01 Şubat 2012, Çarşamba 10:31:39

FT: "DEVLET HAVAYOLLARI BİRER BİRER İFLAS EDEBİLİR"

Financal Times'ın haberine göre analistler Avrupa'daki havayollarının birçoğunun iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.
  • Spanair battı yakında spanair in uçaklarını ve pilotlarını TK da görürüz. sim hariç 1000 saat uçuşları vardır. Akademi başvurularında bakalım ne isteyecekler, orada da type li en az 600 saat uçan diye yazarlar.
  • zaten thy özelleştirilmesi ile ilgili 2012 tarihi verilmişti.erteleme olduğuna dair bir açıklama falan da yok.demek ki bu yıl sonuna kadar thy'nin kalan %50 hissesi de başkalarına geçecek.borsadaki hisse senetlerinin son zamanlardaki alıcılarına bakılınca da kime gideceği az çok belli.
  • merak etmeyin avrupadaki batan havayollarının hepsini THY alır,paraları çok nasılsa.ama en sonunda birgün THY yi de birileri gelip alır.
Macaristan'ın devlet konrolündeki ulusal havayolu şirketi Malev'in finansal olarak 'hayatta kalamadığı'nın duyurulmasının ardından şirket sahipleri Macaristan hükümetinden yardım istedi. 'Sorunun çözülmesini mümkün kılacak' her girişimin memnuniyetler karşılanacağını duyuran yetkililerin isteği karşılık bulmadı.

Avrupa Birliği, havayolunun 2007-2010 yılları arasında devletten aldığı paraları da geri ödemesini emrediyor. AB rakabet kurallarına göre bir havayolu şirketi devlet teşekkülü olsa dahi hükümetlerden finansal yardım alamıyor.

Analistler Avrupa'da bozulan ekonomik koşullar, yükselen rekabet ve artan yakıt fiyatları nedeniyle havayolu şirketlerinin üzerindeki baskının giderek arttığını bildiriyor. Analistlere göre özellikle Doğu ve Orta Avrupa'daki kamu teşekkülü havayolları iflas tehlikesiyle karşı karşıya.

Spaniar iflas ederken de şirketin en büyük hissedarı Katalonya Bölgesel Hükümeti ekstra finansal yardım yapmayı reddetmişti. 
FT: "DEVLET HAVAYOLLARI BİRER BİRER İFLAS EDEBİLİR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Spanair battı yakında spanair in uçaklarını ve pilotlarını TK da görürüz. sim hariç 1000 saat uçuşları vardır. Akademi başvurularında bakalım ne isteyecekler, orada da type li en az 600 saat uçan diye yazarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zaten thy özelleştirilmesi ile ilgili 2012 tarihi verilmişti.erteleme olduğuna dair bir açıklama falan da yok.demek ki bu yıl sonuna kadar thy'nin kalan %50 hissesi de başkalarına geçecek.borsadaki hisse senetlerinin son zamanlardaki alıcılarına bakılınca da kime gideceği az çok belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merak etmeyin avrupadaki batan havayollarının hepsini THY alır,paraları çok nasılsa.ama en sonunda birgün THY yi de birileri gelip alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000