05 Aralık 2009, Cumartesi 15:14:27

Fazla bagaj derdi sona erecek...

Ağırlık bilgisini kullanıcıya sunan 'akıllı bavul', son anda ekstra bedel ödenmesi gibi tatsız sürprizleri ortadan kaldırıyor.
  • Bavullar uçakta fırlatılmıyorlar.. öyle birşey yok.Bu şehir efsanesi çok yaygındır ama doğru değil.Avrupanın en önemli havayollarını yapan bir handling şirketinde harekat memuruyum ve bizim uçaklarımıza tüm bavullar dik olarak dizilmiş şekilde gelirler.açık yada patlak bavul varsa henüz yüklenmeden tespit edilir.bilgisi verilir. gerekirse bir torbanın içinde ayrı bir ambara yada yer yoksa mutlaka kapı ağzına,sanki öncelikli bagaj gibi yüklenir. harekat memurunun görev tanımında ayrıca yüklemenin kontrolüde vardır yani uçak altındaki işçi bavulu fırlatamaz.. olmuyormudur? mutlaka oluyordur ama biz izin vermiyoruz.
  • Excess genelde bagaj ile seyahat edenlerde değil çuvallar, kutular, kalın siyah poşetlerle seyahat edenler olması vesilesi ile akıllı çuvallar üretilmesi daha yerinde olacaktır :))
  • Bavulu yaparken teknolojiyi kullanmışlar, ona göre de fiyat biçmişler eyvallah. Ama bavulların uçakta kargoya fırlatıldığını, bagaj arabasından kayıp düştüğünü ve değişik darbelere maruz kaldığını göz önüne aldığımızda fazla uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. malum metal kaplamalı bavullar bile darma duman oluyor. 7 sterlini kurtarayım derken güzelim teknolojik bavula yazık olur valla...

Her hangi bir seyahate çıkarken bavul hazırlamak yolcuların en fazla zorluk çektikleri kısmını oluşturur. Seyahate hangi eşyaların götürüleceği ve bavulun uçuş limitleri dahilinde kalması cevap arnılan sorular arasındadır. Ancak, bugünlerde reklamı yapılan bir bavul yolcuları tüm kaygılarından kurtarıyor.

Intelligentluggage.com, web adresinde tanıtılan bavul, özellikle sık sık seyahat edenlerin check-in esnasında karşılaştıkları 'kilo limiti' endişelerini ortadan kaldırıyor. Ağırlık bilgisini kullanıcısına sunan 'akıllı bavul', böylelikle son anda, örneğin sadece 1 kg limit fazlası nedeniyle 7 sterline yakın bir 'ceza bedeli' ödemekten kurtuluyor.

Havayolu şirketlerinin, 'akıllı bavul'a nasıl bir reaksiyon verecekleri bilinmiyor, ancak bu ürünü kullanan yolculardan 'esktra' kopartamayacakları çok açık.

Fazla bagaj derdi sona erecek...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bavullar uçakta fırlatılmıyorlar.. öyle birşey yok.Bu şehir efsanesi çok yaygındır ama doğru değil.Avrupanın en önemli havayollarını yapan bir handling şirketinde harekat memuruyum ve bizim uçaklarımıza tüm bavullar dik olarak dizilmiş şekilde gelirler.açık yada patlak bavul varsa henüz yüklenmeden tespit edilir.bilgisi verilir. gerekirse bir torbanın içinde ayrı bir ambara yada yer yoksa mutlaka kapı ağzına,sanki öncelikli bagaj gibi yüklenir. harekat memurunun görev tanımında ayrıca yüklemenin kontrolüde vardır yani uçak altındaki işçi bavulu fırlatamaz.. olmuyormudur? mutlaka oluyordur ama biz izin vermiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Excess genelde bagaj ile seyahat edenlerde değil çuvallar, kutular, kalın siyah poşetlerle seyahat edenler olması vesilesi ile akıllı çuvallar üretilmesi daha yerinde olacaktır :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bavulu yaparken teknolojiyi kullanmışlar, ona göre de fiyat biçmişler eyvallah. Ama bavulların uçakta kargoya fırlatıldığını, bagaj arabasından kayıp düştüğünü ve değişik darbelere maruz kaldığını göz önüne aldığımızda fazla uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. malum metal kaplamalı bavullar bile darma duman oluyor. 7 sterlini kurtarayım derken güzelim teknolojik bavula yazık olur valla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000