08 Ocak 2010, Cuma 05:38:09

F16'lara 118 milyon dolarlık yeni sistem

Türk Hava Kuvvetleri'nin F16 savaş uçakları, 'nişan alıcı gözetleme' ve yeni navigasyon sistemi ile donatılacak... Üretici Lockheed Martin, sitesinde kontratın imzalandığını duyurdu.
  • neden hep dışa bağımlıyız .Atatürk zamanında eskişehirde kendi savaş uçağımızı üretiyorduk . Ve avrupada birçok ülkeden sipariş geldi özelliklede polonyadan . peki şimdi o uçak fabrikası neden kapalı arkadaşlar. mühendisimiz mi kalmadı ? . Hayır sadece aklımız kalmadı . su anda Türkiyenin marmara bölgesindeki tüm buğdayları satsa bile 1 adet F-16 savaş uçağı alamıyacağını biliyormuydunuz. ve ne yapıyoruz milyondolarlar harcayıp sistem taktırıyoruz . Keşke harcadığımız paralarla kendi uçağımızı üretseydik . Bu ülkede çok mühendis var çok parça üreticek fabrika var ama . Malesef sakalımız yok .
  • samimi bilim insanlarını tenzih ederim fakat şu bi gerçekki sadece isminin önünde doçent yada prof ibaresi olan gerçek anlamda bilimle ilgisi olmayan birçok şahsiyet okullarda dolu değilmi , saat 5 olsada servise binsek mantığıyla çalışan tonlarca adam yokmu bunlarla mı ilerleme yapılacak...samimi olanlara ise değer verilmeyen hor görülen zor gibi
  • Bir ton para harca hurdaları modifiye et. Bu ülkenin üniversiteleri, mühendisleri, iş adamları, bilim adamları (çok fazla yok ama) nerede ? neden hep dışa gider bizim paralarımız, yazık değilmi bu millete. Orduya nacizane tavsiyem atın elinizdeki hurdaları çöpe ve bu ülkeye yatırım yapın. İnsanların önünü açın bu ülkenin herşeyi üretmeye gücü ve zekası var.

ABD'nin uçak sanayindeki en önemli üreticilerinden Lockheed Martin, Türk Hava Kuvvetleri ile 118 milyon dolarlık 'nişan alıcı gözetleme sistemi' (ATP) ile 'yüksek çözünülürlüklü navigasyon sistemi' (Lantirn ER) kontratı imzaladığını açıkladı.

Şirketin internet sitesinde verilen bilgiye göre; F16 savaş uçaklarının kanatlarının altına monte edilen yeni sistemlerle artık hedeflerin bulunması ve tanımlanması daha hızlı olacak. Hedeflerin zor şartlardaki görüntülenme kalitesini de artıracak olan sistemin, F16'lara gözetim ve keşiflerde alışık olunmayan bir manevra ve kabiliyet gücü kazandıracağı belirtildi.

Sistem, gece ya da gündüz 12 bin metre yükseklikten hedeflerin net olarak tespit edilmesini sağlıyor. Lockheed Martin Füze ve Ateş Kontrol Departmanı Direktörü Rich Lovette, yeni sistemlerle Türk Hava Kuvvetleri'nin blok 40 ve blok 50 F16 uçaklarının yeni ileri teknoloji ile donatılacağını, yeteneklerinin daha da artırılacağını açıkladı.

Rich Lovette, "ATP ve Lantirn ER sayesinde Türk F16 filosu çok yüksek yeteneklere ulaşmış olacak. Geleneksel olmayan yeni istihbarat bilgileri, gözetleme ve tanımlama operasyonlarında F16'ların yeteneği kat kat artacak" dedi. Uçaklarda pilotların elde edecekleri yüksek çözünürlüklü video görüntüleri de yerdeki alıcılara

F16'lara 118 milyon dolarlık yeni sistem

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
neden hep dışa bağımlıyız .Atatürk zamanında eskişehirde kendi savaş uçağımızı üretiyorduk . Ve avrupada birçok ülkeden sipariş geldi özelliklede polonyadan . peki şimdi o uçak fabrikası neden kapalı arkadaşlar. mühendisimiz mi kalmadı ? . Hayır sadece aklımız kalmadı . su anda Türkiyenin marmara bölgesindeki tüm buğdayları satsa bile 1 adet F-16 savaş uçağı alamıyacağını biliyormuydunuz. ve ne yapıyoruz milyondolarlar harcayıp sistem taktırıyoruz . Keşke harcadığımız paralarla kendi uçağımızı üretseydik . Bu ülkede çok mühendis var çok parça üreticek fabrika var ama . Malesef sakalımız yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
samimi bilim insanlarını tenzih ederim fakat şu bi gerçekki sadece isminin önünde doçent yada prof ibaresi olan gerçek anlamda bilimle ilgisi olmayan birçok şahsiyet okullarda dolu değilmi , saat 5 olsada servise binsek mantığıyla çalışan tonlarca adam yokmu bunlarla mı ilerleme yapılacak...samimi olanlara ise değer verilmeyen hor görülen zor gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir ton para harca hurdaları modifiye et. Bu ülkenin üniversiteleri, mühendisleri, iş adamları, bilim adamları (çok fazla yok ama) nerede ? neden hep dışa gider bizim paralarımız, yazık değilmi bu millete. Orduya nacizane tavsiyem atın elinizdeki hurdaları çöpe ve bu ülkeye yatırım yapın. İnsanların önünü açın bu ülkenin herşeyi üretmeye gücü ve zekası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000