırma." Hala duruyor. Çok da güzel.
  • BAmbus'un bahsettiği tabelayı o noktadan en son geçtiğimde, 7 ay önce görmüştüm..hala duruyordur diye tahmin ediyorum..
  • Bu sözün kaynağı Orhan Veli'nin Bursa'dan Yalovaya doğru gidişte rastlanan bir durumu anlatmak üzere sarfettiği sözdür.Gemlik civarında yolda bir tepe noktaya gelirsiniz ve orayı geçince hemn solda deniz görünür. Hala var mı bilmiyorum ama Gemlik Belediyesi de busözü yolda tabelayya yazmıştır. Nur içinde yatsın...
  • İlk uçak inene kadar inanmayın bence

Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Gültekin, iki ilçe arasında sadece 40 kilometrelik mesafe bulunduğunu hatırlatarak, "Alanyalılar endişe etmesin, havaalanında çalışmalar planlandığı gibi sürüyor. Alanya ve Gazipaşa ayrımı yapmıyoruz. Alanya bizim en büyük partnerimiz. Aramızda sadece bir tepe var. Bu tepe havaalanı ile daha kolay aşılacak." dedi. 
Havaalanındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini aktaran Gültekin, halktan biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

Şu anda bütün çalışmaların planlandığı gibi gittiğini ifade eden Gültekin, "Havaalanı bölgemizin beklentilerini karşılayacak. Havaalanının pist uzunluğu şu an için bin 850 metre olacak. Havaalanı hizmete açıldıktan sonra pist kademe kademe uzatılacak. Havalimanının adı ve uluslararası olup olmayacağı şu anda konuşuluyor. Havaalanına dünyanın her yerinden kalkan uçaklar inebilecek. Herkes biraz daha sabırlı olsun. Zamanla her şey daha güzel olacak." diye konuştu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) bünyesindeki Yüksek Planlama Kurulu'nda havaalanının adının Gazipaşa Havaalanı olarak geçtiğini ifade eden Gültekin, doğrusunun da böyle olması gerektiğini kaydetti.

Gültekin, "Gazipaşa halkı yıllar önce tarım arazilerini kamulaştırarak havaalanına yer açtı. Havalimanı ile birlikte kentin gelişeceğine inanan ilçe halkı, yıllardır sonra şimdi sabırsızlıkla havaalanının açılmasını bekliyor. Dolayısı ile adının Alanya-Gazipaşa değil de sadece Gazipaşa Havalimanı olması, ilçe halkı için en doğrusu olacaktır." şeklinde konuştu.

Gazipaşa Havaalanı'na ilginç tabela

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bursalı guzel ~ 16 yıl önce
evt sayın sıte sakınlerı hala gemlıkte duruyor bu tabela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F34 ~ 16 yıl önce
Bu kadar mı yaratıcılıktan uzak bu kaymakam, Orhan Veli'nin Gemlik için söylemiş olduğu ve orası ile bütünleşmiş bir cümleyi Alanya'ya uyarlamanın, taklit etmenin ne anlamı var?Bul kendine özgü birşeyler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursalı ~ 16 yıl önce
"Tepeyi aşınca denizi göreceksin, sakın şaşırma." Hala duruyor. Çok da güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gemlik ~ 16 yıl önce
BAmbus'un bahsettiği tabelayı o noktadan en son geçtiğimde, 7 ay önce görmüştüm..hala duruyordur diye tahmin ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bambus ~ 16 yıl önce
Bu sözün kaynağı Orhan Veli'nin Bursa'dan Yalovaya doğru gidişte rastlanan bir durumu anlatmak üzere sarfettiği sözdür.Gemlik civarında yolda bir tepe noktaya gelirsiniz ve orayı geçince hemn solda deniz görünür. Hala var mı bilmiyorum ama Gemlik Belediyesi de busözü yolda tabelayya yazmıştır. Nur içinde yatsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
İlk uçak inene kadar inanmayın bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000