25 Aralık 2011, Pazar 09:14:09

FLAP ARIZASI YAŞAYAN UÇAK..

Nordwind Havayolları'na ait B767 tipi yolcu uçağı flaplarında yaşadığı arıza nedeniyle havalandıktan kısa bir süre sonra iniş izni istedi.
  • Bu haberin editoru, kaynagini yazabilir mi? Flap problemi yasanmistir fakat "alternate" sistem ile safe bir inis gerceklesmistir. Rusya kurallari ve sirket kalite gereksinimleri dahilinde havalimani, olasi aksiliklere karsi uyarilmistir. Konu bundan ibarettir.
  • National Geographic kanalındaki Uçak Kazası Raporu programının bir bölümünde vardı bu. Taxiway ararlarken check listteki flap kısmının atlanması sonucu kötü hava koşullarında tam dolu kalkmaya çalışan uçak kalkıştan hemen sonra çakılmıştı
  • Bir çok önleyici tedbir olmasına karşın kalkışta veya inişte flapların unutulması muhtemeldir. Bu şekilde meydana gelen kazalar mevcuttur. Ayrıca yine aynı şekilde iniş takımları yukarda inişler de mevcuttur. Havacılıkta hiç bir zaman böyle hata olmaz demeyiniz. Kaptan
  • Bangkok-HoChiMinh uçuşumu Thai'nin Airbus 330 ile yaptım. Tam kanat arkasında bir yerdeydim. Gözlerime inanamadım ama uçak alışılmıştan daha yüksek bir hızda rotate etti ve ilginci flaplar açık değildi. Yanımdaki yolcuya da baktırdım, yanlış mı görüyorum diye. Hayır flaplar açık değildi.
  • Adam adını bile unutur yeri gelir. Uçucu personel misiniz bilmiyorum ama nokta koymadan önce Northwest Airlines Flight 255'in kaza raporunu okumanızı öneririm.
  • saçmalama dostum flap unutarak inmek nedir allaşkına?Ufak genel havacılık uçaklarının bile bir çoğunda configuration horn sesini duyarsın, bu tarz gelişmiş jetlerde de configuration uyarısının hem inişte hem kalkışta gözüne gözüne sokar uçak.Ayrıca checklist yapıyorsun her uçuşta.Flap gibi kilit bir item U-N-U-T-U-L-A-M-A-Z!!! nokta.
  • youtube ta flapları açmayı unutuan bir çok pilotun bodoslama indiğini göstereb bir çok video var, emirates 777 bile var
Rus Havayolu şirketi Nordwind Havayolları'na ait VQ-BPT kuyruk tescilli B767-300 tipi yolcu uçağı Puket-Novosibirsk seferini yapmak üzere havalandıktan kısa bir süre sonra flap arızası yaşadı.

Havalandıktan 20 dakika sonra acil iniş izni isteyen B767 tipi uçağın iniş yapacağı pist çevresinde de önlemler alındı.

Normalden çok daha yüksek hızda iniş yapan yolcu uçağının, Puket Uluslararası Havalimanı'nda bakıma alındığı belirtildi.
FLAP ARIZASI YAŞAYAN UÇAK..

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu haberin editoru, kaynagini yazabilir mi? Flap problemi yasanmistir fakat "alternate" sistem ile safe bir inis gerceklesmistir. Rusya kurallari ve sirket kalite gereksinimleri dahilinde havalimani, olasi aksiliklere karsi uyarilmistir. Konu bundan ibarettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
National Geographic kanalındaki Uçak Kazası Raporu programının bir bölümünde vardı bu. Taxiway ararlarken check listteki flap kısmının atlanması sonucu kötü hava koşullarında tam dolu kalkmaya çalışan uçak kalkıştan hemen sonra çakılmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir çok önleyici tedbir olmasına karşın kalkışta veya inişte flapların unutulması muhtemeldir. Bu şekilde meydana gelen kazalar mevcuttur. Ayrıca yine aynı şekilde iniş takımları yukarda inişler de mevcuttur. Havacılıkta hiç bir zaman böyle hata olmaz demeyiniz. Kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bangkok-HoChiMinh uçuşumu Thai'nin Airbus 330 ile yaptım. Tam kanat arkasında bir yerdeydim. Gözlerime inanamadım ama uçak alışılmıştan daha yüksek bir hızda rotate etti ve ilginci flaplar açık değildi. Yanımdaki yolcuya da baktırdım, yanlış mı görüyorum diye. Hayır flaplar açık değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam adını bile unutur yeri gelir. Uçucu personel misiniz bilmiyorum ama nokta koymadan önce Northwest Airlines Flight 255'in kaza raporunu okumanızı öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saçmalama dostum flap unutarak inmek nedir allaşkına?Ufak genel havacılık uçaklarının bile bir çoğunda configuration horn sesini duyarsın, bu tarz gelişmiş jetlerde de configuration uyarısının hem inişte hem kalkışta gözüne gözüne sokar uçak.Ayrıca checklist yapıyorsun her uçuşta.Flap gibi kilit bir item U-N-U-T-U-L-A-M-A-Z!!! nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
youtube ta flapları açmayı unutuan bir çok pilotun bodoslama indiğini göstereb bir çok video var, emirates 777 bile var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000