08 Ekim 2011, Cumartesi 12:19:45

FETHİYE'DE FESTİVAL BAŞLIYOR

12. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali 26 Ekim'de başlıyor. Festivale 50 ülkeden yaklaşık 5-6 bin yamaç paraşütü pilotu ve akrobasi sporcularının katılması bekleniyor.
  • FESTİVALİN BAŞLADIĞI TARİHLERDE SENELİK İZNİMİN BİR BÖLÜMÜNÜ KULLANABİLİRİM?!!! İNŞALLAH
  • Bir önceki yoruma katılıyorum. Her sene daha sönük gecen, yarışmaların önemsenmedigi, Cloud 9, diğer bar ve restoran işletmelerinin sezon sonu son vurgunu yaptıkları bir organizasyon. Havacilik söz konusu bile değil. Araçlar yukarı çıkarken anormal dolduruluyor ve kaza ihtimali kalkış sahası çok kalabalık olduğu için çok yüksek. Şimdiden tedbir alınmasını öneririm. Seneye ise tüm sistemin değişmesi lazım. YP Pilotu.
  • tamamen abartılmış bir festival. olsa olsa 10 ülkeden yaklaşık 80 pilot geliyor ve her yıl fesat geçiyor. zaten festivalın amacı havacılık değil, festivalı organize eden kişilerin bar ve restaurantlarına sezon sonu bir daha yüklü müşteri gelmesi. her yıl daha da az ilgi gören bir olay...
  • Ölüm festivali başlıyor. Havacılığı ayağa düşürenler utansın
Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, ''12. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali''nin, 26-30 Ekim tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde yapılacak hava oyunlarına, 50 ülkeden 5-6 bin dolayında yamaç paraşütü pilotu ve akrobasi sporcusunun katılacağını söyledi.

Festival süresince tüm atlayışların ücretsiz olacağına dikkati çeken Keramettin Yılmaz, ''Festival süresince 5-6 bin yamaç paraşütü pilotu, festival süresince Babadağ'dan Ölüdeniz'e serbest uçuş yapacak. Türk Hava Kurumu'nun da festival süresince gösterileri olacak. Daha önce yaptığımız organizasyonlarla Ölüdeniz'in tanıtımını yaptık. Bu nedenle beldemizde bu yıl çok büyük bir organizasyon yapıyoruz ve katılımın yoğun olması bizi çok mutlu etti'' dedi.

Festivalin, Fransa'nın ardından dünyanın en iyi ikinci hava oyunları olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Ülkemizi yurt dışında tanıtan önemli fotoğrafların başında Ölüdeniz geliyor. Türkiye'yi dünyaya tanıtan en önemli aksesuar ve fotoğraf ise yamaç paraşütü. Yamaç paraşütü ve Ölüdeniz artık dünyada da ayrılmaz bir bütün olarak biliniyor. Bin 900 metre yüksekten dünyanın en güzel manzarasına uçuş yapmak, sanırım dünyanın en güzel ve en keyifli duygusu. Bu nedenle dünyanın en önemli atlayış noktalarından biri de artık Babadağ oldu. Bu yıl ayrıca, dünyanın pek çok ülkesinden yamaç paraşütü firmaları da tanıtım ve done yapmak için bizimle beraber olacaklar.''

-Fethiye'yi dünyaya tanıtacak-

Ölüdeniz Hava Oyunları'nın Türkiye'de olduğu gibi dünyada da yer edindiğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin birçok bölgesinden üniversite öğrencilerinin de atlayış için beldeye geleceğini dile getirdi.

''Uçamayanlar'' için plaj eğlenceleri düzenleneceğini ve Ölüdeniz'de şölen havası yaşanacağını, festivalle birlikte Ölüdeniz'de turistik sezonu daha uzun hale getirmek istediklerini vurgulayan Keramettin Yılmaz, şunları söyledi:

''Festival bu yıl, geçen yıl olduğu gibi kamu kurumları tarafından düzenleniyor. Daha önce Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, kişiler tarafından düzenleniyordu. Bu yılki festival Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı, Ölüdeniz Belediyesi ve Muğla El Sanatları (MELSA) Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifi tarafından düzenleniyor. Buradaki asıl amacımız, bölgemize gelen turist sayısını daha da artırmak.''

Ekim ayının festival için en uygun dönem olduğuna işaret eden Yılmaz, Ölüdeniz'de ekim ayında hava sıcaklığının 25-30 derece civarında olduğunu da kaydetti.
FETHİYE'DE FESTİVAL BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
FESTİVALİN BAŞLADIĞI TARİHLERDE SENELİK İZNİMİN BİR BÖLÜMÜNÜ KULLANABİLİRİM?!!! İNŞALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir önceki yoruma katılıyorum. Her sene daha sönük gecen, yarışmaların önemsenmedigi, Cloud 9, diğer bar ve restoran işletmelerinin sezon sonu son vurgunu yaptıkları bir organizasyon. Havacilik söz konusu bile değil. Araçlar yukarı çıkarken anormal dolduruluyor ve kaza ihtimali kalkış sahası çok kalabalık olduğu için çok yüksek. Şimdiden tedbir alınmasını öneririm. Seneye ise tüm sistemin değişmesi lazım. YP Pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamamen abartılmış bir festival. olsa olsa 10 ülkeden yaklaşık 80 pilot geliyor ve her yıl fesat geçiyor. zaten festivalın amacı havacılık değil, festivalı organize eden kişilerin bar ve restaurantlarına sezon sonu bir daha yüklü müşteri gelmesi. her yıl daha da az ilgi gören bir olay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ölüm festivali başlıyor. Havacılığı ayağa düşürenler utansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000