15 Mart 2013, Cuma 09:59:38

FORBES: "ONUN UÇAN SARAYI YOK!"

Milyarderler listesinde ilk 10’a giremeyen Prens Talal ile Forbes’ın kavgası kızıştı. Forbes, Prens Talal’ın hiç bir zaman ‘uçan saray’ının olmadığını yazdı.
  • Abi koptum yaa :D Çift kanatlı yazıyo gerçekten :D
  • çift kanatlı A380 leriniz hayırlı olsun :)bu hızla yakında çift katlılarını bile yaparlar bu tayyarenin

30 milyar dolarlık servetiyle Forbes’un milyarderler listesinde ilk 10’a giremeyen ve ateş püsküren Suudi Prens El Velid Bin Talal’a dergiden yanıt gecikmedi. Prensin eteğindeki taşları döken Forbes, Talal’ın hiçbir zaman  içinde hamam ve garaj bulunan bir ‘uçan saray’a sahip olmadığını yazdı. Derginin internet sitesinde yer alan haberde prensin, 2007’de Airbus’ın çift kanatlı A380 uçağının ilk VIP versiyonu için sipariş verdiği, ancak bu uçağın seri numarası 002 olan bir test uçuş versiyonu olduğu iddia edildi. Haberde prensin uçağı 2008’de İngiliz Chartwell Havacılık’a satmak istediği ancak 268 milyon dolarılık teklifi az bulduğu belirtildi. İki kaynağın verdiği bilgiye göre ise 2010’un baharında prens ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah arasında uçağın satışına ilişkin görüşmeler başladı. 26 Haziran 2011’de Airbus ve Suudi Krallığı arasında kalan tüm ödemelerin Kral Abdullah tarafından yapılacağına ilişkin anlaşma yenilenirken, uçağın sahibi ise krallık adına Talal olarak gösterildi.

Uçak Fransa’da mı?

Forbes haberinde 2012 yılında milyarderler listesinin yayınlanmasından hemen önce Suudi Krallığı Mali İşler Grup Başkanı Şadi Sanbar’ın ısrarla A380’in satılmadığını beyan ettiğini ancak Şubat 2013’te ise satış fiyatı, satış tarihi ve alıcı ismi vermeden A380’in satıldığını söylediğini belirtti. Uçağa ilişkin bilgi sahibi bir kaynak ise A380’in iç dekorasyonunun hâlâ yapılmadığını belirterek, uçağın Fransa’da olduğunu kaydetti.

FORBES: "ONUN UÇAN SARAYI YOK!"

Yorumlar

Salih Ku ~ 11 yıl önce
Abi koptum yaa :D Çift kanatlı yazıyo gerçekten :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çift kanatlı ~ 11 yıl önce
çift kanatlı A380 leriniz hayırlı olsun :)bu hızla yakında çift katlılarını bile yaparlar bu tayyarenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000