06 Şubat 2012, Pazartesi 08:20:26

FRANSA'YA İZİN YOK!

Paris yönetimi, Ocak başında Afganistan’dan Fransa’ya gidecek bir askeri nakliye uçağı için Türkiye hava sahasının kullanılması amacıyla uçuş izni istedi, Türkiye'den ret cevabı aldı...
  • ya birakin bu isleri..hala fransiz vatandasi kimligi ile turkiye ye elini kolunu sallayarak geliyor mu??? geliyor..yiyorsa fransiz vatandasina vize koysana..hadi gorelim o zaman delikanliliginizi...
  • thy fransa mudurleri yaptirim olarak fransuzca konusmuyor,ne olur ne olmaz diye ingiltere mudurleride ingilizce konusmuyor,iste dik durus ,dayanisma bu
  • fransiz parlementaso biz bu yaptirimi kaldiramayiz deyip istifa etmis
  • fransa panikte,iste bu
  • Sarkozy kabineyi toplamis, Fransa'yi krize goturebilecek bu yaptirimlari nasil asabileceklerini dusunuyorlarmis..
  • Devlet olarakta, vatandaş olarakta hiçbir telkin ve dayatmaya maruz kalmadan bir Avrupalı gibi herkes kendiliğinden üzerine düşeni olması gerektiği yapmalıdır. Etkisiz eleman değiliz artık onurumuzu korurken bedellerinede katlanıp duruş sergilemek gerekir. Bugün belkide bizimde kaybımız olacaktır ama yarınlarda başka güçlerde aynı tavrı sergilemeden Türkiye unsurunu bir değil birkaç kez gözden geçireceklerdir.
  • Fransız mallarını boykot edin. Onlara en çok etki edecek olan budur.
  • muthis bir tepki,fransizlar caresiz kalmis bu uygulama karsisinda,vizeyi bile kaldiriyorlarmis.
  • Olaya çok fransız kaldım...
  • yabancı pilot almayın türkiyeye.
Paris yönetimi, Ocak başında Afganistan’dan Fransa’ya gidecek bir askeri nakliye uçağı için Türkiye hava sahasının kullanılması amacıyla uçuş izni istedi. Türkiye, 'Gördüğü lüzum üzerine' Fransa’nın bu talebine olumsuz yanıt (No fly zone for French military aircrafts) verince, Fransız askeri uçağı, mesafeyi uzatan alternatif bir rota kullandı.
 
Türkiye’nin inkar yasası nedeniyle Fransa’ya karşı başlattığı yaptırımlar en fazla bu ülkenin silahlı kuvvetlerini olumsuz etkiledi. Fransa, inkar yasasının 22 Aralık 2011’de parlamentoda kabul edilmesinin ardından Türkiye’nin yaptırımlar uygulayacağını açıklamasına rağmen Ankara’nın nabzını yoklamaktan kaçınmadı. 
 
Paris yönetimi, Ocak başında Afganistan’dan Fransa’ya gidecek bir Fransız askeri nakliye uçağı için Türkiye hava sahasının kullanılması amacıyla uçuş izni istedi. 
 
Türkiye, “Gördüğü lüzum üzerine” Fransa’nın bu talebine olumsuz yanıt (No fly zone for French military aircrafts) verince, Fransız askeri uçağı, mesafeyi uzatan alternatif bir rota kullanmak zorunda kaldı. 
 
Türkiye, inkar yasasından önce Fransız askeri uçaklarına yıllık paket halinde verdiği uçuş izinlerini iptal ederek, her uçuş için ayrı izin talebi getirmişti. 
 
Gemilere de hayır
 
Bu durum Fransa’nın özellikle Afganistan, Ortadoğu ve Orta Asya’ya yapacağı askeri amaçlı uçuşları zora sokuyor. Fransız askeri uçakları uzun rota kullanmak zorunda kaldığından, uçuşların maliyeti de artıyor. Ankara ayrıca 2 Fransız askeri gemisinin de Türkiye karasularına girmesine izin vermedi. (Hürriyet)
FRANSA'YA İZİN YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
ya birakin bu isleri..hala fransiz vatandasi kimligi ile turkiye ye elini kolunu sallayarak geliyor mu??? geliyor..yiyorsa fransiz vatandasina vize koysana..hadi gorelim o zaman delikanliliginizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy fransa mudurleri yaptirim olarak fransuzca konusmuyor,ne olur ne olmaz diye ingiltere mudurleride ingilizce konusmuyor,iste dik durus ,dayanisma bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fransiz parlementaso biz bu yaptirimi kaldiramayiz deyip istifa etmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fransa panikte,iste bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sarkozy kabineyi toplamis, Fransa'yi krize goturebilecek bu yaptirimlari nasil asabileceklerini dusunuyorlarmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Devlet olarakta, vatandaş olarakta hiçbir telkin ve dayatmaya maruz kalmadan bir Avrupalı gibi herkes kendiliğinden üzerine düşeni olması gerektiği yapmalıdır. Etkisiz eleman değiliz artık onurumuzu korurken bedellerinede katlanıp duruş sergilemek gerekir. Bugün belkide bizimde kaybımız olacaktır ama yarınlarda başka güçlerde aynı tavrı sergilemeden Türkiye unsurunu bir değil birkaç kez gözden geçireceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransız mallarını boykot edin. Onlara en çok etki edecek olan budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
muthis bir tepki,fransizlar caresiz kalmis bu uygulama karsisinda,vizeyi bile kaldiriyorlarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Olaya çok fransız kaldım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı pilot almayın türkiyeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000